4 μερίδες
30 λεπτά

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 3/4 φλ. κουσκούς
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 μικρά αγγουράκια
  • 3/4 φλ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 φλ. ελιές
  • 60 gr φέτα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 3/4 κ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

    • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το ξύδι με το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, ενάμισι κουταλάκι νερό και αλατοπίπερο.
    • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και κόψε τη μελιτζάνα και το κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες.
    • Βράσε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και άφησέ το να κρυώσει.
    • Βάλε τις ροδέλες μελιτζάνας και κολοκυθιού σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπέρωσέ τα και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
    • Μοίρασε το κουσκούς σε μπολ, από πάνω μοίρασε τη μελιτζάνα με το κολκυθάκι και το αγγούρι σε ροδέλες με την πιπεριά σε λωρίδες.
    • Πασπάλισε με τις ελιές και τη φέτα, ράντισε με τη βινεγκρέτ και τελείωσε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια

σχόλια