Ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 3:18 το απόγευμα, στον 8ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, στις 10 Οκτωβρίου 2017 και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018, όπου θα εισέλθει τότε στο ζώδιο του Τοξότη.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Δίας στον Σκορπιό ήταν από το 2005 ως τον Νοέμβριο του 2006. Για να κατανοήσουμε τι θα προσφέρει, πρέπει πρώτα να σκεφθούμε τι έννοιες που παρουσιάζει το ζώδιο αυτό. Ο Σκορπιός γνωρίζουμε ότι είναι ένα από τα πιο μυστικοπαθή ζώδια του ζωδιακού κύκλου και ανήκει στο στοιχείο του νερού. Έχει βάθος, κρύβει πολλά μυστικά, είναι μια προσωπικότητα όπου το στοιχείο του δράματος και του φόβου απορρέει άφθονο, όπως και η εκδίκηση.

Είναι πολύ πιθανό, με τον Δία στον Σκορπιό, να δούμε την αποκάλυψη σημαντικών μυστικών και μυστηρίων παγκοσμίως.

Ο Σκορπιός συνδέεται με τον κύκλο αναγέννησης όπου ακολουθείται από μια νέα αρχή, ενώ πρώτα φέρνει την καταστροφή και τον θάνατο, αλλά ίσως μερικές φορές και με ένα τρόπο αλληγορικό,ώστε νέα πράγματα να έρθουν.

Συνδέεται επίσης και με το σεξ. Ο Σκορπιός δημιουργεί βαθιές σχέσεις και είναι αρκετά έντονος. Κάτω από την επιρροή του Δια όλα αυτά θα μεγεθυνθούν, όπου θα κάνει τα μικρά πράγματα να φαίνονται μεγαλύτερα, ερευνά και βάζει τις ζωές όλων στο μικροσκόπιο, βγάζοντας μυστικά και ό,τι είναι κρυμμένο από την σκιά στο φως. Με λίγα λόγια δεν θα μπορούμε να κρύψουμε ή να αγνοήσουμε τους εσωτερικούς μας δαίμονες. Πολλά θα αποκαλυφθούν, εκτός αν δεν έχετε μυστικά ή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε. Από την άλλη πλευρά ίσως όμως να σας αποκαλυφθούν πράγματα που δεν γνωρίζατε. Βέβαια, όταν πρόκειται για αποκαλύψεις, δεν σημαίνει ότι είναι και καλοδεχούμενες.

Ο Σκορπιός κυβερνά τον 8ο οίκο και παίζει σημαντικό ρόλο στις ψυχές των ανθρώπων φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστα συναισθήματα που καλούμαστε να τα ελέγξουμε και να τα ερευνήσουμε αλλά και να τα θεραπεύσουμε. Σύμβολα του ο αετός και το φίδι. Εδώ μπορούμε να αντικρίσουμε τον Θεό η να βυθιστούμε σε αποτρόπαιες πράξεις ακόμη και στο φόνο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανθρωπότητα θα περάσει από σκοτεινά λαγούμια και μετά θα είναι η έξοδος μας προς το φως και την αναγέννηση.

Κυβερνά τα ήθη, τη θνησιμότητα, τις αυτοκτονίες και το είδαμε αυτό όταν ήταν εκεί ο Κρόνος για 3 χρόνια. Τα Διεθνή χρηματοοικονομικά , την γερουσία, το Συμβούλιο Επικρατείας. Αντιπροσωπεύει τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα δημόσια χρέη, το ενεχυροδανειστήριο, το χρηματιστήριο, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τις συντάξεις και κάθε είδους αποζημιώσεις.

Ο Σκορπιός στην πολιτική αστρολογία, συνδέεται με την φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις ασφάλειες, την ερεύνα, τον θάνατο και τις κηδείες, τις αυτοκτονίες, τον χειρισμό λυμάτων και αποβλήτων. Την ρύπανση και ανακύκλωση, το μυστήριο, τα μυστικά, την εκδίκηση.

Ο Σκορπιός συμβολίζει τους σεισμούς, το υπέδαφος, την αναγέννηση, τις μεταρρυθμίσεις, τις εσωτερικές διαμάχες,τα ανατρεπτικά κινήματα, τις προδοσίες, την τυραννία, τους φυσικούς γήινους πόρους, τις βιομηχανίες, όλους τους κλάδους που μετασχηματίζουν η μεταμορφώνουν, τους κρεοπώλες, την σφαγή ζώων, τους πυγμάχους, τον πάγο, τα φάρμακα, τα ναρκωτικά, τον θάνατο,τ ο οργανωμένο έγκλημα, τα ναυτιλιακά, τις κληρονομιές, τους φόρους, τους μυστικιστές, τους κατασκόπους, τους ντετέκτιβ,τους μυστικούς πράκτορες, τις μυστικές εταιρείες, τους θεραπευτές, τους χειρουργούς, τους οδοντιάτρους, όσους ερευνούν τον ωκεανό και τους αστροναύτες, τους γεωλόγους, τους αρχαιολόγους ,τους νεκροθάφτες, τις επιδημίες, τα αφροδίσια νοσήματα, όπως επισης τα οινοπνευματώδη ποτά, την μπύρα.

Στον τομέα της θρησκείας και της φιλοσοφίας καθώς θα είναι στον Δία, υπάρχει μια τάση έλξης προς όλα τα πράγματα που κρύβονται και είναι μυστήρια. Θα επεκτείνει λοιπόν τη δράση μας, προς το κρυμμένο, το μεταφυσικό στοιχείο, το σκοτεινό ή και το ψυχολογικό μας κομμάτι και την παραψυχολογία, ακόμη και τον ερωτισμό και τα πάθη μας. Ο Δίας στον Σκορπιό μπορεί να μας δώσει «την τύχη» όσον αφορά στα χρήματα και τους πόρους άλλων ανθρώπων, που μπορούν να μας στηρίξουν όταν τους χρειαζόμαστε, αν και αυτό εξαρτάται από το ωροσκόπιο σας.

Εκείνο που δεν πρέπει να αγνοούμε, είναι πως ο Δίας είναι σαφώς, επεκτατικός. Επομένως αυτος πολλαπλασιάζει και αγγίζει ό,τι υπάρχει. Είναι αφελές να λέγεται, πως το έτος αυτό θα ευνοήσει τους Σκορπιούς, ή όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στον Σκορπιό. Το αν θα ευνοηθείτε ή όχι, θα εξαρτηθεί από τους πλανήτες που ο Δίας αγγίζει και την συνολική εικόνα του χάρτη σας και τις διελεύσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Το ζώδιο του Σκορπιού είναι εσωστρεφές, επομένως είναι πιθανόν να μην γίνει άμεσα αντιληπτή η επιρροή του Δία. Δεν έχει την εξωτερίκευση του Ζυγού. Η εσωστρέφεια αυτή, θα κάνει πιο δύσκολη την συνειδητοποίηση του τι θα φέρει.

Αν δούμε την εσωτερική αστρολογία, πληροφορούμαστε πως εδώ ο Δίας θα μας προσφέρει μία ικανότητα δύναμης που θα παλέψει για την απαραίτητη μεταμόρφωση ή μετουσίωση της συνειδητότητας μας. Ο ιδεαλισμός θα είναι δυνατός, βαθύς και ουσιαστικός. Το επίπεδο της ψυχικής και των δονήσεων μπορεί να ανέβει και εκείνο που πρέπει να αποφύγουμε, είναι ο δογματισμός και ο φανατισμός στα «πιστεύω» μας.

Αντίθετα, μπορούμε να είμαστε μάρτυρες της δικής μας εσωτερικής αναγέννησης και να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας μονοπάτι. Θα μπορέσουμε να διδαχθούμε τον τρόπο αναγέννησης μας, μέσα από τη διδασκαλία και τη γνώση. Πιθανό να έχουμε αναγέννηση των ηθικών αξιών.

Ας δούμε τις περιόδους κατά τις οποίες ο Δίας ήταν στον Σκορπιό όπου έφερε τα εξής:

  • 1.      μετασχηματισμό στα οικονομικά και τα αποθέματά μας
  • 2.      ερωτικές σχέσεις πάθους
  • 3.      εσωτερικό μαγνητισμό
  • 4.      αγάπη για την έρευνα
  • 5.      ανάγκη να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του θανάτου
  • 6.      μεταφυσική αναζήτηση
  • 7.      θέματα ασφαλιστικών διεκδικήσεων και υγείας
  • 8.      ζητήματα αποταμιευτικών του κράτους
  • 9.      Εδώ μπορεί να αφορά και κυβερνητικά μυστικά όπου ίσως έρθουν στην επιφάνεια,  τα λεγόμενα top secrets.

Σε ένα ευρύτερο πεδίο, ο Δίας κυβερνά τις διακυμάνσεις της οικονομίας. Επομένως πρέπει να δούμε λίγο τι συμβαίνει πριν εισέλθει στον Σκορπιό. Δύο χρόνια πριν, ενώ ήταν στη Παρθένο, είχαμε δυσκολίες, οικονομική μιζέρια και ανασφάλεια (είναι σε αδυναμία).

Όταν είναι στον Ζυγό, γίνονται συνεργασίες, αναζητούνται λύσεις, επαφές με άλλους για να βελτιωθούν τα οικονομικά. Αν αυτές οι συνεργασίες είναι ή όχι καλές, θα φανεί όταν εισέλθει στον Σκορπιό. Εκεί θα υπάρξει η αναγέννηση ή καταστροφή των οικονομικών ενός κράτους.

