Χρόνος εκτέλεσης: 40′

Μερίδες: 4

Συστατικά

  • 400 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. νερό για άλειμμα
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
  • 15 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπανάκι baby για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί 20×30 που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
  • Παίρνουμε τα μισά από αυτά τα κομμάτια και τα διπλώνουμε στη μέση οριζόντια.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το διπλωμένο κομμάτι γύρω γύρω εκτός από τη μεριά  που το διπλώσαμε, αφήνοντας 1-2 εκ. απόσταση, έτσι ώστε όταν το ξεδιπλώσουμε να έχει δημιουργηθεί ένα παράθυρο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 κομμάτια.
  • Τοποθετούμε το παράθυρο σφολιάτας πάνω από τα 4 άκοπα κομμάτια σφολιάτας και με τα δάχτυλα μας γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθεί μια φωλιά.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε μόνο το εσωτερικό για να μη φουσκώσει.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τη σφολιάτα.
  • Πασπαλίζουμε με ρίγανη, μαύρο σουσάμι και αλάτι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 18 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στις φωλιές τα τοματίνια, κομμένα στη μέση, και τη φέτα κομμένη σε κυβάκια.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  • Αφαιρούμε τα καπάκια από το ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα.
  • Όσο ψήνεται, τηγανίζουμε τα δύο αυγά και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
  • Προσθέτουμε στα δύο από ένα αυγό και στα άλλα δύο το αβοκάντο.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα καπάκια.
  • Σερβίρουμε με το σπανάκι baby.

Σχόλια

σχόλια