Στην υπόθεση του πακέτου με εκρηκτικά από την Ελλάδα που εντοπίστηκε χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τις ελληνικές αρχές πλήρη διαλεύκανση.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Κρίνγκς δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Rheinische Post: «Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι αυτονόητο ότι οι γερμανικές αρχές θα συνδράμουν τις ελληνικές».

Στο μεταξύ σιγή ιχθύος τηρεί η αστυνομία του Βερολίνου, η οποία διερευνά με πυρετώδεις ρυθμούς την υπόθεση του πακέτου. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βίνφριντ Βέντσελ δήλωσε στην DW ότι η υπηρεσία του δεν προγραμματίζει όσο συνεχίζονται οι έρευνες κάποια συνέντευξη τύπου ή ειδική ενημέρωση. Γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, το πακέτο περιείχε ύλες που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πολύ σοβαρά τραύματα». Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ειδικοί του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναμένουν τώρα από τις γερμανικές αρχές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης των εκρηκτικών υλών και του πυροκροτητή για να εξάγουν συμπεράσματα για τους αποστολείς του πακέτου.

Η Α. Μέρκελ είχε λάβει παρόμοιο δέμα το 2010

Μέχρι αυτή την ώρα οι γερμανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει την πληροφορία γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι ο παραλήπτης του πακέτου ήταν ο Β. Σόιμπλε. Από την πλευρά του πάντως ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, εμφανίζεται ως αποστολέας του πακέτου δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν προφανώς το όνομά του, μιας και στην Ελλάδα θεωρείται, όπως ισχυρίζεται, φίλος του Β. Σόιμπλε.

Ένα δέμα με εκρηκτικά, είχε αποσταλεί από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», τον Νοέμβριο του 2010 και στην καγκελάριο Α. Μέρκελ. Ως αποστολέας εμφανίζονταν το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Παρόμοιο πακέτο είχε λάβει και ο τότε ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σχόλια

σχόλια