Το χιούμορ του Δία, εδώ γίνεται κυνικό, ίσως και σόκιν. Θα φαίνεται κάπως μακάβριο, αλλά και σαρκαστικό ή σκληρό. Ας θυμηθούμε πως ο Χίτσκοκ είχε τον Δία στον Σκορπιό.

Με τους μεγάλους πλανήτες, ενδιαφέρον έχει πάντα η ιστορική αναδρομή:

Με τον Δία στον Σκορπιό, είχαμε τη σφαγή στο Σαράγεβο, την γενοκτονία στη Ρουάντα, καθώς και τον φόνο εκατοντάδων Χριστιανών Παλαιστινίων, στα στρατόπεδα προσφύγων της Παλαιστίνης.

Πιο φρικιαστική ανάμνηση, είναι αυτή του 1899, στις Φιλιππίνες, όπου οι Αμερικανοί στρατιώτες, θέλοντας να κυριαρχήσουν πάνω στους αντάρτες που υποστηρίζονταν από τον λαό, πήραν εντολή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (!) να σκοτώσουν κάθε άντρα, γυναίκα ή παιδί, άνω των 10 ετών! Κάτι που δεν μας δίνει ευχάριστη εικόνα, καθώς ακόμη και σήμερα, ο ίδιος στρατός, σε διάφορα μέρη του κόσμου, προσπαθεί να επιβάλει την «ειρήνη» με τα δικά του μέτρα και σταθμά.

Το 1947, είχαμε τα πρώτα γενετικά κατασκευασμένα τρόφιμα, που εγκρίθηκαν από την FDA, (εργασία γενετικής για τους σπόρους) και οι πρώτοι μόσχοι κλωνοποιήθηκαν τότε. Ο Σκορπιός ευνοεί την μετάλλαξη τόσο στο ανθρώπινο είδος οσο και στην τροφή. Το 1982, ο Μάικλ Τζάκσον, παρουσίασε τη μεγάλη του επιτυχία «Θρίλερ», για όσους το θυμούνται, το βίντεο και η παρουσίαση είχε έντονα σεξουαλικά υπονοούμενα και σε κάποιο σημείο μιλά για «μία γυναίκα με τα έντονα σεξουαλικά, μαγνητικά μάτια».

Το 1994, όταν είχαμε πάλι τον Δία στον Σκορπιό, ο Κλίντον κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ήταν κυβερνήτης του Αρκάνσας. Με τον Δια στον Σκορπιο είχαμε και το Ρόσγουελ. Επίσης έχουν γίνει πολλές δολοφονίες πολιτικών προσωπικοτήτων. Υπο την επιρροή του επίσης το στοιχείο του θανάτου και του πολέμου είναι έντονο όπως επίσης και σε ότι ανακαλύπτεται ,όπως η βόμβα υδρογόνου.

Οκτώβριος 27, 1922-Nοεμβριος 24, 1923

9 Οκτωβρίου – Ογκώδης διαδήλωση 100.000 πολιτών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα απαιτεί την άμεση εκτέλεση των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

18 Οκτωβρίου – Ιδρύεται το BBC.

28 Οκτωβρίου – Πορεία προς τη Ρώμη: Ιταλοί φασίστες με επικεφαλής τον Μπενίτο Μουσολίνι πραγματοποιούν πορεία στη Ρώμη και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

31 Οκτωβρίου – Ο Μπενίτο Μουσολίνι γίνεται πρωθυπουργός της Ιταλίας.

31 Οκτωβρίου – Η δίκη των έξι: Συνέρχεται το έκτακτο στρατοδικείο στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Οθωναίο.

4 Νοεμβρίου – Στην Αίγυπτο, ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και οι άντρες του ανακαλύπτουν την είσοδο του τάφου του Φαραώ Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

15 Νοεμβρίου – Εκτελούνται στο Γουδί οι έξι καταδικασθέντες ως υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής.

25 Νοεμβρίου – Ο έλεγχος της Ανατολικής Θράκης παραχωρείται στην Τουρκία.

30 Δεκεμβρίου – Ιδρύεται η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

11 Ιανουαρίου – Παρά τις ισχυρές βρετανικές διαμαρτυρίες, στρατεύματα από τη Γαλλία και το Βέλγιο καταλαμβάνουν την περιοχή της Ρουρ για να αναγκάσουν τη Γερμανία να πληρώσει τις αποζημιώσεις.

30 Ιανουαρίου – Η Ελλάδα και η Τουρκία υπογράφουν συμφωνία για την ανταλλαγή πληθυσμών.

16 Φεβρουαρίου – Ο Χάουαρντ Κάρτερ αποσφραγίζει το νεκρικό θάλαμο του Φαραώ Τουταγχαμών.

24 Απριλίου – Εκδίδεται στη Βιέννη το σύγγραμμα του Σίγκμουντ Φρόυντ Das Ich und das Es (Το Εγώ και το Εκείνο), το οποίο περιγράφει τις θεωρίες του Φρόυντ για το Εκείνο, το Εγώ και το Υπερεγώ.

9 Ιουνίου – Ο βουλγαρικός στρατός αναλαμβάνει την κυβέρνηση με πραξικόπημα.

24 Ιουλίου – Υπογράφεται από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες που πολέμησαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία θέτει τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας.

31 Αυγούστου – Ιταλική εισβολή στην Κέρκυρα: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν την Κέρκυρα και λίγο αργότερα αποβιβάζονται δυνάμεις που καταλαμβάνουν την πόλη.

1 Σεπτεμβρίου –Ισχυρός σεισμός στο Κάντο καταστρέφει το Τόκιο και τη Γιοκοχάμα, σκοτώνοντας περίπου 105.000 ανθρώπους.

4 Σεπτεμβρίου – Παρθενική πτήση του πρώτου αμερικανικού αερόπλοιου, του USS Shenandoah.

9 Σεπτεμβρίου – Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής της Τουρκίας, ιδρύει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

12 Σεπτεμβρίου – Η νότια Ροδεσία, που σήμερα ονομάζεται Ζιμπάμπουε, προσαρτάται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

27 Σεπτεμβρίου – Αποχώρηση των ιταλικών δυνάμεων από την Κέρκυρα.

29 Σεπτεμβρίου – Η Παλαιστίνη υπό Βρετανική Εντολή: Η Μεγάλη Βρετανία αναλαμβάνει επίσημα τον έλεγχο της Παλαιστίνης.

6 Οκτωβρίου – Οι μεγάλες δυνάμεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου αποχωρούν από την Κωνσταντινούπολη.

13 Οκτωβρίου Η Άγκυρα αντικαθιστά την Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Τουρκίας.

16 Οκτωβρίου – Ο Ουώλτ Ντίσνεϋ και ο αδελφός του, Ρόι Ντίσνεϋ, ιδρύουν την Walt Disney Company.

22 Οκτωβρίου – Εκδηλώνεται στην Ελλάδα το αποτυχημένο κίνημα Λεοναρδόπουλου-Γαργαλίδη.

29 Οκτωβρίου – Η Τουρκία γίνεται δημοκρατία μετά τη διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

8 Νοεμβρίου – Πραξικόπημα της μπιραρίας: Στο Μόναχο, ο Αδόλφος Χίτλερ ηγείται των Ναζί σε μία ανεπιτυχή προσπάθεια να ανατρέψει την γερμανική κυβέρνηση.

Οκτώβριος 11, 1934-Noεμβριος 8, 1935

5 Δεκεμβρίου – Κρίση της Αβυσσηνίας: Αιθιοπικά και ιταλικά στρατεύματα ανταλλάσσουν πυρά. Αναφέρονται 150 απώλειες για τους Αιθίοπες και 50 για τους Ιταλούς.

11 Ιανουαρίου – Η Αμέλια Έρχαρτ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πετάει μόνος του από τη Χαβάη έως την Καλιφόρνια.

7 Φεβρουαρίου – Κυκλοφορεί το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Monopoly.

16 Μαρτίου – Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακοινώνει τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας κατά παράβαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919.

6 Μαΐου – Πρώτη πτήση του Curtiss P-36 Hawk.

12 Ιουνίου – Τερματίζεται ο πόλεμος του Τσάκο μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης.

20 Ιουλίου – Αεροσκάφος της KLM πετώντας από το Μιλάνο προς τη Φραγκφούρτη συντρίβεται σε βουνό της Ελβετίας, σκοτώνοντας δεκατρία άτομα.

28 Ιουλίου – Πρώτη πτήση του Boeing B-17 Flying Fortress.

15 Σεπτεμβρίου – Ψηφίζονται οι Νόμοι της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με τους οποίους οι Γερμανοί Εβραίοι στερούνται την ιθαγένειά τους.

15 Σεπτεμβρίου – Η Ναζιστική Γερμανία υιοθετεί νέα εθνική σημαία που φέρει τη σβάστικα.

30 Σεπτεμβρίου – Εγκαινιάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το φράγμα Χούβερ στα σύνορα των πολιτειών Αριζόνα και Νεβάδα.

3 Οκτωβρίου – Β΄ Ιταλο-Αιθιοπικός Πόλεμος: Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Αιθιοπία υπό το στρατηγό Εμίλιο Ντε Μπόνο.

10 Οκτωβρίου – Φιλοβασιλικό στρατιωτικό κίνημα, υπό τον Γεώργιο Κονδύλη, καταλαμβάνει την εξουσία.

3 Νοεμβρίου – Ελληνικό δημοψήφισμα του 1935 από τον Γεώργιο Κονδύλη για την επαναφορά της μοναρχίας. Σχεδόν το 98% των ψήφων είναι υπέρ της αποκατάστασης της μοναρχίας, αν και η ακεραιότητα του δημοψηφίσματος είναι αμφίβολη.

