Λαχταριστά και ζουμερά κοπανάκια κοτόπουλου με αρωματική μαρινάδα βασιλικού-φυστικιού που θα ψήσετε στα κάρβουνα και θα γίνουν τέλεια! Τρώγονται ευχάριστα με συνοδεία μπύρας.

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:35′
Χρόνος αναμονής:3 ώρες

Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • ¼ φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ σούπας πάπρικα γλυκειά

Διαδικασία

Αλέθετε στο μπλέντερ τα φυστίκια Αιγίνης να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και άφθονο πιπέρι.

Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα πηκτό μίγμα μέσα στο οποίο μαρινάρετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου για τουλάχιστον 3 ώρες.

Αμέσως μετά τα ψήνετε σε χωνεμένα κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Την ώρα που ψήνονται τα περιχύνετε με τη μαρινάδα τους και τα πασπαλίζετε με πάπρικα γλυκειά.

Σχόλια

σχόλια