Ολική Ηλιακή Έκλειψη-Νέα Σελήνη, ή αλλιώς Μεγάλη Αμερικανική Ηλιακή Έκλειψη σύμφωνα με τη NASA, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου,2017,στις 29 μοίρες του Λέοντα, που είναι αναιρετική (Μοίρα της Ανέχειας,αποτυχία,φτώχεια και πείνα). H ολική έκλειψη Ήλιου, όπου θα επηρεάσει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων,Υδροχόος) και θα έχει χαρακτήρα δραματικό και επεισοδιακό.

Ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές είναι πιθανόν να συμβούν τόσο στην προσωπική σας όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Κάποιοι από σας ίσως να αναγκαστείτε να αναθεωρήσετε και να αναπροσαρμοστείτε σε νέες συνθήκες διαβίωσης, διότι η έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον 6ο οίκο.

Οι συνέπειες του χρονικού διαστήματος αυτού θα έχει ετήσια διάρκεια, ενώ ότι χαλάσει τώρα δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί η να διορθωθεί στο μέλλον.Η Ηλιακή έκλειψη θα φέρει πολλά προβλήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και τις ΗΠΑ, όπου οι συζητήσεις για τα χρέη και τους εξοπλισμούς και όχι μόνο, αλλά και σκάνδαλα ολκής θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Η Ηλιακή έκλειψη θα σκεπάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από άκρη σε άκρη, από την Δυτική έως την Ανατολική ακτή. Στις γύρω περιοχές, οι άνθρωποι θα την δουν ως Μερική ηλιακή έκλειψη. Η μερική έκλειψη θα είναι επίσης ορατή στη Δυτική Ευρώπη,τη Βορειοανατολική Ασία, τη Βορειοδυτική Αφρική, το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αμερικής, τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό και την Αρκτική. Αυτή η έκλειψη ανήκει στην οικογένεια Saros Series 145.

Η έκλειψη θα ξεκινήσει από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 15:46 UTC. Θα φθάσει στην ακτή του Όρεγκον στο Λίνκολν Σίτι, δυτικά του Salem, στις 9:04 τοπική ώρα.Η έκλειψη θα φτάσει στο μέγιστο σημείο της εδώ στις 10:17 π.μ. Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα λάβει χώρα κοντά στο Hopkinsville,Kentucky στις 18:20 UTC, δηλαδή στις 1:20 μ.μ. τοπική ώρα. Στο σύνολο της θα διαρκέσει 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

  • ·         Salem, Oregon, USA
  • ·         Harrison, Nebraska, USA
  • ·         North Platte, Nebraska, USA
  • ·         Kearney, Nebraska, USA
  • ·         Lincoln, Nebraska, USA
  • ·         Kansas City, Kansas, USA
  • ·         Kansas City, Missouri, USA
  • ·         Independence, Missouri, USA
  • ·         Jefferson City, Missouri, USA
  • ·         Carbondale, Illinois, USA
  • ·         Clarksville, Tennessee, USA
  • ·         Bowling Green, Kentucky, USA
  • ·         Nashville, Tennessee, USA
  • ·         Cookeville, Tennessee, USA
  • ·         Anderson, South Carolina, USA
  • ·         Taylors, South Carolina, USA
  • ·         Columbia, South Carolina, USA
  • ·         Kingstree, South Carolina, USA
  • ·         Summerville, South Carolina, USA
  • ·         Charleston, South Carolina, USA

ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΩΣ ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ

  • ·         Vancouver, British Columbia, Canada
  • ·         Toronto, Ontario, Canada
  • ·         Montreal, Quebec, Canada
  • ·         Washington DC, District of Columbia, USA
  • ·         Havana, Cuba
  • ·         Nassau, Bahamas
  • ·         Hamilton, Bermuda
  • ·         Port-au-Prince, Haiti
  • ·         Santo Domingo, Dominican Republic
  • ·         San Juan, Puerto Rico
  • ·         The Valley, Anguilla
  • ·         Marigot, Saint Martin
  • ·         Philipsburg, Sint Maarten
  • ·         Gustavia, Saint Barthélemy
  • ·         Basseterre, Saint Kitts and Nevis
  • ·         Saint John’s, Antigua and Barbuda
  • ·         Basse-Terre, Guadeloupe
  • ·         Roseau, Dominica
  • ·         Bridgetown, Barbados
  • ·         Praia, Cabo Verde

Πολλά θα ειπωθούν σε αυτό το κείμενο, όσο αφορά τις κοσμικές αστρολογικές συνέπειες αυτής της έκλειψης. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να διαπιστώσουμε πού η έκλειψη είναι πιθανό να έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμά της. Για το σκοπό αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις χώρες ή τις πόλεις που υπάγονται στην κυριαρχία του Λέοντα, το σύμβολο στο οποίο βρίσκεται ο ήλιος της έκλειψης κατά τη διάρκεια του γεγονότος. Πρέπει επίσης όμως να λάβουμε υπ’όψιν ότι η ορατότητα της έκλειψης θα ενισχύσει σημαντικά την επίδρασή της.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αναμένουμε ότι οι ΗΠΑ θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, όπως παρατηρήσατε πιο πάνω.

Εδώ διαπιστώνουμε επίσης ότι και οι Άλπεις, η Αυστρία (κυρίως το Λιντς), το Βέλγιο (ιδιαίτερα η Γάνδη), η Ιταλία (ιδιαίτερα η Ρώμη, η Σικελία, η Πούλια και η Ραβέννα), η Βοσνία, η Αγγλία (ειδικά το Μπρίστολ), η Τουρκία και η Συρία ειδικά η Δαμασκός, η Κύπρος είναι οι τοποθεσίες που παραδοσιακά θεωρούνται ότι ανήκουν στην κυριαρχία του Λέοντα.

Η Ηλιακή Έκλειψη στον 3ο δεκανό του Λέοντα έχει την εξής σημασία.. Βεβήλωση των ιερών τόπων, εκκλησίες και ιερά οικοδομήματα: αιχμαλωσία, πολιορκία και λεηλάτηση των πόλεων.

