Συστατικά

Για το προζύμι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml χλιαρό γάλα
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη ζύμη

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 9 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή χωριάτικα κομμένα στη μέση
  • σουσάμι για άλειμμα
  • 1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για άλειμμα

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το προζύμι

  • Bάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 30-60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα και το αλάτι.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα των στερεών, τους κρόκους και το βούτυρο στο μείγμα της μαγίας, και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό και μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη χωρίζουμε σε 18 ίσα κομμάτια (βγαίνει περίπου 50 γρ. το καθένα). Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνια και τυλίγουμε γύρω από τα λουκάνικα.
  • Όταν είναι έτοιμα, με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και μετράμε 1 δάχτυλο απόσταση από το καθένα. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Σχόλια

σχόλια