ΧΡΟΝΟΣ: 30′
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

  • 1/3 φλ. (80ml) ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ( ½ ψιλοκομμένο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.γ. σουμάκ
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη
  • 2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • 200 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κλωνάρι κόλιανδρο
  • 1 κλωνάρι μέντα
  • 4 πίτες
  • 100 γρ. ρόκα ή άλλη πράσινη σαλάτα
  • 2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • ¾ φλ. (190 γρ.) χούμους (πουρές από ρεβίθια)
  • ¾ φλ. (200 γρ.) γιαούρτι
  • 4 φέτες λεμόνι

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπούκοβο, το σουμάκ, τον κόλιανδρο και το κύμινο, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από ένα κλωνάρι κόλιανδρο και από ένα κλωνάρι μέντα.

Ανακατεύουμε τον αρνίσιο κιμά με το μοσχαρίσιο κιμά, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μέντα και αλατοπιπερώνουμε.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μερίδες και πλάθουμε 4 μπάλες.

Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι και ρολάρουμε ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.

Ραντίζουμε τα κεμπάπ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε τη σχάρα της γκριλιέρας και την προθερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

Ψήνουμε τα κεμπάπ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυο πλευρές στη σχάρα του γκριλ.

Αλείφουμε τις πίτες με το χούμους.

Μοιράζουμε στις πίτες τα φύλλα ρόκας, τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού και τα κεμπάμπ.

Προσθέτουμε λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.

Σχόλια

σχόλια