Εκλείψεις σε ζώδια της φωτιάς. Απειλούν την καταστροφή των βοοειδών και των προβάτων,την εξορία ή τη φυλάκιση ή τη δολοφονία κάποιου βασιλιά ή αξιοσημείωτου προσώπου ή μεγάλου κυβερνήτη. Πολλή δυσαρέσκεια και διαφωνίες μεταξύ ανθρώπων-λαών και πόλεμος μέσα στις πόλεις (ο πόλεμος των πόλεων). Μετακινήσεις στρατών, μάχες, πυρκαγιές, πυρετοί, λοιμοί και σπανιότητα των καρπών της γης, ειδικά στις περιοχές που πλήττονται από την έκλειψη.

Ενώ η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει την ψυχολογία και τα συναισθήματα των λαών, το νερό, και έχει να κάνει με ζητήματα του παρελθόντος, η ηλιακή επηρεάζει τους ηγέτες.

Η έκλειψη αυτή είναι πολύ σημαντική επειδή είναι σε σύνοδο με ένα πολύ σημαντικό σταθερό αστέρα τον Regulus, ένα από τα βασιλικά αστέρια της Περσίας. Ο Ήλιος στην κοσμική αστρολογία είναι ο κυβερνήτης/ηγέτης μιας χώρας.Οι εκλείψεις Ηλίου ήταν κακός οιωνός για τους βασιλιάδες, στην αρχαιότητα, διότι φοβόντουσαν τον θάνατο και την πτώση τους, καθώς η Σελήνη σκίαζε τις ένδοξες ακτίνες του Ηλίου.

Σε αυτή την περίπτωση, η ηλιακή έκλειψη θα σκιάσει το ωροσκόπιο του Donald Trump, και καθώς ο Regulus στο γενέθλιο ωροσκόπιό του ανατέλλει, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη. Αυτή η έκλειψη είναι πολύ σημαντική για τον Αμερικανικό λαό, καθώς δεν επηρεάζει μόνο τον αρχηγό του, αλλά θα είναι ορατή σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. (Για πρώτη φορά από το 1979)

Αυτή είναι η πρώτη ολική έκλειψη του Ήλιου που θα είναι ορατή από τις Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός της Αλάσκας και Χαβάης) από τις 26 Φεβρουαρίου του 1979. Την τελευταία φορά που η ολική έκλειψη, της ιδίας οικογένειας, ήταν ορατή στις 8-9 Ιουνίου 1918.

Ολική ηλιακή έκλειψη ηλίου – 26 Φεβρουαρίου 1979

Ολική ηλιακή έκλειψη του  1918

Η ηλιακή έκλειψη στον Λέοντα είχε γίνει και πάλι στον 6ο οίκο σε σύνοδο με τονRegulus, αλλά και η Σελήνη ήταν σε σύνοδο με τον ίδιο σταθερό αστέρα. Τότε είχαμε την άνοδο του Σαντάμ Χουσεϊν στην εξουσία του Ιράκ. Αυτή η έκλειψη είναι η 22η από τα 77 μέλη της σειράς Saros 145, εκείνη που επίσης παρήγαγε την ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου 1999, αλλά υπήρξε και άλλη μια έκλειψη με στέλλιουμ στον Λέοντα το καλοκαίρι του 1998, στην 29η αναιρετική του Λέοντα (22 Αυγούστου). Η ίδια η έκλειψη του 1999, όμως έφερε και την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία.

Η έκλειψη Ηλίου θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2019, για 2.8 χρόνια, δηλαδή η επιρροή της θα έχει διάρκεια 2 έτη και 8 μήνες, όπου θα δούμε τα αντίστοιχα γεγονότα ,η οποία χρονικά θα μας οδηγήσει στην μεγάλη έκλειψη του 2020, η οποία παρούσα έκλειψη Ηλίου, όμως συνδέεται με ανακαλύψεις που σχετίζονται με τον αέρα και το διάστημα.

Γεγονότα από τις εκλείψεις εκείνης της οικογένειας, είχαμε την πρώτη πτήση του Charles Lindberg ( (1927), η επίθεση με ατομική βόμβα στην Χιροσίμα το 1945, ο πρώτος γεωστατικός δορυφόρος (1963), το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ακροατήριο σημειώθηκε επίσης όταν ο Πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε τη Νταϊάνα (1981), όπου την παρακολουθησαν 750 εκατομμύρια άνθρωποι,η έκλειψη του «Νοστράδαμου» όταν ο Πούτιν ήρθε στην εξουσία (1999) …και η επερχόμενη έκλειψη του 2017. Αυτοί οι κύκλοι επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες.

Μια έκλειψη στον Regulus θα μπορούσε να δείξει επίσης και την πτώση ενός εξέχοντος ηγέτη η κυβερνήτη στις μέρες μας.

Σταθερός Αστέρας Regulus

Το όνομα Βασιλίσκος σημαίνει ο «μικρός βασιλιάς» και προέκυψε από την πίστη ότι ο συγκεκριμένος αστέρας κυβερνούσε τις ουράνιες υποθέσεις, μία πίστη που μάλλον προέρχεται από την Περσία — ένας από τους 4 «βασιλικούς αστέρες» και «φρουρούς των ουρανών» των Περσών περί το 3000 π.Χ. — ή τη Βαβυλωνία, όπου ήδη πριν το 1000 π.Χ. όριζε ως Sharru (= ο Βασιλέας) τον δέκατο πέμπτο ζωδιακό τους αστερισμό.

Στην Ινδία ο Βασιλίσκος ήταν γνωστός ως Magha (= ο Ισχυρός), στη Σογδιανή ως Magh (= ο Μέγας), στην Περσία ως Miyan (= το Κέντρο) και μεταξύ των Τουρανικών φύλων ως Masu (ο ήρωας).Στην Ακκαδία ταυτιζόταν με τον πέμπτο προκατακλυσμιαίο Βασιλέα της Ουράνιας Σφαίρας, τον Amil-gal-ur (εξελληνισμένα: Αμεγάλαρος).

