Ιδιαίτερες… συστάσεις για το σημερινό ντέρμπι Παναθηναϊκού Superfoods – Ρεάλ (21.15), στην 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δεν χρειάζονται, καθώς πρόκειται για παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έστω κι αν η πορεία τους είναι διαφορετική στη φετινή διοργάνωση.

Η κρισιμότητα του αποτελέσματος ενδιαφέρει συντριπτικά τους «πράσινους» που προέρχονται από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, έχουν υποχωρήσει στην 7η θέση και στα πέντε τελευταία παιχνίδια, επιβάλλεται να εξασφαλίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ, έστω και με μειονέκτημα έδρας.

Η Ρεάλ είναι πρωτοπόρος βαθμολογικά (19 νίκες – 6 ήττες), έχει αποδώσει συνολικά το καλύτερο μπάσκετ στις 25 αγωνιστικές και ο ηγέτης των Μαδριλένων, Σέρχιο Γιουλ, διανύει περίοδο… δαιμονιώδους φόρμας.

Ο Καταλανός τεχνικός του ΠΑΟ, Τσάβι Πασκουάλ, χαρακτήρισε τη «βασίλισσα» της Ευρώπης «την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης αυτή την περίοδο», αλλά πρόσθεσε ότι οι παίκτες του πρέπει να έχουν το σύνηθες πάθος των εντός έδρας αγώνων τους, ώστε να φτάσουν στη 15η νίκη τους.

«Παίξαμε άσχημα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα και θα είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε σ’ αυτόν τον τομέα», είπε ο Πασκουάλ, που θα αποφασίσει πριν από το τζάμπολ για τη συμμετοχή του Καλάθη.

«Ο Παναθηναϊκός είναι αντίπαλος υψηλού επιπέδου που θέλει να «πατήσει» πιο σταθερά στα πλέι οφ και παίζει στο γήπεδό του. Δεν παίζει ο Τσάβι με τον Πάμπλο, αλλά ο Παναθηναϊκός με τη Ρεάλ Μαδρίτης», δήλωσε ο τεχνικός της Ρεάλ, Πάμπλο Λάσο που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρές Νοτσιόνι.

Στο σημερινό πρόγραμμα θα παίξουν (26η αγ.): Eφές – Μακάμπι, Μπάμπεργκ – Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι – Ερ. Αστέρας, Ούνικς – Ζαλγκίρις.

Πηγή

Σχόλια

σχόλια