Συστατικά
Για το προζύμι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml χλιαρό γάλα
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη ζύμη
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 9 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή χωριάτικα κομμένα στη μέση
- σουσάμι για άλειμμα
- 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για άλειμμα
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
- μουστάρδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το προζύμι
- Bάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και το αλάτι.
- Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα των στερεών, τους κρόκους και το βούτυρο στο μείγμα της μαγίας, και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 18 ίσα κομμάτια (βγαίνει περίπου 50 γρ. το καθένα). Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνια και τυλίγουμε γύρω από τα λουκάνικα.
- Όταν είναι έτοιμα, με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και μετράμε 1 δάχτυλο απόσταση από το καθένα. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.