Μία πινακίδα της Νινευή γράφει: «Αν το άστρο του μεγάλου λιονταριού είναι θαμπό, τότε η καρδιά του λαού δεν θα χαρεί». 

Στην αρχαία Ελλάδα απαντάται και το όνομα ως επίθετο: «βασιλισκός αστήρ», όρο που επίσης μετέγραψαν οι Ρωμαίοι ως Basilica Stella για να ακολουθήσουν τα Regia (Πλίνιος), Rex (στην Αναγέννηση) και Basiliscus (Τύχων). Επίσης, μία άλλη ελληνική ονομασία, η «Καρδία Λέοντος», αντιστοιχεί στη Ρωμαϊκή Cor Leonis και στις αραβικές ονομασίες για τον αστέρα Kalbelasit, Kalbeleced, Kalbeleceid, Kalbol asadi, Calb-elez-id, Calbelesit, Calbalezet, Kale-Alased, όλες διαφορετικές μεταγραφές του Al Qalb al Asad (= η καρδιά του λιονταριού).

Στην Αραβία επίσης, μαζί με τους αστέρες γ, ζ και η Λέοντος απάρτιζε τον όγδοο σεληνιακό οίκο, τον Al Jabhah (= Το Μέτωπο). Στην Κίνα ο Βασιλίσκος ήταν ο Μέγας ή 14ος Αστέρας του Heen Yuen ή Xuanyuan, ενός αστερισμού που έφερε το όνομα του Κίτρινου Αυτοκράτορα, ενώ ο ίδιος ο αστέρας έφερε και το όνομα Niau, το Πουλί.

Εύλογα δανειζόμενος τον «ηλιακό» χαρακτήρα του αστερισμού του, ο Βασιλίσκος ονομαζόταν στην αρχαία Μεσοποταμία και Gus-ba-ra, η φλόγα ή η κόκκινη φωτιά του ανατολικού Οίκου, ενώ σε όλη τη διάρκεια της κλασικής αρχαιότητας τον συνόδευε η φήμη του αίτιου της καλοκαιρινής ζέστης, όπως και τον Σείριο.

Λέγεται ότι ο Βασιλίσκος μαζί με τον Στάχυ απεκάλυψαν στον Ίππαρχο, με τη μεταβολή της εποχής κατά την οποία παρατηρούνταν σε σχέση με πανάρχαιες παρατηρήσεις (περίπου 20 αιώνες νωρίτερα), τη μετάπτωση των ισημεριών, δηλαδή την αργή μεταβολή της διευθύνσεως του γήινου άξονα.

Ο Βασιλίσκος θεωρείται ο λιγότερο φωτεινός αστέρας πρώτου μεγέθους στον ουρανό, 13,4 φορές λιγότερο φωτεινός από τον Σείριο, και είναι ελαφρώς μεταβλητός αστέρας. Βρίσκεται πολύ κοντά στην εκλειπτική, αν και ο Ήλιος μόλις δεν τον καλύπτει όπως φαίνεται από τη Γη, κάθε χρόνο γύρω στις 23 Αυγούστου.Αλλά και η Σελήνη μπαίνει μπροστά από τον Βασιλίσκο τακτικά (επιπρόσθηση).

Έκλειψη Ηλίου με Regulus, 21 Αυγούστου 2017

Ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2017. Ο Robson δίνει τις ακόλουθες ερμηνείες του Regulus με τον Ήλιο και τη Σελήνη

Με τον Ήλιο: Εξουσία, κυριαρχία, μεγάλη επιρροή στους φίλους, τιμή και πλούτος, αλλά βία, προβλήματα και η απόλυτη ντροπή και καταστροφή, ασθένεια, πυρετός, τα οφέλη σπάνια διαρκούν.

Με τη Σελήνη: Πνευματικά ενδιαφέροντα, ισχυροί φίλοι, κίνδυνος από εχθρούς και ψεύτικους φίλους, κερδοσκοπία, δημόσια υπεροχή, μεγάλη δύναμη, τιμή, πλούτο, οφέλη σπάνια, βία, πρόβλημα και ασθένεια. Κάνει τις γυναίκες με υψηλό πνεύμα και ανεξάρτητες.

***Μια πολύ σημαντική παρατήρηση στον χάρτη της ηλιακής έκλειψης: Ο ωροσκόπος βρίσκεται στην 0 μοίρα του Κριου, όπου μαζί με αυτόν ανατέλλει και ο σταθερός αστέρας Scheat. (Ακραία ατυχία, δολοφονία, αυτοκτονίες και πνιγμούς, καταστροφές, όπως πλημμύρες,ναυάγια η πτώσεις, ατυχήματα σε εξορύξεις,αεροπορικά ατυχήματα)

Ας δούμε λίγο τις χρονιές και τα γεγονότα που είχαμε μια τέτοια έκλειψη, διότι αυτά συχνά ενεργοποιούνται και πάλι..

1918

Το 1918 ήταν το τελευταίο έτος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου.Η Αμερική είχε ενταχθεί στη μάχη.Η ισπανική γρίπη γίνεται πανδημία αφήνοντας δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς. Η ισπανική γρίπη επίσης συμπίπτει με το έτος κατά το οποίο η Ολική έκλειψη Ηλίου,στις 8 Ιουνίου,1918,διέσχισε όλη την ήπειρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μεγαλύτερη έκλειψη που έπληξε τις ΗΠΑ, πριν από το 1918, ήταν στις 29 Ιουλίου 1878. Αυτή διαχώρισε τη χώρα σε Ανατολή / Δύση. Οι εκλείψεις του 1878 και του 1918 συνέπεσαν με σοβαρές κρίσεις υγείας. Και οι δύο είναι εντελώς διαφορετικές από τη μεγάλη αμερικανική έκλειψη του 2017. Δεν νομίζουμε ότι η έκλειψη του 2017 θα διαδραματιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνες του 1878 ή του 1918. Η υγεία μπορεί να είναι ακόμα ένα ζήτημα βέβαια, στο να ξεσπάσει ακόμη μια πανδημία, όπως πρόσφατα είχαμε τον Έμπολα και τόσα άλλα.

