4 Μερίδες

30 λεπτά

Συστατικά

  • 1/2 kg χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε 4 μπριζόλες (χωρίς κόκαλο)
  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1½ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2 κ. σούπας κορν φλάουρ
  • ¾ φλ. ηλιέλαιο
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 6 σπαράγγια
  • ½ μικρό κρεμμύδι
  • ½ φλ. μαϊντανός
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνη «χτύπα» ελαφρώς τις μπριζόλες, ώστε να απλώσουν.
  • Βάλε σε ένα μπολ το αλεύρι, σε ένα δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το τρίμμα ψωμιού ανακατεμένο με το κορν φλάουρ και αλατοπιπέρωσε και τα τρία μπολ
  • Αλατοπιπέρωσε και τις τέσσερις μπριζόλες και μία- μία πέρασέ τες από τα τρία μπολ, ξεκινώντας από το αλεύρι, περνώντας στα αυγά και καταλήγοντας στο τρίμμα ψωμιού.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ηλιέλαιο και τηγάνισε τις μπριζόλες για τρία λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το φινόκιο λεπτοκομμένο, τα σπαράγγια σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό και πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο.
  • Σέρβιρε τις τραγανές μπριζόλες με τη δροσερή σαλάτα.

Σχόλια

σχόλια