6 Νοεμβρίου – Πρώτη πτήση του Hawker Hurricane με το πρωτότυπο Κ5083.

25 Νοεμβρίου – Ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ επιστρέφει στην Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 26, 1946-Οκτώβριος 23, 1947

13 Οκτωβρίου – Η Γαλλία υιοθετεί το Σύνταγμα της Τέταρτης Γαλλικής Δημοκρατίας.

15 Οκτωβρίου – Δίκη της Νυρεμβέργης: Ο Χέρμαν Γκαίρινγκ, ιδρυτής της Γκεστάπο και πρόσφατα καταδικασμένος Ναζί εγκληματίας πολέμου, αυτοκτονεί δύο ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκτέλεσή του.

16 Οκτωβρίου – Δίκη της Νυρεμβέργης: Εκτελούνται οι καταδικασμένοι Ναζί ηγέτες της κύριας δίκης.

23 Νοεμβρίου – Το γαλλικό ναυτικό βομβαρδίζει το Χάι Φονγκ στο Βιετνάμ, σκοτώνοντας χιλιάδες πολίτες.

9 Δεκεμβρίου – Οι «Επακόλουθες Δίκες της Νυρεμβέργης» αρχίζουν με τη «δίκη των Ιατρών», όπου ιατροί και αξιωματικοί κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στα πειράματα των Ναζί σε ανθρώπους και στο Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4.

11 Δεκεμβρίου – Ιδρύεται το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

23 Δεκεμβρίου – Ο Χ. Τρούμαν υποδέχεται στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, τον Κ. Τσαλδάρη με τον οποίο και έχει μακρά συνομιλία. Ακολουθεί επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ που επιβεβαιώνει την επιτυχία των συνομιλιών, την υιοθέτηση των αιτημάτων και τη δρομολόγηση σχεδιασμού οικονομικού προγράμματος βοήθειας.

27 Δεκεμβρίου – Ιδρύεται ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ)

31 Δεκεμβρίου – Ο Δημοκρατικός Στρατός κατέλαβε προσωρινά την Υπάτη

3 Ιανουαρίου – Μεταδίδονται για πρώτη φορά τηλεοπτικά οι εργασίες του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

19 Ιανουαρίου – Το πλοίο Χειμάρρα βυθίζεται στο Νότιο Ευβοϊκό κόλπο με τραγικό απολογισμό 391 νεκρούς.

24 Ιανουαρίου – Ο Δημήτριος Μάξιμος γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.

3 Φεβρουαρίου – Καταγράφεται στο Γιούκον η χαμηλότερη θερμοκρασία στη Βόρεια Αμερική (-63 βαθμούς Κελσίου).

10 Φεβρουαρίου – Υπογράφεται στο Παρίσι η συνθήκη ειρήνης της Ιταλίας με τις συμμαχικές δυνάμεις, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα περιέρχονται στην Ελλάδα.

12 Φεβρουαρίου – Ο Κριστιάν Ντιόρ παρουσιάζει το «New Look», βοηθώντας το Παρίσι να ανακτήσει τη θέση του ως πρωτεύουσα του κόσμου της μόδας.

23 Φεβρουαρίου – Ιδρύεται ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης.

25 Φεβρουαρίου – Ανακηρύσσεται η επίσημη διάλυση της Πρωσίας από το Συμμαχικό Συμβούλιο Ελέγχου. Η πρωσική κυβέρνηση είχε ήδη καταργηθεί το 1934 με τον νόμο για την ανασυγκρότηση του Ράιχ.

28 Φεβρουαρίου – Στη Δημοκρατία της Κίνας, καταστέλλονται πολιτικές αναταραχές με μεγάλες απώλειες αμάχων.

1 Μαρτίου – Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει τις χρηματοοικονομικές του πράξεις.

22 Μαΐου – Αρχίζει ο Ψυχρός πόλεμος: σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κομμουνισμού, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρυ Τρούμαν υπογράφει νόμο του Κογκρέσου, με τον οποίο εφαρμόζεται το Δόγμα Τρούμαν. Ο νόμος αυτός δίνει 400.000.000$ σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και την Τουρκία.

5 Ιουνίου – Σχέδιο Μάρσαλ: Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ ζητά την οικονομική ενίσχυση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης.

10 Ιουνίου – Η SAAB Automobile επιδεικνύει το πρώτο της αυτοκίνητο.

20 Ιουνίου – Υπογράφεται στην Αθήνα η ελληνοαμερικανική συμφωνία για την εφαρμογή του Δόγματος Τρούμαν.

24 Ιουνίου – Ο Κένεθ Άρνολντ κάνει την πρώτη ευρέως αναφερόμενη μαρτυρία ΑΤΙΑ κοντά στο όρος Ρενιέρ στην πολιτεία Ουάσινγκτον.

8 Ιουλίου – Συμβάν του Ρόσγουελ: Μεταδίδεται η είδηση ότι ένα ΑΤΙΑ συνετρίβη στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού.

7 Σεπτεμβρίου – Αναλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη.

9 Σεπτεμβρίου – Καταγράφεται η πρώτη περίπτωση software bug: Μία νυχτοπεταλούδα κάθεται σ’ έναν ηλεκτρονόμο ενός υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

18 Σεπτεμβρίου – Ιδρύονται η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και η CIA.

6 Οκτωβρίου – Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ χτυπά την Πύλο.

20 Οκτωβρίου – Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Πακιστάν συνάπτουν για πρώτη φορά διπλωματικές σχέσεις.

2 Νοεμβρίου – Στην Καλιφόρνια, ο σχεδιαστής Χάουαρντ Χιουζ εκτελεί την παρθενική (και μοναδική) πτήση του Hughes H-4 Hercules, του μεγαλύτερου αεροσκάφους με σταθερά πτερύγια που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ιανουάριος 14, 1958-Μαρτιος 20, 1958 και 8 Σεπτεμβρίου 1958-10 Φεβρουαρίου 1959

1 Ιανουαρίου – Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

4 Ιανουαρίου – Ο Σπούτνικ 1, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1957, πέφτει στη Γη από την τροχιά του και αρπάζει φωτιά.

23 Ιανουαρίου – Μετά από μία γενική εξέγερση και ταραχές στους δρόμους, ο πρόεδρος Μάρκος Πέρες Χιμένες αφήνει τη Βενεζουέλα.

3 Φεβρουαρίου – Ιδρύεται η Οικονομική Ένωση της Μπενελούξ, δημιουργώντας ένα πεδίο δοκιμών για την μεταγενέστερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

5 Φεβρουαρίου – Μία βόμβα υδρογόνου χάνεται από την πολεμική αεροπορία των Η.Π.Α. στα ανοικτά των ακτών της Σαβάννα στην Τζόρτζια.

22 Φεβρουαρίου – Η Αίγυπτος και η Συρία ενώνονται και σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.

24 Μαρτίου – Ο Έλβις Πρίσλεϊ κατατάσσεται στον αμερικανικό στρατό.

4 Οκτωβρίου – Υιοθετείται το ισχύον Σύνταγμα της Γαλλίας.

28 Νοεμβρίου – Το Τσαντ, η Δημοκρατία του Κονγκό και η Γκαμπόν γίνονται αυτόνομες δημοκρατίες εντός της Γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας.

1 Δεκεμβρίου – Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποκτά δική της κυβέρνηση εντός της Γαλλικής Ένωσης.

23 Δεκεμβρίου – Εγκαινιάζεται ο Πύργος του Τόκιο.

28 Δεκεμβρίου – «Το καλύτερο παιχνίδι που παίχτηκε ποτέ»: Οι Μπάλτιμορ Κολτς νικούν στη Νέα Υόρκη τους Νιου Γιορκ Τζάιαντς, στο πρώτο παιχνίδι του NFL που κρίθηκε με ξαφνικό θάνατο στην παράταση.

Ψηφίζεται από την κυβέρνηση Καραμανλή ο Νόμος 4000/1958 «Περί τεντυμποϊσμού».

1 Ιανουαρίου – Κούβα: Ο Φουλχένσιο Μπατίστα διαφεύγει από την Αβάνα καθώς προελαύνουν οι δυνάμεις του Φιντέλ Κάστρο.

2 Ιανουαρίου – Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει με επιτυχία το διαστημικό σκάφος Λουνά 1 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

7 Ιανουαρίου – Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

3 Φεβρουαρίου – Οι ροκ εν ρολ μουσικοί Μπάντι Χόλι, Ρίτσι Βάλενς και Μπιγκ Μπόπερ σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αϊόβα.

6 Φεβρουαρίου – Ο Τζακ Κίλμπυ καταθέτει την πρώτη πατέντα για ολοκληρωμένο κύκλωμα.

6 Φεβρουαρίου – Στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Τιτάνας.

11 Φεβρουαρίου – Υπόθεση Μέρτεν: Αρχίζει στην Αθήνα η δίκη του Μαξ Μέρτεν από το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου.

Δεκέμβριος 17, 1969-Απρίλιος 30, 1970

12 Δεκεμβρίου – Η Ελλάδα αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

18 Δεκεμβρίου – αναλαμβάνει πρόεδρος του Παναμά ο Δημήτριος Λάκκας, Έλληνας δεύτερης γενειάς.

2 Απριλίου – Στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας, σφοδρές μάχες στα σύνορα των δυο χωρών.

10 Απριλίου – Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τους Beatles για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.

11 Απριλίου – Εκτοξεύεται το Απόλλων 13.

23 Απριλίου – Εξέγερση Κούρδων γίνεται στο Ιράν.

29 Απριλίου – Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι αμερικανικές και οι νοτιοβιετναμέζικες δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.

