Χρόνος εκτέλεσης: 10′
Βάζο 400 γρ.
Συστατικά
- 250 γρ. κινόα
- 60 γρ. βρώμη
- 45 γρ. ηλιόσπορο
- 15 γρ. φιλέ αμύγδαλο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 50 γρ. αποξηραμένα ράσμπερις
- 30 γρ. ηλιέλαιο
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι
- αποξηραμένα ράσμπερις
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί 20×30 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα.
- Βάζουμε την κινόα σε ένα μούλτι και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, τον ηλιόσπορο, το φιλέ αμύγδαλο, την κανέλα, τα ράσμπερις και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά και με μια πλαστική σπάτουλα τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα
- Αφού κρυώσει το σπάμε σε ένα μπολ με τα χέρια μας.
- Διατηρούμε σε ένα καλά κλεισμένο αεροστεγώς δοχείο 400 γρ.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και ράσμπερις