Ο Παναθηναϊκός Superfoods σταμάτησε το σερί ηττών από την Φενέρ (4) και με καλάθι του Παππά στην εκπνοή πήρε μια μεγάλη νίκη με 70-68 και έφτασε το ρεκόρ του στο 2-2 στην 4η αγωνιστική της EuroLeague. Εκτός από τον MVP του αγώνα Νίκο Παππά, η νίκη ήρθε από την εκπληκτική άμυνα του β μέρους, που κράτησε τους πρωταθλητές Ευρώπης στους 24 πόντους.

Ούτε με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε καλό ξεκίνημα και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, με το Ουαναμέικερ να κάνει ζημιά με 10 πόντους. Καλάθης και Ρίβερς βρήκαν σκορ και κράτησαν κοντά στη Φενέρ την ομάδα τους.

Στο β 10λεπτο ο Λεκαβίτσιους κράτησε τον Αμερικανό στους 4 πόντους, έδωσε ρυθμό στην επίθεση, αλλά ήταν μάλλον μόνος του. Ιδιαίτερα στο κομμάτι της άμυνας στην αδύνατη πλευρά (δέχθηκε 5/7 3π), ο Παναθηναϊκός Superfoods εκτέθηκε και βρέθηκε δύο φορές πίσω με 8 πόντους, παρότι στο ενδιάμεσο πλησίασε με 30-32.

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια ο Παναθηναϊκός Superfoods έπαιξε σφιχτή άμυνα και μπλόκαρε την επίθεση της Φενέρ, ενώ με Καλάθη και Παππά βρήκε σκορ για να μειώσει στον πόντο (51-52) και πάλι όμως κάποια «ελεύθερα σουτ» που δεν βρήκαν στόχο δεν του επέτρεψαν να προηγηθεί.

Ο Πασκουάλ επέμεινε στη στρατηγική της άμυνας, βάζοντας και τον Θανάση Αντετοκούνμπο ρισκάροντας μόνο την υπεροχή του Βέσελι στο κοντό σχήμα της ομάδας του. Αυτός έβαλε 8 πόντους και δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να προσπεράσουν μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Παππάς που έτσι και αλλιώς έκανε τρομερό επιθετικό παιχνίδι (ολοκλήρωσε με 24 πόντους, ενώ είχε και εξαιρετικές άμυνες) καθόρισε την τύχη του αγώνα. Είχε κάνει με τρίποντο το 64-66 στα 2.30, με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 67-66 στα 61’’, στο πρώτο προσπέρασμα της ομλαδας του.

Και παρότι δύο σφυρίγματα (φάουλ του Σίνγκλετον και γραμμή του Ρίβερς) προκάλεσαν την αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods, βγήκε η τελευταία άμυνα και ο Παππάς πήρε την τελευταία επίθεση με τρίποντο 1,2’’ πριν το φινάλε για το τελικό 70-68 (ο Σλούκας δεν πρόλαβε καν να εκτελέσει στην τελευταία προσπάθεια).

Τα 10λεπτα: 19-21, 36-44 (17-23), 53-55 (17-11), 70-68 (17-13)

Σχόλια

σχόλια