30 Απριλίου – Αμερικάνικα στρατεύματα εισβάλλουν στην Καμπότζη.

Αύγουστος 16, 1970-Ιανουάριος 14, 1970

13 Αυγούστου – Μεγάλες καταστροφές προκαλεί πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και στην Ηλεία.

18 Αυγούστου – Κάτω από διεθνή κατακραυγή οι ΗΠΑ καταποντίζουν στα ανοιχτά της Φλόριντα πλοίο γεμάτο χημικά.

22 Αυγούστου – Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον δίνει εντολή για βομβαρδισμό της Καμπότζης.

24 Αυγούστου – Η ΕΣΣΔ ανακοινώνει τη κατασκευή βάσης στη Λιβύη.

25 Αυγούστου – Με απόφαση της χούντας στην Ελλάδα χορηγείται διαβατήριο σε όλους τους πρώην βουλευτές πλην της ΕΔΑ.

28 Αυγούστου – Συγκρούσεις Παλαιστινίων και του Ιορδανικού στρατού ξεσπούν στην Ιορδανία.

1η Σεπτεμβρίου – Απόπειρα δολοφονίας εκδηλώνεται κατά του βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν την ώρα που βρισκόταν καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο του Αμμάν.

Νοέμβριος 27, 1981-Δεκέμβριος 25, 1982

9 Δεκεμβρίου – Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεωργίου Ράλλη.

12 Δεκεμβρίου – Στην Πολωνία εφαρμόζεται στρατιωτικός νόμος.

18 Δεκεμβρίου – Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση του ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tupolev Tu-160, του μεγαλύτερου υπερηχητικού και μαχητικού αεροσκάφους στον κόσμο.

19 Μαρτίου – Πόλεμος των Φώκλαντ: Δυνάμεις της Αργεντινής αποβιβάζονται στο νησί της Νότιας Γεωργίας, επισπεύδοντας τον πόλεμο με το Ηνωμένο Βασίλειο.

22 Μαρτίου – Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.

29 Μαρτίου – Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με όσκαρ για τη μουσική της ταινίας Οι Δρόμοι της Φωτιάς.

2 Απριλίου – Πόλεμος των Φώκλαντ: η Αργεντινή εισβάλλει στα νησιά Φώκλαντ.

25 Απριλίου – Το Ισραήλ ολοκληρώνει την αποχώρησή του από τη Χερσόνησο του Σινά.

8 Ιουλίου – Πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν.

Νοέμβριος 11, 1993-Δεκεμβριος 9, 1994

1 Νοεμβρίου – Ιδρύεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

4 Δεκεμβρίου – Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.

3 Ιανουαρίου – Στη Βενεζουέλα, 100 άνθρωποι σκοτώνονται από πυρκαγιά που έβαλε σε φυλακές του Μαρακαΐμπο ομάδα εξεγερθέντων Ινδιάνων.

14 Μαρτίου – O Λίνους Τόρβαλντς εκδίδει την έκδοση 1.0 του πυρήνα του Linux.

20 Μαρτίου – στην οδό Θουκυδίδη της Αγλαντζιάς, πληρωμένος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους δολοφόνησε, με πέντε πυροβολισμούς πιστολιού, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν Θεόφιλο Γεωργιάδη στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του, έξω από το σπίτι του.

6 Μαΐου – Εγκαινιάζεται το τούνελ της Μάγχης.

Οκτώβριος 26, 2005- Νοέμβριος 23, 2006

22 Νοεμβρίου – Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.

31 Δεκεμβρίου – Η Ελληνική Υπηρεσία του BBC σίγησε οριστικά μετά από 66 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ραδιόφωνο και αργότερα στο Διαδίκτυο.

1 Ιανουαρίου – Αρχίζουν να εκδίδονται τα νέα ψηφιακά διαβατήρια στην Ελλάδα.

8 Ιανουαρίου – Ισχυρή σεισμική δόνηση γίνεται αισθητή σε ολόκληρη την Ελλάδα στις 13:34. Το μέγεθος του σεισμού είναι 6,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χανίων και Κυθήρων.

2 Φεβρουαρίου – Μέγα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών αποκαλύφθηκε επίσημα, εις βάρος του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, στελεχών της κυβέρνησης και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής αποκαλύπτεται σε κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου, υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα και Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.

3 Φεβρουαρίου – Παραίτηση του Πειραιώς Καλλίνικου.

3 Ιουνίου – Το Μαυροβούνιο γίνεται ανεξάρτητο κράτος

Στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ κατά του Λιβάνου

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

15 Οκτωβρίου- Διενεργούνται στην Ελλάδα δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

22 Οκτωβρίου- Διενεργούνται στην Ελλάδα επαναληπτικές δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

22 Οκτωβρίου- Διενεργούνται στην Βουλγαρία προεδρικές εκλογές. Αποχή 57,49%

29 Οκτωβρίου- Διενεργούνται στην Βουλγαρία επαναληπτικές προεδρικές εκλογές με νικητή τον σοσιαλιστή Παρβάνοφ που συγκέντρωσε το 75,95% των ψήφων, έναντι 24.05% του εθνικιστή Σίντεροφ. Αποχή 58,79%

Επιστημονικά επιτεύγματα που έχουν σχέση με τον Δία στον Σκορπιό είναι:

Οι θεωρίες της ακτινοβολίας περιόδου (1898), της ατομικής δομής (1911) και του μαγνητισμού. Η πρόοδος στη μαγνητική καταγραφή του ήχου (1923). Για παράδειγμα, οι πρώτες μαγνητικές διαγνωστικές μηχανές απεικόνισης της αντήχησης εισήχθησαν στην Αγγλία, το 1982. Ενώ νωρίτερα, το 1947, η κρυσταλλολυχνία, που λειτουργεί με μαγνητισμό σε ατομικό επίπεδο, εφευρέθηκε στα εργαστήρια κουδουνιών (τότε ήταν ο Κρόνος στον Λέοντα).

Σε παγκόσμιο οικονομικό επίπεδο, το σχέδιο Μάρσαλ αναλήφθηκε με τον Δία στον Σκορπιό, κι είχε σαν στόχο την επανοικοδόμηση των λαών της Ευρώπης μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Κίνα, έκανε την οικονομική της ανανέωση το 1958, με τον Δία στον Σκορπιό.

Το 1911, το εθνικό σύστημα υγείας καθιερώθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία. Ενώ στην Αμερική, αναπτύχθηκε το φορολογικό σύστημα το 1935 και η κοινωνική ασφάλιση.

Σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, έχουμε το 1923, όπου ο Μουσολίνι καθιέρωσε τη φασιστική κυβέρνηση στην Ιταλία και στην Αμερική, η σκοτεινή Κου Κλουξ Κλαν, απέκτησε μεγάλη δύναμη. Ο κινηματογράφος απέκτησε ήχο.

Επίσης, είναι πιθανόν πολλές δολοφονίες και περιπτώσεις εγκλημάτων να έρθουν στην επιφάνεια και να ξαναερευνηθουν, και αυτό συμπεριλαμβάνει και θανάτους διάσημων προσωπικοτήτων, όπως της Janis Joplin, Curt Cobain των Nirvana, όπως επισης και του Jimi Hendrix,όπου απεβίωσαν με τον Δια στον Σκορπιό.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να δούμε αρκετά βίαια και μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα και επιθέσεις. Η περίοδος με τον Δια στον Σκορπιό θα είναι αρκετά έντονη και για τους λαούς του πλανήτη αυτού,καθώς ενώνονται μπροστά στον θάνατο, και σε όλη την διαδικασία αναγέννησης.

Τα χρόνια με τον Δία στον Σκορπιό,είναι έντονα,που αφήνουν ανεξίτηλα σημάδια στην ανθρωπότητα, είτε για καλό είτε για κακό. Επειδή όμως, ο Δίας, δάσκαλος και ευεργέτης, είναι σε ένα ζώδιο ζωής και θανάτου, μπορεί να μας βοηθήσει να σβήσουμε κάθε τι που είναι σάπιο και αρνητικό, και να κάνουμε μία μετουσίωση, μία μεταλλαγή, μία αναζωογόνηση, θέτοντας την νέα αρχή. Μπορεί να μας βοηθήσει να αναγεννηθούμε εσωτερικά και να αναπτύξουμε νέα θεώρηση της φιλοσοφίας της ζωής. Να ερευνήσουμε την αξία της ζωής, πέρα από αυτή της ύλης και να εμβαθύνουμε στο μυστήριο της ύπαρξης.

Αναμένουμε «βαθιές καταδύσεις» να γίνουν όσο αφορά στα παραπάνω θέματα. Ο Σκορπιός κυβερνά τον μετασχηματισμό και την επανεφεύρεση, και έχει εμμονή με την λεπτομέρεια. Ο Δίας που αγαπάει την ελευθερία μπορεί να αισθάνεται λίγο «στενά» με τη μικροδιαχείριση του σφιχτά ελεγχόμενου Σκορπιού.

Ωστόσο, μεγάλα βήματα μπορούν να γίνουν όταν συγκεντρώσουμε τους πόρους μας – συναισθηματικούς, οικονομικούς, ενεργητικούς – με στρατηγικό τρόπο. Ο Σκορπιός αφορά την ιδιοκτησία και τις συγχωνεύσεις.

