Χρόνος εκτέλεσης: 15′

Χρόνος ψησίματος: 35′

Μερίδες: 10-12

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 2 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. νερό
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 380 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. γάλα

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • 500 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 50 γρ. γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το σπορέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουταλάκι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο πρώτο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροκακαώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 23 εκ. και στρώνουμε 14 γεμιστά μπισκότα στη βάση της κάθε φόρμας. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο.
  • Απλώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε υψηλή σχάρα.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και την άχνη ζάχαρη.
  • Χτυπάμε την κρέμα για λίγη ώρα γιατί δεν θέλουμε να μαλακώσει.

Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα, το βούτυρο, και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σφίξει η κρέμα.

Για τη σύνθεση

  • Μεταφέρουμε το ένα παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα κάτω, σε μία πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, με τα μπισκότα προς τα πάνω και το πιέζουμε για να απλώσει η βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια ανάμεσα από τα παντεσπάνια.
  • Απλώνουμε την κρέμα κακάο πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Σπάμε τα μπισκότα που έχουν περισσέψει και τα ρίχνουμε στη σοκολατένια βουτυρόκρεμα.
  • Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο.

Σχόλια

σχόλια