Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες.

Ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, ώστε να λάβει απαντήσεις για τα αιτήματα τους.

Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έγινε, αλλά συμφωνήθηκε και πραγματοποιείται αυτή την ώρα συνάντηση αντιπροσωπείας φοιτητών με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, πέρα από τις τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή της δωρεάν σίτισής τους.

Αυτό δεν επηρεάζει μόνο 13.000 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους εργαζόμενους στα εστιατόρια των εστιών. Οι εργαζόμενοι αυτοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με την απόλυσή τους.

Φοιτητές και εργαζόμενοι απαιτούν την επαναλειτουργία των εστιατορίων και την επαναπρόσληψη των δεύτερων. Ένα άλλο αίτημα των φοιτητών είναι η άμεση διενέργεια των μετεγγραφών, έτσι ώστε να μη χάσουν το εξάμηνό τους. Μάλιστα, μερίδα των φοιτητών που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους πρόκειται να συναντηθεί με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι οικοτρόφων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Π.Α.ΜΕ και άλλες οργανώσεις.

Σχόλια

σχόλια