Χρόνος εκτέλεσης: 10′

Χρόνος ψησίματος: 45′

Μερίδες: 8-10

Συστατικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 480 γρ. πλήρες αγελαδινό γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. βρώμη
  • 160 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • φρέσκα φρούτα
  • πεκάν

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ακόμα τη βρώμη, τα καρύδια, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (20×30 εκ.) που έχουμε λαδώσει και αφήνουμε για 30 λεπτά να σφίξει ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες μέχρι η βρώμη να απορροφήσει μερικά από τα υγρά του μείγματος.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-45 λεπτά.
  • Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψί και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, φρέσκα φρούτα της επιλογής μας και πεκάν.

Σχόλια

σχόλια