Και, αφορά την αγορά ακινήτων, την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων στην αγορά, ενώ ο εκτεταμένος Δίας μας εμπνέει στο να γίνουμε δημιουργικοί με τους υπολογισμούς μας. Ο Ταντρικός Σκορπιός είναι επίσης το σύμβολο της οικειότητας και των λαχταριστών, ψυχαγωγικών ερωτικών περιπλανήσεων. Σεξουαλική επανάσταση;

Θα μπορούσε να φέρει κάποιες φιλελεύθερες και νέες στάσεις σχετικά με το σεξ. Ο προοδευτικός Δίας,ο οποίος ρυθμίζει τη δημοσίευση και τη μάθηση, θα μπορούσε επίσης στο να βοηθήσει στη μεταρρύθμιση ξεπερασμένων προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής.

Θα μπορούσαμε να δούμε τους σπουδαστές να μαθαίνουν όχι μόνο πώς γίνονται τα μωρά αλλά και πώς να αποσυναρμολογούν τα στερεότυπα των φύλων, να περιηγούνται στην ιδιωτικότητα των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης στην εποχή του Snapchat και του sexting. Ο Σκορπιός κυβερνά την ψυχή, οπότε ίσως να υπάρξει περισσότερη κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των κινήτρων.

Η μετακίνηση του Δία στον περίεργο Σκορπιό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανακαλύψεις στην έρευνα, ειδικά γύρω από τις ασθένειες που διαδίδονται μέσω μολύνσεων και του αίματος και τα αφροδίσια νοσήματα. Η ψυχολογία κυβερνάται επίσης από τον Σκορπιό, ώστε να προκύψουν νέες εξελίξεις της θεραπείας. Η επούλωση της ενέργειας και η ενεργειακή ιατρική θα μπορούσαν επίσης να δουν ανακαλύψεις, καθώς ο Σκορπιός κυβερνά τον μυστικισμό.

Αυτό που έχει σφυρηλατηθεί κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Δία στο Ζυγό, τώρα όμως στερεοποιείται και κλειδώνεται στον Σκορπιό, για να μην αναστηθεί. Ο Δίας είναι επεκτατικός πλανήτης και ο Σκορπιός έχει να κάνει με τον έλεγχο. Μπορείτε επίσης, να είστε είτε «καλή μάγισσα» είτε «κακή μάγισσα» με τον Δία στον Σκορπιό. Αν ο Δίας στον Ζυγό έφερε υπερβολική αισιοδοξία, ο Ουρανός είχε ένα λόγο σε αυτό και ο Δίας στον Σκορπιό (ο Ουρανός είναι παράλογος στον Σκορπιό) είναι ο τελικός διαιτητής.

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο Δίας στον Σκορπιό μπορεί να αντιπροσωπεύει ιδεολογίες που έχουν πολύ βαθιά, άκαμπτα κατώτατα όρια, με σοβαρές επιπτώσεις για τη μη-τήρηση τους. Το βλέπουμε αυτό σε καθημερινή βάση χάρη στο Διαδίκτυο και με τον Δία στον Σκορπιό, θα περίμενε κανείς ότι θα αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερα σχετικά με τα κινήματα γυναικών που δεν τολμούσαν να κάνουν σεξ ή να μιλούν με άλλο άνδρα έξω από το γάμο. Οι θηριωδίες όμως του ISIS εναντίον των γυναικών μπορεί να γίνουν τόσο συντριπτικές ώστε δεν θα μπορούν πλέον να αγνοηθούν.

Ο Δίας στον Σκορπιό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το εμπόριο του σεξ και της σάρκας, την παιδοφιλία, νεκροφιλία, (την πλέον νομιμοποίηση τους;) σε μια κλίμακα που ολοι θα το παρατηρήσουν πλέον αλλα και να φέρει στην επιφάνεια εκείνους που κρύβονται πισω από αυτά, όπως και τις σκοτεινές τους ορέξεις. Ο Δίας στον Σκορπιό κυβερνάται από τον Πλούτωνα, στον Αιγόκερω … οπου είναι καιρός ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω να καταστρέψει μερικά από αυτά τα μυστικά που έχουν κρυφτεί για πολύ καιρό και που έχουν κρατήσει τις κοινωνίες άρρωστη σε υπόγεια επίπεδα!

Ο Δίας εδώ ,κυβερνήτης του Τοξότη, πρόκειται να κάνει μια βουτιά σε βαθιά και επικίνδυνα νερά του Σκορπιού. Ωστόσο, αυτό σημαίνει οτι θα ενεργοποιήσει και θα επεκτείνει αρνητικά και θετικά αιτήματα του Σκορπιού. Μπορεί για τον Σκορπιο, ο Δίας να μην είναι τόσο φιλόξενο μέρος για αυτόν, όμως στην συνέχεια καθώς προχωρά, ενεργοποιεί με θετικο τρόπο τον Πωσειδωνα και τον Πλούτωνα. Σημαντικό, είναι ότι δεν σχηματίζει αρνητικές όψεις με αλλους μεγάλους πλανήτες.

Εξετάζοντας τις όψεις με άλλους πλανήτες που κάνει ο Δίας στον Σκορπιό, στις 2 Δεκεμβρίου, θα σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς στις 11 μοίρες. Ο Δίας θα πλησιάζει στις 23 μοίρες του Σκορπιού πριν γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 9 Μαρτίου 2018.Εκείνη την εποχή ο Πλούτωνας θα είναι στις 20 μοίρες του Αιγόκερω, οπότε υπάρχει ένας παρατεταμένος χρόνος που οι δύο πλανήτες θα βρίσκονται σε όψη εξάγωνου. Επίσης θα σχηματίσει ένα μεγάλο εξάγωνο με τον Πλούτωνα στο  Αιγόκερω κατά τα μέσα Ιανουαρίου, στα μέσα Απριλίου και στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2018.

Στη συνέχεια ενώ είναι σε ανάδρομη πορεία στο Σκορπιό και τριγωνίζει και πάλι τον Ποσειδώνα στις 25 Μαΐου στις 16 μοίρες. Ξαναγυρνά σε ευθεία πορεία στις 10 Ιουλίου στις 13 μοίρες, όπου έχουμε ένα ακόμα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Ο Δίας θα είναι πολύ ισχυρός σε αυτή την φάση, με τον Ποσειδώνα να βοηθάει. Κάνει το τελευταίο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στις 9 Αυγούστου στις 15 μοίρες.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τον Δία στον Σκορπιό, δεν υπάρχουν σκληρές όψεις με άλλους μεγάλους πλανήτες. Αυτό μάλλον έχει κάποιο νόημα. Η μόνη όψη είναι το τρίγωνο στον Ποσειδώνα, όπου επαναλαμβάνεται. Αυτό είναι εξαιρετικά καλό για όσους υπέφεραν πολύ και πρέπει να αρθούν τα βάρη τους κατά κάποιο τρόπο. Πιθανόν να υπάρχει συμπόνια και θετικά συναισθήματα. Να φέρει θεραπεία και συμφιλίωση με το παρελθόν στη ζωή μας.

Ο Σκορπιός μέσα από την επιρροή του Δια σκοπός του είναι να μεταμορφωθεί, να αποζητήσει την ουσία των πραγμάτων,δεν έχει να κάνει τόσο με τα υλικά στοιχεία, την δόξα και την λάμψη αλλά με την ευαισθητοποίηση, τους βαθύτερους προβληματισμούς για τη ζωή και τον θάνατο.

Τα οικονομικά δεν μένουν ανεπηρέαστα όπου αναμένεται όμως να φέρει αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και τους νόμους που αφορούν το δημόσιο χρήμα.

Είναι πιθανό να υπάρξει επανεκκίνηση συζητήσεων σχετικά με θέματα πολέμου η την χρήση πυρηνικών; Οι μικρότεροι πλανήτες όμως ενεργοποιούν θετικά η αρνητικά τον Δια στον Σκορπιό κατά χρονικά διαστήματα. Η συνάντηση Άρη-Δια για παράδειγμα, στις αρχές του 2018 είναι πιθανόν να πυροδοτήσει τέτοια θέματα.

Ο Δίας όμως στον Σκορπιό, ίσως να ενισχύσει τον σκοταδισμό και τον φανατισμό. Βέβαια ο Δίας εδώ δεν θα είναι μόνος του, ο Κρόνος εισέρχεται στον Αιγόκερω και ο Ουρανος αλλάζει ζώδιο για τα επόμενα επτά χρόνια στον Ταύρο, την άνοιξη. Κατά την περίοδο παραμονής του Σκορπιού στον Δια, θα μας απασχολήσουν νομικά θέματα που έχουν σχέση με εγκλήματα η την σεξουαλική διαστροφή. Έντονα πάθη θα οδηγήσουν στη βια και την εξαπάτηση.

Το πέρασμα του Ουρανού μέσω του πρώτου σημείου του ζωδιακού κύκλου – στον Κριό ήταν σημαντικό. Αυτός ειναι ένας κύκλος 84 ετών, οπου ο τελευταίος έγινε στη δεκαετία του 1930, ο οποίος πολιτικά χαρακτηρίζεται από εξτρεμιστές ηγέτες, που ξυπνούν τα ένστικτα επιβίωσης στον πληθυσμό και καθιερώνουν ένα είδος λατρείας.

Στη δεκαετία του 1930 οι κορυφαίοι άντρες ήταν ο Στάλιν, ο Φράνκο, ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, ηγέτες που γρήγορα στράφηκαν σε στρατιωτικές μεθόδους για να επιτύχουν τους στόχους τους. Με την άφιξη του Ουρανού στον Κριό (αρχικά τον Μάιο του 2010 και στη συνέχεια, μετά από μια ανάδρομη περίοδο, στις 11 Μαρτίου 2011) είχαμε αυταρχικούς και λαϊκίστικους ηγέτες όπως ο Duterte στις Φιλιππίνες, τον Trump στις ΗΠΑ ,μια ποικιλία ηγετών της Ανατολικής Ευρώπης, ο Ερντογάν στην Τουρκία, ο Modi στην Ινδία – ο κατάλογος είναι μακρύς, αν και ευτυχώς λιγότερο ακραίος, μέχρι στιγμής, από τον προηγούμενο αιώνα.

