Ακόμα περισσότερο σφίγγει ο κλοιός για τον Παναθηναϊκό, καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών για τις υποθέσεις των Σεμπάστιαν Λέτο, Μίκαελ Εσιέν και Βερντού Τοτσέ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου οργάνου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η «πράσινη» ΠΑΕ τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για κάθε μία περίπτωση και σε περίπτωση που το «τριφύλλι» δεν προχωρήσει στην καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται σε κάθε ποδοσφαιριστή ή δεν προχωρήσει σε νέο συμβιβασμό, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για υποβιβασμό, ανεξαρτήτως από την θέση που θα καταλάβει η ομάδα στην Super League.

Μάλιστα, από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί ήδη 3 βαθμοί για οφειλές στον Γενς Βέμερ και για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να πάρουν τους βαθμούς πίσω θα πρέπει να πληρώσουν 498 χιλιάδες ευρώ στον Γερμανό μέχρι την Παρασκευή (20/4) ή να διακανονίσουν τις οφειλές. Αν τελικά δεν τα καταφέρουν, τότε θα πρόκειται για την πρώτη ποινή αφαίρεσης βαθμών και στην τρίτη ποινή, ισχύει άμεσα ο υποβιβασμός, βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ.

Όσον αφορά στις υποθέσεις των Σεμπάστιαν Λέτο, Βερντού Τοτσέ και Μίκαελ Εσιέν, οι ποινές επικυρώνονται τρεις εργάσιμες μέρες μετά την ανακοίνωση, ήτοι την Πέμπτη (19/4) και η ΠΑΕ έχει δικαίωμα να καταβάλλει τα χρήματα και να πάρει πίσω τους βαθμούς, πέντε μέρες μετά το ματς με τον Πανιώνιο, την Κυριακή (22/4), δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε (50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Θα εξοφλήσουμε άμεσα και τους τρεις ποδοσφαιριστές»

Θέση για την ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών για τις υποθέσεις των Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ πήρε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνουν πως θα εξοφληθούν άμεσα οι τρεις ποδοσφαιριστές ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβιβασμού για την ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις οφειλές που αντιστοιχούν σε δόσεις βάση των διακανονισμών που έχουν γίνει με Λέτο και Εσιέν και εξόφληση του Τοτσέ. Άμεσα προχωρά σε εξόφληση των δόσεων τους προκειμένου να γίνει άρση της ποινής».

Με άγριες διαθέσεις βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, διακόπτοντας το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μετακινήθηκαν προς τα καινούρια γραφεία της ΠΑΕ, όπου έχει προγαμματιστεί Διοικητικό Συμβούλιο του Παναθηναϊκου.

Οι οπαδοί πήγαν στα γραφεία της ομάδα, διακόπτοντας το ΔΣ της ΠΑΕ και είχαν σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου.

 

 

Σχόλια

σχόλια