1878

Η Σόφια απελευθερώνεται από τον οθωμανικό ζυγό

·         Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1877-1878): Μάχη της Φιλιππούπολης. Μία ίλη δραγώνων του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού ελευθερώνει τη Φιλιππούπολη από την οθωμανική κυριαρχία.
·         Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1877-1878): Μάχη της Φιλιππούπολης. Ο ρωσικός αυτοκρατορικός στρατός απελευθερώνει τη Φιλιππούπολη από την οθωμανική κυριαρχία.
·         27 Φεβρουαρίου – Πόλεμος της Ανεξαρτησίας της Αργεντινής: Ο Μανουέλ Μπελγράνο υψώνει για πρώτη φορά τη σημαία της Αργεντινής στο Ροσάριο.
·         3 Μαρτίου – Τερματίζεται ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος (1877-1878) με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Η Βουλγαρία αποκτά την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
·         4 Ιουνίου – Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
·         10 Ιουνίου – Ιδρύεται η Λίγκα του Πρίζρεν, για να αντιταχθεί στις αποφάσεις της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου και αργότερα του συνεδρίου του Βερολίνου, σύμφωνα με τις οποίες τα αλβανικά εδάφη στα Βαλκάνια κατανέμονταν στα γειτονικά κράτη της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.
·         13 Ιουλίου – Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου, με την οποία η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία καθίστανται πλήρως ανεξάρτητες, επιβεβαιώνεται η αυτονομία της Βουλγαρίας, η Κύπρος καθίσταται βρετανική κατοχή και επιτρέπεται στην Αυστροουγγαρία να έχει φρουρά στο βιλαέτι της Βοσνίας.
·         17 Νοεμβρίου – Πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ουμβέρτου Α’ της Ιταλίας από έναν αναρχικό, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Ο βασιλιάς επέζησε με μία μικρή πληγή στο χέρι.
·         Η Επανάσταση των Μακεδόνων το 1878, είχε ως σκοπό την κατάργηση της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου, -σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας θα προσαρτούνταν στη Βουλγαρία- και την ένωση της Μακεδονίας με την Ελλάδα

Αλλά αυτό επίσης συνδέεται περισσότερο με τις νέες προτάσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Κογκρέσο και με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τον πληθυσμό. Ίσως ο ιός όμως να έχει μια εντελώς νέα έννοια το 2017. Είναι συνδεδεμένο με τον κυβερνοπόλεμο λόγω του ότι έχει προηγηθεί και μια σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο. Όμως είναι πιθανόν εκείνοι οι ιοί που έχουν κατασκευαστεί από κρατικές οντότητες, έχουν έναν μυστηριώδη τρόπο εμφάνισης η επανεμφάνισης και μπορούν να επιστρέψουν και να διεισδύσουν ώστε να μολύνουν το Διαδίκτυο.

1999 – οι εκλείψεις φέρνουν και μεγάλους σεισμούς ή αλλά ακραία φυσικά φαινόμενα

  • 17 Αυγούστου 1999 – Μεγάλος σεισμός στην επαρχία Κοτζαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας με περισσότερους από 15.000 νεκρούς.
    ·         7 Σεπτεμβρίου – Σεισμός στην Αθήνα βαθμών 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Το εργοστάσιο της εταιρείας Ρικομέξ καταρρέει, με 39 νεκρούς εργαζόμενους. Οι νεκροί από το σεισμό υπολογίζονται συνολικά γύρω στους 145.
    ·         17 Σεπτεμβρίου – Αρχίζει το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών, από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων όπου είχε φθάσει.
    ·         19 Αυγούστου-Στο Βελιγράδι, δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι συσπειρώθηκαν για να ζητήσουν την παραίτηση του Γιουγκοσλαβικού Προέδρου Slobodan Milošević.
    ·         26 Αυγούστου – Ξεκινά ο Δεύτερος Τσετσενικός Πόλεμος
    ·         21 Σεπτεμβρίου – Ο σεισμός του 1921, γνωστός και ως σεισμός Jiji (μέγεθος 7,6 της κλίμακας Ρίχτερ), σκοτώνει περίπου 2.400 ανθρώπους στην Ταϊβάν.

1998

2 Αυγούστου – Ξεκινά ο Δεύτερος Πόλεμος του Κονγκό (γνωστός και ως «Μεγάλος Πόλεμος της Αφρικής»), με 9 Αφρικανικά κράτη και περίπου 20 στρατιωτικές ομάδες να συγκρούονται μεταξύ τους στα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

4 Σεπτεμβρίου Η Google ιδρύεται από τον Λάρι Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν.

8 Οκτωβρίου Ελλάδα: Διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές με επανάληψη στις 15 Οκτωβρίου.

Άλλη μια χρονιά στις διεθνείς εξελίξεις με γεγονότα, πολέμους, σκοπιμότητες, οικονομικές και πολιτικές κρίσεις, αλλαγές κυβερνήσεων, πάλη των εργαζομένων και των μαζικών κινημάτων, αντίσταση των λαών ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Γεγονότα που συμβαίνουν σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη και φαίνονται ξεκομμένα μεταξύ τους, συνδέονται από την προσπάθεια επιβολής της λεγόμενης «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και τον εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των ιμπεριαλιστών να καταλάβουν όσο γίνεται περισσότερο μερτικό από αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία που αποβλέπει στην οριστική υποταγή των λαών στις ιμπεριαλιστικές ορέξεις. Μια διαδικασία επίσης που περιλαμβάνει τη συνολική επίθεση του κεφαλαίου προς τους εργαζόμενους όλου του κόσμου.

Το αληθινό περιεχόμενο μιας χρονιάς είναι ακριβώς η αδιάκοπη πάλη μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου και των δυνάμεων των αληθινών δημιουργών του πλούτου και των αξιών, των δυνάμεων της εργασίας.