Καθώς ο Ουρανός μετακινήθηκε από τις 29,59 των Ιχθύων στην 0,00 του Κριου στις 11 Μαρτίου 2011, ένα τσουνάμι σάρωσε τις ιαπωνικές ακτοφυλακές και κατέστρεψε τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, σηματοδοτώντας την καταστρεπτική δύναμη του Ουρανού στον Κριό σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, η ίδια όψη που πραγματοποιήθηκε από το 1930-1933.

Καθώς ο Ουρανός σιγά-σιγά μετακινήθηκε για να κάνει μια σειρά επτά τετραγώνων προς τον Πλούτωνα από το 2011-2015, πολλά μέτωπα με πολιτικό χάος στις ΗΠΑ και υπάρχει μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια στην Ευρώπη. Η σημερινή κατάσταση με ένα χαοτικό Brexit από τη μία πλευρά και με τις τρομακτικές ΗΠΑ από την άλλη δείχνει ενα αποτέλεσμα της διαταραχής που ήταν συγχρονισμένο με τη διέλευση του Ουρανού μέσω του Κριού. Αλλα όλα θα αλλάξουν..

Στις 10 Οκτωβρίου 2017 ο Δίας μετακινείται στο Σκορπιό, ύστερα από μια περίοδο στο Ζυγό, όταν ενεργοποίησε τις τελευταίες αναπνοές του τετραγώνου Ουρανού / Πλούτωνα, που προκάλεσαν ιδεολογικό εξτρεμισμό. Με τον Ουρανό στο Κριό και τον Κρόνο στον Τοξότη, σε δύο πύρινα ζώδια και ο Δίας σε αέρινο στοιχείο, δόθηκε έμφαση στις ιδέες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αυτό ευνοεί την ιδέα των ελεύθερων επιχειρήσεων των πολιτικά ομάδων της δεξιάς, οι οποίες αντιτίθενται στην κυβερνητική παρέμβαση και πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να βασίζονται στον εαυτό τους.

Ο σκοτεινός και έντονος Δίας μέσα από τον Σκορπιό, αναδεικνύει τους δαίμονες  εκ βαθέως και κάνει τον κόσμο να συνειδητοποιεί τον εξτρεμισμό και την πανταχού παρουσία του θανάτου.

Ο Δίας όταν ήταν σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Βόρειο Δεσμό στον Σκορπιό στις 28 Σεπτεμβρίου 1994, το επιβατηγό πλοίο “Εσθονία” βυθίστηκε στη Βαλτική Θάλασσα με απώλεια 852 ζωών.

Πηγαίνοντας πίσω 12 χρόνια στο 1982,υπήρξαν σφαγές στη Συρία και το Λίβανο, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι.Ο Σκορπιός είναι επίσης το ζώδιο της εξουσίας, των χρημάτων και της μυστικότητας, και μπορούμε να περιμένουμε ότι θα υπάρξει τεράστια εστίαση στην παγκόσμια διαφθορά και τη χειραγώδη δύναμη των μεγάλων εταιρειών. Λίγο μετά την είσοδο του Δία στον Σκορπιό, ο Κρόνος μετακινείται στον Αιγόκερω, μετά από δυόμισι χρόνια στον Τοξότη.

Αυτή η περίοδος στον Τοξότη εστιάστηκε στα σύνορα κρατών και επειδή ο Κρόνος τετραγώνιζε τον Ποσειδώνα, υπήρξε ανησυχία για τα σύνορα και για τους πρόσφυγες που διασχίζουν τη Μεσόγειο. Ο Κρόνος στον Τοξότη προκάλεσε την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων περιβλημάτων,τόσο πραγματικών όσο και εικονικών, και εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη διάλυση των πολιτιστικών και θρησκευτικών αξιών, καθώς και τους περιορισμούς της πολυπολιτισμικότητας.

Το έτος 2018 θα ξεκινήσει,με έμφαση στα ζώδια του νερού και γης, με τον Δία στον Σκορπιό και τον Κρόνο στον Αιγόκερω. Αυτό ίσως να θέσει τέρμα στον ιδεολογικό εξτρεμισμό, φέρνοντας μια πιο ρεαλιστική εστίαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα. Τα θεσμικά όργανα θα ασκήσουν μεγαλύτερη ισχύ και θα γίνουν λιγότερο διαφανή.

Επιπλέον, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς να γίνει σύμμαχος τους. Με τον Δία να σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ποσειδώνα το Δεκέμβριο του 2017, τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρξει ένα κύμα συναισθηματικής συγκίνησης που θα εκδηλωθεί σαν τσουνάμι μέσω των κοινωνιών,πιθανώς συνοδευόμενο από μερικές μεγάλες τραγωδίες.

Πιθανόν τότε, οι άνθρωποι θα συγκινηθούν από τη δυσχερή κατάσταση αυτών που υποφέρουν και αυτή η περίοδος σηματοδοτεί μια σημαντική μετάβαση σε σχέση με τους πρόσφυγες, τους άστεγους, τους άρρωστους και τους άπορους γενικότερα. Αυτό ευνοεί μια πιο κοινωνική ατζέντα και επομένως τα αριστερά κόμματα παγκοσμίως.

Είναι πιθανό, λοιπόν, ότι με αυτή την νέα έμφαση στα ζώδια του νερού να δούμε μια υπονόμευση των δεξιών κομμάτων που είχαν κυριαρχήσει νωρίτερα. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει ένα οικονομικό σκάνδαλο για την κυβέρνηση Trump, τη διάλυση της κυβέρνησης των Συντηρητικών στη Βρετανία, την επιβολή κοινωνικών μέτρων στην Ευρώπη, κυρίως για τους μετανάστες και γενικά την αφύπνιση της συνείδησης.

Ταυτόχρονα, ο Σκορπιός σχετίζεται τα χρήματα των άλλων ανθρώπων όπως και με τη φορολογία, τις εταιρείες και την πλουτοκρατία. Ο ίδιος ο Ποσειδώνας έχει πολλά να κάνει με τη διεθνή χρηματοδότηση για λόγους που τείνουμε να ξεχάσουμε. Το ίδιο το χρήμα δεν είναι πραγματικό πλέον. Είναι μια εικονική ιδέα που εξαρτάται απόλυτα από μια αμοιβαία συμφωνία. Από τότε που τα έθνη έφυγαν από το πρότυπο του χρυσού, δεν θα υπάρχει σταθερή βάση για την αξία του χρήματος.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό (εικονικών) χρημάτων που σπρώχνουν το σύστημα και διοχετεύονται σε αγορές αποθεμάτων που έχουν ως αποτέλεσμα πολύ υψηλές αποτιμήσεις για τις καθιερωμένες επιχειρήσεις, ιδίως η Apple, το Facebook, το Google, κλπ. επειδή ο Δίας / Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τις οικονομικές φούσκες.

Ταυτόχρονα, λόγω της μυστικότητας που σχετίζετε με τον Σκορπιό και τους Ιχθείς, υπάρχουν πολλά χρήματα γύρω από τα οποία δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι.Το τρίγωνο Δία/Ποσειδώνα στα ζώδια του Σκορπιού/Ιχθείς, είναι η τέλεια αστρολογική υπογραφή για τα λιγοστά κεφάλαια, τα οποία υπονομεύουν το πολιτικό και οικονομικό τοπίο.

Εν προκειμένω, είναι πιθανό ότι η περίοδος από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2018 (όταν ο Δίας θα εισέρχεται στον Τοξότη) θα εκθέσει γεγονότα όπως για παράδειγμα η υποτιθέμενη επιρροή των ρωσικών χρημάτων στην εκλογική νίκη του Trump. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια περίοδος σκανδάλων σε σχέση με ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin, τα οποία είναι μυστικά και πολύ πληθωριστικά.

Η απατηλή φύση των χρημάτων, που «εξορύσσεται» από ομάδες προγραμματιστών που χρησιμοποιούν την τεράστια δύναμη υπολογιστή, μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια ποσά χρημάτων που θα εξατμιστούν το 2018.

Ίσως αυτή να είναι μια περίοδος κατά την οποία ο Λευκός Οίκος και το Δημοκρατικό Κόμμα σκοπεύουν να εισαγάγουν φορολογικές μεταρρυθμίσεις, είναι μάλλον απίθανο ότι αυτό θα επιτύχει ή, εάν συμβαίνει, θα είναι με οποιονδήποτε τρόπο διάφανο.Παρόλα αυτά, η επιρροή του Κρόνου στον Αιγόκερο είναι πιθανό να φέρει ειλικρινείς προσπάθειες για τη δημιουργία και εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης, από το χάος αργότερα το 2019. Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα (13 Ιανουαρίου 2020) θα είναι μια επιβεβαίωση της νέας παγκόσμιας τάξης που δημιουργείται, ενώ το σημάδι του Αιγόκερω δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εξουσίες των μεγάλων εταιριών και της κυβέρνησης.

Η μετακίνηση των δύο μεγαλύτερων πλανητών στο ηλιακό σύστημα από τα ζώδια του αέρα / φωτιά προς τη Γη / Νερό είναι σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή, αλλά αυτή η αλλαγή δημιουργεί υπερσυμπίεση, από την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο στις 15 Μαΐου 2018. Ο Ουρανός θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του πίσω στον Κριό από τον Νοέμβριο.

