ΧΡΟΝΟΣ: 60′
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6

Υλικά

  • 250 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ρίγανη, κατά βούληση
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές  φέτες
  • βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα
  • 2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά , κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 10 ελιές , χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 15-20 ντοματίνια , κομμένα στη μέση
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνιτούρα
  • κάπαρη, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τα αβγά, νοστιμίζουμε το μείγμα με αλατοπίπερο και ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα ενός στρόγγυλου ταψιού διαμέτρου 22 εκ.

Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο.

Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.

Αδειάζουμε τη γέμιση φέτας-λιαστής ντομάτας στην πίτα.

Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη γέμιση το κρεμμύδι εναλλάξ με τις πιπεριές και τις ελιές.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της  ζύμης κουρού με τα ντοματίνια και αλατίζουμε πάλι.

Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης σε ρολό προς τα μέσα, γύρω απο τη γέμιση.

Ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και κάπαρη και σερβίρουμε.

Σχόλια

σχόλια