3/8: Ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς επισκέφθηκε τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη προκειμένου να «ανιχνεύσει» τις ελληνικές προθέσεις σε ότι αφορά τις νέες αμερικανικές προτάσεις για το Κυπριακό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα αμερικανική φόρμουλα για τους πυραύλους S-300 και η απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Κύπρο.

6-9/8: Δεκάδες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα.

29/10: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προχώρησε αιφνιδίως σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Ο Regulus και ο Άρης ανέρχονταν στον ανατολικό ορίζοντα όταν γεννήθηκε ο Donald Trump. Ως εκ τούτου, η ηλιακή έκλειψη τον Αύγουστο του 2017 πρέπει λογικά να φέρει επιτυχία λόγω των φιλόδοξων πρωτοβουλιών του. Μια αύξηση της εξουσίας και της κυριαρχίας του όμως παράλληλα θα φέρει περισσότερα προβλήματα από τους εχθρούς του.

Περισσότερο από το 90% του Ήλιου θα καλύψει την Ουάσιγκτον, τον θρόνο της παγκόσμιας εξουσίας. Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Λευκό Οίκο έχουν τεράστια επίδραση στον υπόλοιπο κόσμο. (Ακόμη και αν ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι περιορισμένος στο πεδίο της δικής του εξουσίας). Οι Βασιλικοί αστέρες …πιστεύονταν επίσης ότι διέπουν τα γεγονότα στον κόσμο.
Οι μεγάλες καταστροφές,τα επιτεύγματα και τα ιστορικά φαινόμενα θεωρήθηκαν ότι τα προκαλούσαν τα αστέρια…Όταν τα αστέρια ευθυγραμμίζονταν ανάλογα, ακολουθούσαν ευνοϊκές συνθήκες και όταν ήταν αρνητικά ευθυγραμμισμένα,προβλεπόταν καταστροφή.

Επειδή ο Regulus ήταν ο πιο σημαντικός από τους Βασιλικούς Αστέρες σε επιρροή, τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα με τον Regulus ήταν σε κυριαρχία, είχαν ιδιαίτερη ισχύ, και ήταν σοβαρά, υποδηλώνοντας μια σοβαρή καταστροφή.

Στην περίπτωση αυτής της ηλιακής έκλειψης θα λέγαμε ότι η ευθυγράμμιση είναι αρκετά θετική, ωστόσο, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι μια ηλιακή έκλειψη από μόνη της είναι «αρνητικά ευθυγραμμισμένη» λόγω του ότι η σελήνη ούτως ή άλλως εμποδίζει τη δύναμη και το φως του Ήλιου. Ως εκ τούτου η ηλιακή έκλειψη θα μπορούσε να έχει επιβλαβή επιρροή στους ηγέτες ή την ελίτ, όπως ο Trump.

Συγκρίνοντας την ηλιακή έκλειψη με τον χάρτη της Ουάσιγκτον, σηματοδοτεί μια περίοδο κατάθλιψης, όπου οι άνθρωποι μέσω αυτής της διέλευσης συχνά αναφέρουν ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν πλέον στην καθημερινή ζωή. Αυτές οι συζεύξεις είναι κοντά στο MC του χάρτη για την Ουάσινγκτον.

Η έκλειψη Ηλίου, επηρεάζει τον 9ο οίκο των ΗΠΑ. Αυτή η έκλειψη από μόνη της δεν υποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο για πόλεμο, αλλά μας προειδοποιεί ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για κάποιο σημαντικό, ίσως καταστροφικό γεγονός, στην Αμερική.
Μην ξεχνάμε όμως ότι ο 9ος οίκος συνδέεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τους θρησκευτικούς εξτρεμιστές, και το είδαμε πολλές φόρες τους προηγούμενους μήνες.

Έτσι καθώς η έκλειψη θα διασχίζει την Αμερική θα επισκεφθεί 3 οίκους. Στην αρχή βρίσκεται στο 11ο οίκο (Κογκρέσο, πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της και με τις κατά καιρούς απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις, διαδίκτυο).

Στη συνέχεια, στον 10ο οίκο (ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση) και τελικά είναι ο 9ος οίκος (τα δικαστήρια, τα νομικά θέματα, τα ναυτικά και τα ηθικά ζητήματα, εξωτερική πολιτική, εμπόριο και σχέσεις με μακρινές χώρες εμπορικές δυνάμεις, επιστήμη. Σχετίζεται με τα διαβατήρια ,με το συνάλλαγμα, με τους τελωνιακούς κανονισμούς, με τους εμβολιασμούς, με τις μεταναστεύσεις, με τον χάρτη οριοθέτησης των φυσικών συνόρων και με τον τουρισμό. Την διεθνή διπλωματία. Τις ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες. Τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Θρησκευμάτων..)

Και η αστρολογική θεωρία είναι ότι το γεγονός που δηλώνεται από την έκλειψη θα εμπλέξει με κάποιο τρόπο τους ανθρώπους και τις εθνικές υποθέσεις που κυβερνιούνται από αυτούς τους 3 οίκους.

Βέβαια, το ότι επηρεάζει τον πρόεδρο της Αμερικής συμπίπτει με ένα σωρό γεγονότα στην σταδιοδρομία και δράση του που άρχισε το 1979 περίπου. Ακόμη πιο σημαντικό θα είναι η Νέα Σελήνη της 5/6 Σεπτεμβρίου 2017,όπου ο Ποσειδώνας, θα επηρεάσει τον Πρόεδρο, φέρνοντας ίσως αποκαλύψεις. Η έκλειψη πάντως ενεργοποιεί τον ωροσκόπο του, Regulus/Αρη που όλα αυτά ίσως αρχίζουν να θολώνουν την κατάσταση με το άμεσο περιβάλλον του.

