Νόστιμα, τραγανά μπισκοτάκια που συνδυάζουν αρμονικά την γεύση της εξωτικής καρύδας με τα δικά μας φυστίκια Αιγίνης. Θα γίνουν ο καλύτερος συνοδός για τον καφέ και το τσάι σας.

Μερίδες:για περίπου 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:25′
Έτοιμο σε:50′

Υλικά

  • 225γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 140γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • 45γρ. ινδική καρύδα
  • 200γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε κυβάκια
  • 1 κρόκο αυγού
  • μερικά ολόκληρα φυστίκια χωρίς κέλυφος

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το τριμμένο φυστίκι, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο κι αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δακτύλων σας έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα μίγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και ζυμώνετε γρήγορα τη ζύμη να γίνει συμπαγής, τη χωρίζετε στη μέση και την πλάθετε σε δύο μπαστούνια που αφήνετε στο ψυγείο για 15 λεπτά τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μπαστούνια σε φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Μπήγετε στο κέντρο του κάθε κομματιού από ένα φυστίκι Αιγίνης και ψήνετε τα μπισκοτάκια στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν τραγανά πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί ψησίματος και τα τακτοποιήσετε σε σκεύος σερβιρίσματος ή μπολ αποθήκευσης.

 

Σχόλια

σχόλια