Το 2018 έως τον Μάρτιο του 2019, αρχίζει μια νέα εποχή που χτυπάει τη Γη και διαρκεί μέχρι το 2025. (29 Μαρτίου 2019 είναι φυσικά, αν θυμάστε, η επίσημη ημερομηνία Brexit, όταν ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Νότιος δεσμός θα είναι σε σύνοδο.) Το καλοκαίρι του 2018 ο Κρόνος σε ανάδρομη πορεία και σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό δείχνει μια πιθανή περίοδος για μια προσπάθεια φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ. Βεβαίως, φαίνεται ότι θα εφαρμοστούν επαναστατικές νέες μέθοδοι που ευνοούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Σαφώς,βέβαια δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό το τρίγωνο είναι αναγκαστικά αρμονικό για όλους. Όταν ο Ουρανός μπήκε στον Ταύρο πριν από 84 χρόνια σε εξάγωνο με τον Κρόνο, νέοι νόμοι στη Γερμανία καθιέρωσαν τους νόμους της Νυρεμβέργης, οι οποίοι απέσυραν τα δικαιώματα της ιθαγένειας από τους Εβραίους και απαγόρευσαν τη σεξουαλική επαφή, οπότε αυτό μπορεί να συμβεί κατά την εδραίωση οποιασδήποτε διαδικασίας ξεκίνησε όταν ο Ουρανός μπήκε στον Κριό. Ο Ταύρος είναι για τις αξίες, και ο Ουρανός είναι πιθανό να δει την υιοθέτηση ακραίων αξιών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό που είναι πιθανό είναι ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα αναστατωθούν καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της μετάβασης του Ουρανού προς στο ζώδιο του Ταύρου, ισως με ένα τρόπο τρομακτικο  που θα έρχεται τον Μάιο του 2018, υποδεικνύοντας ακριβώς πού θα αναπτυχθεί η αστάθεια. Πιθανώς, θα υπάρξει ένα αυξανόμενο κοινωνικό κίνημα για περισσότερη οικονομική δημοκρατία και ισότητα και είναι επίσης πιθανό ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες επενδύσεις σε υποδομές, με αρκετά υψηλή απασχόληση λόγω των διαφόρων μορφών κυβερνητικών σχεδίων.

Πριν από 84 χρόνια, τα έθνη ανακάμπτουν από την προηγούμενη ύφεση και οι φασιστικές χώρες επενδύουν ιδιαίτερα στον στρατό ενώ υπήρχαν πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες απασχόλησης στις ΗΠΑ. Πιθανότατα θα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αυτής της διέλευσης μέσω του Ταύρου όπου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές οικονομικές αναταραχές, οι οποίες ξεκινούν από την τριπλή σύνοδο του Δία, του Κρόνου και του Πλούτωνα το 2020 στο ζώδιο του Αιγόκερω και των επακόλουθων διελεύσεων μέσω του Υδροχόου. Μέχρι το 2025, όταν ο Ουρανός θα έχει στο ζώδιο των μεταφερθεί των Δίδυμων, ο Πλούτωνας στον Υδροχόο, σίγουρα ο κόσμος θα είναι παρα πολύ διαφορετικός .

Εν τω μεταξύ, πίσω στο 2018 ο Δίας και τα τρία τρίγωνα και εξάγωνα με τον Ποσειδώνα-Πλούτωνα από την άλλη θα είναι εξαιρετικά ιδεαλιστικά, κρύβοντας του τι συμβαίνει ακριβώς κάτω από την επιφάνεια. Ωστόσο, τα εξάγωνα με τον Πλούτωνα, ίσως να είναι ανούσια αποκαλυπτικά. Τον Ιανουάριο στις 19 μοίρες, τον Απρίλιο στις 21 μοίρες και τον Σεπτέμβριο του 2018 στις 18 μοίρες του Σκορπιού / Αιγόκερω. Φαίνονται να δείχνουν φορολογικές περικοπές (Σκορπιός) (Πλούτωνας στον Αιγόκερω). Παρόλο που θα υπάρξουν πολλές διαρροές για τη διαφθορά αυτή τη στιγμή, φαίνεται αρκετά ευνοϊκή για το εταιρικό απόρρητο και τον έλεγχο. Κάποια κεφάλια ίσως να κοπούν, κυρίως μεταξύ εκείνων που έχουν στηρίξει την εξουσία τους σε ψευδαισθήσεις σχετικά με την ατέρμονη ρευστότητα.

Αργότερα, όταν ο Κρόνος θα είναι στον Αιγόκερω και θα εξαγωνιζει τον Ποσειδώνα, ο οποίος γίνεται τον Ιανουάριο στις 14 μοίρες, τον Ιούνιο στις 18 μοίρες και τον Νοέμβριο του 2019 στις 16 μοίρες του Αιγόκερω/ Ιχθείς, τότε θα επιβάλλονται περιορισμοί σε οποιαδήποτε παράλογη ευφορία. Η κατάθλιψη έρχεται. Κατά πάσα πιθανότητα η πληθωριστική φούσκα θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το 2018 και εάν δεν εκραγεί από τον Πλούτωνα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Κρόνος θα κάνει τη δουλειά το 2019. Οι κύκλοι του Κρόνου / Ποσειδώνα σχετίζονται με τον σοσιαλισμό, έτσι οι εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί τότε να ευνοούν τους Δημοκρατικούς και η κυβέρνηση των Συντηρητικών στο Ηνωμένο Βασίλειο να απομακρύνεται από την κυριαρχία του Εργατικού Κόμματος.

Στην καθημερινότητά μας, ο ενθουσιασμός και η επέκταση και το σημαντικό άγχος που προκαλείται από τις πλανητικές διελεύσεις του 2016-2017, θα πεθάνουν.Οι τάσεις από τα ζώδια  της Γης και του Νερού το 2018 θα ευνοήσουν την ενδοσκόπηση, την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Αυτό πιθανόν να επιβραδύνει τα πνεύματα των ζωδίων της Φωτιάς και του Αέρα, ενώ τα ζώδια του Νερού και Γης θα αισθάνονται στο στοιχείο τους. Εκείνοι που καλούνται να βοηθήσουν τους άλλους και να ανακουφίσουν την ταλαιπωρία, θα έχουν πολλά να κάνουν, ενώ εκείνοι που επικεντρώνονται στην ατομική πρόοδο μπορούν να βρουν τον άνεμο αφήνοντας τα πανιά τους.

Κάποιος, όπως ο Τραμπ, που δεν έχει πλανήτες σε ζώδια της Γης, είναι πιθανό να σκάσει στα “βράχια της πραγματικότητας”. Οι επιχειρήσεις που γοητεύονται από τις στρατηγικές “get-rich-quick” ,δηλαδή πώς να αποκτήσετε χρήματα και να γίνετε πλούσιοι, θα βιώσουν απώλειες, ενώ εκείνες που επικεντρώνονται στις βαθύτερες ανάγκες των πελατών και των εργαζομένων τους θα ευημερήσουν.

Ωστόσο, οι δημοσιονομικές και οικονομικές μεταβολές καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους δεν θα έρθουν εύκολα λόγω ενός κυμαινόμενου δολαρίου, του ευρώ και του γιουάν. Αρχικά, περιμένετε να υπάρχει πολύ επιφυλακτικότητα με τις διεθνείς επιχειρήσεις, υψηλότερες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, πληθωριστικές τάσεις και πτώση των παγκόσμιων φορολογικών εσόδων. Θα υπάρξει όμως προβληματισμός με τα αποταμιευτικά των κρατών.

Οι ηγέτες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, θα χρειαστεί επίσης να αναλάβουν πρωτοβουλία και να εκφράσουν μια πιο θετική στάση απέναντι στην επίτευξη συμφιλίωσης μεταξύ άπορων και εχθρικών εθνών και να εφαρμόσουν νέες πολιτικές και τεχνικές για την επίλυση των σημερινών διεθνών διαφωνιών και της φτώχειας.

Η ανασυγκρότηση των χωρών θα είναι ένα έργο μαμούθ και θα χρειαστούν χρόνια για να ολοκληρωθεί, γιατί τα χρήματα θα είναι το πρόβλημα. Σαφώς δε, τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν άρδην όταν ο Ουρανός θα εισέλθει στον Ταύρο την άνοιξη του 2018 για τα επόμενα 7 χρόνια.Τον Οκτώβριο, που ο Δίας περνάει στον σκοτεινό Σκορπιό, ο πολιτικός αναβρασμός θα συνεχίζεται όπως και οι έντονες διαφωνίες μεταξύ των κρατών της Ευρώπης. Για άλλη μια φορά θα είναι έντονο το φαινόμενο της διάλυσής της.

Το μέλλον της Ευρώπης αστρολογικά καθορίζεται από τον Κρόνο και Πλούτωνα. Η διέλευση του Κρόνου επαληθεύει συνεχώς τα δομικά της προβλήματα. Αν κατά τις διελεύσεις του Ουρανού η Ε.Ε. δεν επιλύσει τις εσωτερικές, διασπαστικές της τάσεις, ο Πλούτωνας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ έντονες αντιπαραθέσεις.

Από το 2018 έως το 2021, ο Κρόνος περνά στον Αιγόκερω και σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Η επιείκεια φαίνεται να εξαφανίζεται και επιβάλλεται με σκληρούς νόμους. Άλλωστε όπως θα διαβάσετε στο ανάλογο κείμενο ο άξονας αυτός συνδέεται με την κατάλυση της δημοκρατίας, την δικτατορία. Θα υπάρξει ένα ολοκληρωτικό κράτος, το οποίο με τεχνολογικά μέσα, θα ελέγχει τη ζωή των ανθρώπων.