Ο Ήλιος και η Σελήνη στον 9ο οίκο συνδέονται με μια πολύ ισχυρή σύνοδο αλλά και ένα ισχυρό τρίγωνο  Άρη-Κρόνου, ο οποίος συνδέεται με στρατιωτικά όργανα-πολεμικές συρράξεις-επίδειξη δύναμης. Είναι επομένως πιθανό ότι οι ΗΠΑ θα επιδείξουν τη στρατιωτική τους δύναμη στη διεθνή σκηνή αυτή τη στιγμή, και πράγματι, εάν ο Trump είναι υπό πίεση, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός προκαλεί με την απειλή ενός πολέμου. Η αντίθεση Ηλίου-Σελήνης του Trump βρίσκεται ακριβώς στον Αμερικάνικο Άρη στις 21,22 των Διδύμων, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ενός πολέμου κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του.

Επιπλέον, η ίδια η έκλειψη του 2017 πέφτει στον γενέθλιο Αρη του Trump, ο οποίος είναι ακριβώς απέναντι από την Σελήνη της Αμερικής. Φαίνεται αρκετά επικίνδυνο για τον αμερικανικό λαό, και δεν είναι φαντασία, όπου βλέπουμε τον άξονα στον χάρτη του, Ήλιου/ Ουρανού στον 10ο,να είναι σε αντίθεση με την Σελήνη στον 4ο οίκο,και αυτό εκφράζεται ως κάποιον που ρίχνει βόμβες στους ανθρώπους. Επί του παρόντος, θέλει απλώς να κρατήσει όλους τους μετανάστες έξω από τη χώρα του και να χτίσει έναν τοίχο στα σύνορα – έναν τοίχο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω ηλιακών συλλεκτών.

Όταν ο Δίας θα εισέλθει όμως στον Σκορπιό (Οκτώβριος 2017),ο Κρόνος στο ζώδιο του Αιγόκερω (Δεκέμβριος 2017) και ο Ουρανός στον Ταύρο (Μάιος 2018), οι πλανητικές δυνάμεις δεν πρόκειται να τον ευνοήσουν καθόλου και δεν θα υπάρξει ανταπόκριση με τον γενέθλιο χάρτη του.

Μέχρι τις επόμενες εκλογές, όταν θα υπάρχει μια τριπλή σύζευξη  Δία-Κρόνου-Πλούτωνα πάνω στον Πλούτωνα / Ερμή των ΗΠΑ,και θα αντιτίθεται στη σύνοδο Αφροδίτης / Κρόνου του Trump- αν ο ίδιος έχει επιβιώσει – θα βρεθεί μπροστά σε ένα οικονομικό μεγάλο σκάνδαλο. Με τη χώρα να περνάει από βάσανα και μια μεγάλη περίοδο αναταραχών, με την πρώτη επιστροφή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, 200 χρόνια μετά την ίδρυση των ΗΠΑ, τα πράγματα θα ανατραπούν πλήρως. Κανένας πρόεδρος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει και να συνεχίσει για δεύτερη θητεία, με τέτοιου είδους διελεύσεις και σίγουρα δεν θα είναι ο Τραμπ, ο οποίος θα είναι 75 ετών εκείνη την περίοδο.

Οι εκλείψεις Αυγούστου, 2017, θα φέρουν μια μεγάλη κρίση στις ΗΠΑ. Ο Ερμής στην Παρθένο σε ανάδρομη πορεία στον 9ο οίκο, θα επιστρέψει στο βαθμό έκλειψης και τον Ωροσκόπο του Trump,γεγονός που υποδεικνύει μια μακρά και παρατεταμένη διαδικασία έρευνας και νομικής διερεύνησης, ανασκάβοντας κάθε λεπτομέρεια του παρελθόντος του, που προφανώς θα έχει να κάνει με τις εκλογές του 2016.

Η έκλειψη του 1998 συσχετίζεται με την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας. Η Ρωσία ξεπέρασε τα 40 δισ. Δολάρια του εθνικού χρέους και υποτίμησε το ρούβλι στις 17 Αυγούστου 1998 – πέντε ημέρες πριν από την έκλειψη.Η Νέα Υόρκη ήταν μια ασφαλής εναλλακτική λύση. Η ανέγερση του Trump World Tower, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1998. Για την εποχή της ήταν το ψηλότερο οικιστικό κτίριο στον κόσμο. Προσέλκυσε ολιγάρχες από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Ήταν ένα θεϊκό δώρο για τον Trump, που στη συνέχεια άσκησε μεγάλη βαρύτητα στις γερμανικές τράπεζες.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, προοριζόταν να γίνει ο πιο σημαντικός πολιτικός του 21ου αιώνα, που επρόκειτο να έρθει στην εξουσία με την ηλιακή έκλειψη του Μεγάλου Σταυρού το 1999 στο αυτοκρατορικό ζώδιο του Λέοντα.

Η σεληνιακή έκλειψη στις 7 Αυγούστου 2017,αλλά και η Ηλιακή στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου έχουν μια βαθιά σχέση με τα όπλα.
Όμως η ίδια η έκλειψη μπορεί να επιβεβαιώσει σημαντικές αλλαγές για τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν κοντά σε αυτή την ημερομηνία.

Αυτή η έκλειψη κοντά στον σταθερό αστέρα Regulus, στο παρελθόν έχει φέρει επίσης αλλαγές στην Βρετανική μοναρχία, πάντα εντός του έτους.

Ο βασιλικός ιστορικός της Αγγλίας, William of Malmesbury, έγραψε σχετικά με το θάνατο του Ερρίκου Ι:

«Τα στοιχεία έδειξαν τη λύπη τους για την αποχώρηση αυτού του μεγάλου άνδρα από την Αγγλία. Για τον Ήλιο εκείνη την ημέρα, την έκτη ώρα, έσπρωξε το ένδοξο πρόσωπο του, στο τρομακτικό σκοτάδι, αναδεύοντας τις καρδιές των ανθρώπων από μια έκλειψη. Και την έκτη μέρα της εβδομάδας νωρίς το πρωί υπήρξε τόσο μεγάλος σεισμός που το έδαφος φαινόταν ότι απολύτως να βυθιστεί ». 

