Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές, που “παντρεύει” αρμονικά τη λευκή σοκολάτα με τη σαμπάνια, σε ένα συνδυασμό που μένει αξέχαστος.

Μερίδες:για περίπου 45 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:40′
Χρόνος αναμονής:4 ώρες

Υλικά

Για τη γκανάζ

    • 60γρ. σαμπάνια
    • 50γρ. βούτυρο
    • 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
    • 280γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για την επικάλυψη

  • 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη γκανάζ. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Τέλος, προσθέτετε τη σαμπάνια και ανακατεύετε. Αδειάζετε τη γκανάζ σε ένα μπολ και τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει.

Αφού κρυώσει η γκανάζ τη βγάζετε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνετε όση ποσότητα επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία βάζετε ξανά στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αδειάζετε σε ένα μπολ. Απλώνετε την άχνη σε ένα μικρό ταψί, ώστε να έχει τουλάχιστον 2 δάχτυλα πάχος.

Βουτάτε τις στρογγυλές τρούφες στη λιωμένη κουβερτούρα και έπειτα, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τις κυλάτε πάνω στην άχνη ζάχαρη. Τις αφήνετε μέσα στην άχνη μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα που τις επικαλύψατε. Εάν το κρίνετε απαραίτητο, βάλτε όλο το ταψί για λίγο στο ψυγείο.

Αν τα τρουφάκια σας έχουν πολύ άχνη τα βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο άδειο ταψί και τα «κουνάτε» για να μείνει όση άχνη χρειάζεται.

Σχόλια

σχόλια