Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από την ΑΕΚ -προφανώς και δικαιολογημένα- ο τρόπος που έγινε η νέα κλήση του Χιμένεθ, η απόφαση να μείνει εκτός για 45 μέρες (και αρχικά ήταν για 15 μέρες ενώ θα μπορούσε να ήταν ένας μήνας απ’ την αρχή), δημιουργούν απορίες και τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απόφαση στα όρια του σκανδάλου… Στην Ένωση αναφέρουν μεταξύ άλλων για την απόφαση…

ΠΡΩΤΟΝ: Υψος ποινής 

Για ποδοσφαιριστή προβλέπονται πέντε αγωνιστικές για απώθηση διαιτητή ή για απόπειρα βιαιοπραγίας κατά διαιτητή. Τρεις αγωνιστικές προβλέπονται για βάναυση συμπεριφορά σε θεατή. Ο Χιμένεθ με έργω εξύβριση θεατή τιμωρήθηκε τελικά με επτά αγωνιστικές

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Χρόνος Ποινής 
Τεράστια ερωτηματικά για το γεγονός ότι χθες βγήκαν όλες οι αποφάσεις της εφέσεων εκτός του Χιμένεθ. Επειδή βγήκε σήμερα η ποινή του λήγει ακριβώς στις 21 την ημέρα του αγώνα με τη ΑΕΛ. Αν έβγαινε με τις υπόλοιπες με τηΝ αελρισα δεν θα ήταν τιμωρημένος και οι αγωνιστικές της ποινής του θα ήταν έξι (όπως αν έτρωγε ένα μηνα αρχικά αντί για 15 μέρες που έφαγε) και όχι επτά

ΤΡΙΤΟΝ: Σκεπτικό της απόφασης 

Στην ΑΕΚ είχαν δύο ενστάσεις ότι η έφεση ήταν τυπικά απαράδεκτη. Η πρώτη είχε να κάνει με το ότι επειδή υπήρχε αναγκαστική ομοδικία (ΑΕΚ – Χιμένεθ) δεν θα μπορούσε η έφεση να ασκηθεί μόνο εναντίον του Χιμένεθ αλλά και της ΑΕΚ. Σε αυτή την ένσταση επειδή δεν προβλέπεται από τον κανονισμό το σκεπτικό αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει αναλογική εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η δεύτερη ένστασή της Ένωσης ήταν ότι έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού δεν προβλέπεται στον πειθαρχικό κανονισμό. Το παραδέχεται το σκεπτικό αλλά κάνει ορθή ερμηνεία με αναλογική εφαρμογή και αφού λέει ότι αφού μπορεί να γίνει για μία αγωνιστική, μπορεί να γίνει και για τις 15 μέρες.

Επίσης πριν από ένα μήνα η ΑΕΚ έφαγε 30.000 πρόστιμο με τον ΠΑΟΚ με αναλογική εφαρμογή διάταξης και με τη φράση περί… πρόδηλης παραδρομής. Πρόκειται για απόφαση και σκεπτικό που στην ΑΕΚ δημιουργεί τεράστιες απορίες και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο προκαλεί περίεργες σκέψεις.

Να εξηγήσουμε εδώ πως η ποινή αυτή (45 μέρες) δεν προσβάλλεται στο Διαιτητικό εκτός κι αν η Ένωση κάνει αναλογική εφαρμογή όπως η επιτροπή εφέσεων, μιλήσει για ποινή άνω των τεσσάρων αγωνιστικών και τελικά αποφασίσει να πάει στο Διαιτητικό. Παράλληλα, στον ίδιο πειθαρχικό κώδικα για ποδοσφαιριστή προβλέπονται οκτώ αγωνιστικές (έναντι επτά του Χιμένεθ) αν ο ποδοσφαιριστής αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά προς αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή, προπονητή, φυσικοθεραπευτή, διερμηνέα ή γιατρό ομάδας η οποία είχε συνέπεια τον τραυματισμό τους.

Καταλαβαίνει κανείς ότι στην ΑΕΚ δικαιολογημένα βράζουν με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σχόλια

σχόλια