Η θρυλική έκλειψη για τον θάνατο του Ερρίκου, βύθισε την Αγγλία σε έναν εμφύλιο πόλεμο 19 ετών, που ισοδυναμεί με έναν πλήρη κύκλο έκλειψης .

Στους αρχαίους λαούς,η ορατότητα μιας έκλειψης θεωρήθηκε ζωτικός παράγοντας για την εξουσία. Αυτό είναι προφανές στις μεταφράσεις του RC Thompson για μαρτυρίες των μάγων και αστρολόγων της Νινευή και της Βαβυλώνας, γραμμένες σε δισκία που φυλάσσονται στο βρετανικό μουσείο.

Γράφει: «Οι μεγάλοι θεοί που κατοικεί ο βασιλιάς έχουν καλύψει τους ουρανούς και δεν θα δείξουν την έκλειψη. Έτσι αφήστε τον βασιλιά να γνωρίζει ότι αυτή η έκλειψη δεν κατευθύνεται εναντίον του, του κυρίου μου ή της χώρας του. Ας χαίρεται ο βασιλιάς».

Κάποιες εκλείψεις ήταν και πραγματικά ωφέλιμες. Ο Thompson γράφει ότι μια έκλειψη που πραγματοποιείται με τον Δία, θα δώσει στο βασιλιά μεγάλη τιμή και θα μεγαλώσει το βασίλειο του.

Ο πλανήτης Δίας βοήθησε επίσης τον Βρετανό αστρολόγο Charles Harvey να προβλέψει με επιτυχία τον χρόνο γέννησης του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, για περίπου στις 21:00 στις 21 Ιουνίου 1982. Ο Γουίλιαμ γεννήθηκε τελικά στις 9.03 μμ., καθώς ο Δίας έφτασε στην κορυφή του ουρανού την ημέρα της ηλιακής έκλειψης.

Η ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

Οι εκλείψεις συμπίπτουν επίσης με τη διάσωση ζωών. Ο Κολόμβος ξεκίνησε στις 11 Μαίου του 1502 από την Ισπανία με τα πλοία Capitana, Gallega, Vizcaina και Santiago de Palos. Εξαιτίας όμως, μιας επιδρομής από «σαράκια», δημιουργήθηκαν τρύπες στα πλοία του στόλου, με αποτέλεσμα ο Κολόμβος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει δύο από αυτά και να μπαρκάρει με τα υπόλοιπα στη βόρεια ακτή του γνωστού μας σήμερα νησιού Τζαμάικα τον Φλεβάρη του 1504. Καθώς αυτός και το πλήρωμά του περίμεναν τη διάσωση, ζούσαν από τη γενναιοδωρία και την προμήθεια τροφίμων των αυτοχθόνων ανθρώπων.

Αρχικά, οι ιθαγενείς καλωσόρισαν τον στόλο, παρέχοντας τους τροφή και στέγη. Όσο όμως οι ημέρες παραμονής τους γίνονταν εβδομάδες, οι εντάσεις αυξάνονταν. Μετά από 6 μήνες παραμονής τους, το πλήρωμα του Κολόμβου εξεγέρθηκε, λήστεψε και σκότωσε  κάποιους ιθαγενείς, που δεν τους έδιναν πια τροφή. Με την πείνα να απειλεί τον ίδιο και τους άντρες του, ο Κολόμβος σκέφτηκε ένα σχέδιο.

Συμβουλευόμενος το βιβλίο του Γερμανού μαθηματικού και αστρονόμου Γιοχάνες Μύλερ φον Κένιγκσμπεργκ (1436-1476), έψαξε και βρήκε ότι η επόμενη έκλειψη της Σελήνης θα πραγματοποιείτο στις 29 Φεβρουαρίου του 1504. Γνωρίζοντας αυτό, τρεις μέρες πριν από την έκλειψη, ο Κολόμβος ζήτησε να συναντήσει τον αρχηγό των ιθαγενών και τον ενημέρωσε πως ο χριστιανικός Θεός τους ήταν πολύ θυμωμένος με τους ιθαγενείς, που τους αφήνουν να λιμοκτονούν. Έτσι για να δείξει τον θυμό του, σε τρεις μέρες θα τύλιγε το φεγγάρι με «τις φλόγες της οργής» και θα το εξαφάνιζε από τον ουρανό.

Και όντως, έγινε ό,τι είχε πει ο Κολόμβος. Μετά από μια ώρα από την εμφάνιση του φεγγαριού στον ουρανό ξεκίνησε η έκλειψη και το «ματωμένο φεγγάρι» έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό. Σύμφωνα με τον γιο του Κολόμβου, οι ιθαγενείς ήταν πολύ τρομοκρατημένοι με το θέαμα του φεγγαριού και αμέσως πήγαν στον αρχηγό τους και του ζήτησαν να συνεργαστεί με τον Κολόμβο αρκεί το φεγγάρι να επέστρεφε στην αρχική του μορφή.

Τότε ο Κολόμβος κλείστηκε σε μια καμπίνα για 50 λεπτά, δήθεν για να μιλήσει με τον Θεό. Χρησιμοποίησε μια κλεψύδρα για να χρονομετρήσει τις φάσεις της έκλειψης.Λίγο πριν η έκλειψη έρθει στο τέλος της, ο Κολόμβος ανακοίνωσε πως ο Θεός συμφώνησε να φέρει το φεγγάρι στην αρχική του μορφή. Οι ιθαγενείς από την πλευρά τους κράτησαν την υπόσχεσή τους  παρέχοντας τρόφιμα στο πλήρωμα μέχρι να έρθει η βοήθεια από την Καραϊβική στις 29 Ιουνίου 1504.

Το 2017, επιστήμονες, κυνηγοί έκλειψης και ερασιτέχνες αστρονόμοι, όπως ο Κολόμβος, θα κατευθυνθούν προς την Αμερική μαζικά. Η ηλιακή έκλειψη της 21η Αυγούστου 2017 συνδέεται με τη σειρά Σάρος 145,όπως προαναφέραμε. 