Οι όψεις Ουρανού προς το τέλος της χρονιάς, 2017 ,ίσως να δημιουργήσει μια εσωτερική έκρηξη στο κόσμο από την απογοήτευση όσων υποσχέσεων δεν υλοποιήθηκαν και των νέων μέτρων που θα δημιουργήσουν περισσότερα βάρη και ευθύνες στο λαό. Οι σχέσεις είναι ήδη επίσης αρκετά τεταμένες σχέσεις με τη Τουρκία που θα πρέπει να αποφθεχτούν πάση θυσία. Η επόμενη περίοδος θα φέρει εσωτερικές ανακατατάξεις, ωθώντας τους Έλληνες να εργαστούν σκληρά για να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις, όμως η χώρα μας είναι ένα καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί, όπου αναμένεται να ισορροπήσει οικονομικά από το 2020 και μετά.

Το 2018 ο Ουρανός διέρχεται στον Ταύρο, σαν κυβερνήτης της Ελλάδας, θα αλλάξει πολλά για την οικονομική της κατάσταση και θα φέρει ανακατατάξεις και ουσιαστικά θα δείξει έναν νέο δρόμο στην Ελλάδα ιδιαίτερα για την αυτονομία της και την οικονομική της ισορροπία και ευημερία, ισως απαλλάσσοντας την από τα χρέη της.

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη πιθανό να γίνει αφού ο Ουρανός διέλθει στον Ταύρο, ήδη από τις αρχές του 2018 η Ελλάδα θα πάρει μια νέα τροπή και η αναζήτηση τουλάχιστον του λαού θα είναι προς τη καλυτέρευση και μια νέα οικονομική πολιτική. Το 2020 ο Ουρανός στον Ταύρο πλέον σε εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στον 2ο οίκο αλλά και το τετράγωνο με το Κρόνο, θα είναι πλέον η στιγμή που θα σπάσει η Ελλάδα τα δεσμά της.

Η Ευρωζώνη ιδρύθηκε 1 Νοεμβρίου του 1993, είναι Σκορπιός με ωροσκόπο Τοξότη, ο Άρης και Πλούτωνας σαν κυβερνήτης της στον 10ο  οίκο σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό ευνόησε την ίδρυση της, η Σελήνη όμως σε αντίθεση με τον Άρη δείχνει πως η σχέση με τους εταίρους της δεν θα ήταν και η καλύτερη και η διάσπαση όμως είναι θέμα χρόνου με τη σύνοδο που κάνει με το Νότιο Δεσμό.

Ο Δίας στον 9ο οίκο κυβερνήτης του ωροσκόπου της στη θέση που βρίσκεται ευνοεί με μια πρώτη ματιά υπογραφές συμφωνιών και την καλή συνεργασία με άλλα κράτη, όμως η αντίθεση με τη Ceres, τη Lilith στον 3ο οίκο και το τετράγωνο με το Part of fortune στον 7ο φανερώνει πως η συνεργασία της με τα άλλα κράτη δεν θα κρατήσει και τα προβλήματα με τις συμφωνίες είναι αναπάντεχα.

Το τρίγωνο Δία-Κρόνου που βρίσκεται στον 2ο οίκο και το εξάγωνο Κρόνου-Ceres, δίνει την σωστή προοπτική και τις συνθήκες για τη δημιουργία του Ευρώ, που όμως με το Κρόνο στον 2ο οίκο σε σύνοδο με τη Ceres και την Pallas δεν θα ευνοήσει την κυριαρχία του και η ευρωζώνη θα διασπαστεί δημιουργώντας την αρχή του τέλους της ευρωζώνης αλλά και του ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Ουρανό στον Ταύρο από το 2018 η οικονομία θα αλλάξει και μια νέα πολιτική θα κυριαρχήσει στον κόσμο μέχρι και το 2026, ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα που θα δημιουργηθεί και μια νέα μορφή οικονομίας και συναλλαγών γενικότερα θα υπάρξει που θα σταθεροποιήσει την υπάρχουσα χαοτική κατάσταση στα κράτη.Μέχρι και το 2026 οι μορφές εξουσίας θα αλλάξουν και η πολιτική γενικότερα, οι αλλαγές δεν θα είναι εύκολες και οι εξουσίες δεν θα αλλάξουν εύκολα όμως θα δημιουργηθεί μια καινούργια μορφή εξουσίας σε ολόκληρο τον κόσμο που θα επιφέρει τη τάξη και την ισορροπία.

Η Γερμανία με το Δία στον Λέοντα και στον 1ο της οίκο και σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα ευνοήθηκε η επέκτασή της και η άνθηση, όμως το τετράγωνο με τον Πλούτωνα και οι όψεις χιαστί με τον Ουρανό φανερώνουν πως δεν έγινε με το καλύτερο τρόπο, ο συνδυασμός αυτό φανερώνει βία και αποφάσεις που θίγουν πολλούς για την επιβίωσή της.

Το 2017 ο Βόρειος δεσμός είναι τον Λέοντα κάνοντας τη χώρα να εστιάζει στα οικονομικά της συμφέροντα που όμως δύσκολα θα ισορροπήσει, με τον Κρόνο στον 6ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Χείρωνα και το Μεσουράνημα φαίνεται πως η κρίση στη Γερμανία θα φουντώσει και τα οικονομικά της θα είναι σε ευάλωτη κατάσταση πράγμα που θα φέρει ανακατατάξεις στην εργατική τάξη.

Η Σελήνη σε όψη χιαστί με τη Ceres και τον Ερμή, και σύνοδο με το Ποσειδώνα, θα φέρει τη Γερμανία σε μια κρίσιμη κατάσταση που θα χρειαστεί να απολογηθεί για όσα έχει πράξει και όσα υποσχέθηκε, ώστε να ελέγξει το εσωτερικό τη χώρας. H περίθαλψή και ο τομέας της υγείας θα χρειαστεί να μπει σε μια τάξη, μιας και μπορεί να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα ιδιαίτερα με το μεταναστευτικό. Η αντίθεση Δία-Ουρανού, θα φέρει μεγάλες ανακατατάξεις μέσα στη Γερμανία δημιουργώντας νέα δεδομένα που οι Γερμανοί σίγουρα δεν περιμένουν.

Η Angela Merkel είναι Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη, δεν θα μπορούσε να μην έχει καλή σχέση με την Ευρωζώνη έχοντας το ίδιο ωροσκόπο με εκείνη φυσικά και τον Άρη στον 1ο της οίκο. Μεγάλες θα είναι οι ανακατατάξεις στη Γερμανία και ιδιαίτερα στην οικονομία της η εσωτερική κρίση εντός, θα επηρεάσει και ολόκληρη την Ευρώπη με το Κρόνο στο χάρτη της Γερμανίας στον 6ο οίκο σε τρίγωνο με τον Ουρανό. Εσωτερικά παρασκήνια που θα δεχθεί θα έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος για τη Merkel.

Η Ρωσία με τον Άρη στους Ιχθύες στον 7ο οίκο σε σύνοδο με τον Ουρανό  και σε αντίθεση με τη Vesta φανερώνει πως η Ρωσία δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις και συνεργασίες, παρά ο συνδυασμός αυτό δείχνει τους πολέμους που έχει περάσει εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς, ο Κρόνος στον 3ο οίκος στο Ζυγό σε αντίθεση με το Χείρωνα δείχνει μια σκληρή νοοτροπία και τη δέσμευση του λόγου και καταπίεση στο λαό της αλλά και μείωση του εδάφους της.

Το 2017, η Ρωσία επανακτά τη δύναμή της, η οικονομική κατάσταση θα έρθει στο προσκήνιο και θα υπάρξει βελτίωση που θα ανακάμψει η οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Vladimir Putin, το ωροσκόπιο του δείχνει έναν άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί με κάθε κόστος και να χειριστεί ακόμα και τις πιο σκληρές καταστάσεις με αυτοπειθαρχία και τόλμη, βλέποντας το γενέθλιο χάρτη του δεν είναι τυχαίο που έχει υπάρξει κατάσκοπος της KGB. Ο Κρόνος ευνοεί κρυφές συμφωνίες και επικοινωνίες που ξέρει καλά να ελίσσεται  όμως η οψη χιαστί με το Δία και τον Ποσειδώνα δεν τον βοηθάει να έχει συμμάχους πάρα περισσότερους εχθρούς είτε φανερούς είτε κρυφούς που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τον ίδιο.

Ο Δίας πέρασε στον 1ο του οίκο σε αντίθεση με τον Ουρανό, μέσα στο 2017, όπου θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο τρόπο δράσης του ώστε να κερδίσει περισσότερο έδαφος και να βελτιώσει υπάρχουσες καταστάσεις για να επιτύχει το όνειρό του για μια δυνατή Ρωσία. Το τρίγωνο που κάνει ο Κρόνος από τον 2ο οίκο με τον Ουρανό θα δώσει τη δυναμική για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και πάλι θα γίνει με αρκετά ρίσκα και ανορθόδοξες μεθόδους.

Σε συνδυασμό με τοις άλλες αλλαγές που πρόκειται να γίνουν, ας ελπίσουμε ότι δεν θα ευνοηθούν έργα και πράξεις που θα αποβλέπουν στο κακό της ανθρωπότητας. Χάρη στο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και το εξάγωνο με τον Πλούτωνα ,μπορούμε να ελπίζουμε αλλά και να προσπαθήσουμε για τον επαναπροσδιορισμό των ανθρωπίνων σχέσεων και αξιών, με περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σχόλια

σχόλια