Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 2 ½ τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι ή μαϊντανό
  • 1 μεγάλη μπαγκέτα
  • 250 τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 230 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες, κομμένο σε λωρίδες
  • βούτυρο για άλειμμα ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ με διάσταση βάσης 27×17 εκ. περίπου, ή αντίστοιχο τετράγωνο.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόβετε σε φέτες τη μπαγκέτα και στρώνετε τις μισές φέτες μέσα στο ταψί φροντίζοντας να καλυφθεί η βάση του.

Περιχύνετε ομοιόμορφα τις φέτες με το μισό υγρό μείγμα γάλακτος, από πάνω πασπαλίζετε το μισό τριμμένο τσένταρ και πάνω από το τσένταρ στρώνετε όλο το ζαμπόν.

Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση φέτες μπαγκέτας, τις περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και τελειώνετε πασπαλίζοντας από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ.

Καλύπτετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ.

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και το ψήνετε για 50-55 λ ή μέχρι να ψηθεί καλά το ψωμί και πάρει ένα χρυσό χρώμα το τυρί.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και μετά το σερβίρετε γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια

σχόλια