Χρόνος εκτέλεσης: 15′

Χρόνος ψησίματος: 10′

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
  • 1 μπρόκολο μεσαίο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
  • 50 γρ. λιαστή τομάτα
  • φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. νιβατό

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
  • Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.

Σχόλια

σχόλια