Αυτή η εξαιρετικά σημαντική οικογένεια εκλείψεων ξεκίνησε το 1639, αλλά αυτή η οικογένεια δεν παρήγαγε καμμία ολική έκλειψη Ηλίου,μέχρι το 1927. Έκτοτε, κάθε μία έχει συνδεθεί με ανακαλύψεις,την αεροναυπηγική,τις τηλεοπτικές και δορυφορικές επικοινωνίες και την πολιτική διαίρεση γνωστή ως Ψυχρός Πόλεμος.

Το 1639, έγιναν οι πρώτες γνωστές παρατηρήσεις και η καταγραφή της διέλευσης της Αφροδίτης από τους Αγγλικούς αστρονόμους Jeremiah Horrocks και τον φίλο και τον ανταποκριτή του William Crabtree.

Εμφανίστηκε για τελευταία φορά στις 11 Αυγούστου 1999, δημιουργώντας μια φρενίτιδα παρατηρητών εκλείψεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Η έκλειψη της συγκεκριμένης σειράς Σάρος το 1999 θεωρήθηκε ευρέως ότι ήταν αυτή που ο Νοστράδαμος αναφερόταν όταν έγραψε το αμφιλεγόμενο τετράστιχο:

«Το έτος 1999 και επτά μήνες,

Από τον ουρανό θα έρθει ένας μεγάλος βασιλιάς της τρομοκρατίας:

Για να επαναφέρει στη ζωή τον μεγάλο βασιλιά της Αγκόλμοϊς (οι Μογγόλοι),

Πριν από τον Άρη να βασιλεύει από καλή τύχη «

Νωρίτερα το 1999, ο εναέριος βομβαρδισμός του ΝΑΤΟ στη Σερβία είχε φέρει τον πόλεμο στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο,όσοι θυμούνται. 

Αλλά ίσως ήταν ελάχιστα γνωστό ότι έγινε δύο ημέρες πριν από την έκλειψη που έχει μεγαλύτερη σημασία για σήμερα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διορίστηκε ο νέος Πρωθυπουργός της Ρωσίας και, μέχρι το τέλος αυτού του έτους, θα ήταν πρόεδρος. Ως εκ τούτου, αυτή η έκλειψη είναι σημαντική για τον Πρόεδρο Πούτιν,διότι εισέρχεται σε μια προεκλογική περίοδο,όπου θα οδηγήσει σε εθνικές εκλογές το 2018, και την εύθραυστη σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας, ειδικά όσον αφορά τα πυρηνικά θέματα. Με βάση προηγούμενες αποδείξεις, όμως η έκλειψη του Αυγούστου του 2017 θα πρέπει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της αεροναυτικής και της διαστημικής πτήσης.
Επίσης αναμένονται τεχνολογικές καινοτομίες που επηρεάζουν την τηλεόραση και τις παγκόσμιες επικοινωνίες.

Σύνδεση με Ηλιακή Έκλειψη της 26ης Φεβρουαρίου 2017

Μια μικρότερη δακτυλιοειδής έκλειψη μετακινήθηκε κατά μήκος του νότιου άκρου της Νότιας Αμερικής,πέρα από τον Ατλαντικό και θα τελείωσε στην κεντρική Αφρική στις 26 Φεβρουαρίου 2017. Ανήκε στη σειρά Σάρος 140 και συνδέεται επίσης με δυσκολίες που θα έχουν οι ηγέτες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ήταν τυχερός ώστε να ξεφύγει από τις τότε κατηγορίες κατά την τελευταία έκλειψη Σάρος 140, η οποία δεν είναι φιλική προς τους ηγέτες των ΗΠΑ. Αναμενόταν όντως τότε ένα μεγάλο σκάνδαλο ή απειλή ασφάλειας κατά το πρώτο τρίμηνο.

Αυτή η έκλειψη επίσης με τον Ποσειδώνα υπονομεύει την εξουσιαστική κυριαρχία και μπορεί να υποδηλώνει παραίτηση ή σκάνδαλο. Ένα πρόσωπο του οποίου ο Ήλιος έχει πληγεί σοβαρά είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ερντογάν.

Αυτή η οικογένεια έκλειψης συνδέεται επίσης με ιούς υπολογιστών, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει διεθνές ζήτημα κατά τη διάρκεια του έτους, όπως επίσης είδαμε και στις αρχές του καλοκαιριού. Οι εκλείψεις του Ποσειδώνα επηρεάζουν επίσης το νερό, την προμήθεια νερού, την πλοήγηση και τη ναυτικές κατασκευές. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα ξεδιπλωθούν τα γεγονότα τηνεπόμενη περίοδο.

Η σεληνιακή έκλειψη της 11ης Φεβρουαρίου 2017, ήταν η πρώτη του έτους. Είναι μοναδικό ως προς το ότι αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο μοτίβο, το οποίο περιλαμβάνει το Μυστικιστικό Ορθογώνιο (Mystic Rectangle). Μόνο 3 στα 10.000 ωροσκόπια έχουν αυτό το σχηματισμό σε πανσέληνο.

Ο συνδυασμός Δία-Ουρανού είναι γνωστό ότι φέρνει τεχνολογικά άλματα και εξελίξεις και θα κυριαρχήσει όλο το 2017. Αναμείνετε σε ανακοινώσεις ορόσημο από το CERN ή από τη NASA, οι οποίες ερμηνεύουν περαιτέρω την ιστορία του σύμπαντος και την εξέλιξη της ζωής μέσα σε αυτό.

Η σεληνιακή έκλειψη θα τη γενέθλια Σελήνη του Πρίγκιπα Φίλιππου. Καθώς ο πρίγκιπας και ο γιος του, ο Πρίγκιπας Κάρολος έχουν και οι δυο την αντίθεση Δία-Ουρανού στα ωροσκόπια γέννησής τους, αυτή η έκλειψη θα είναι σημαντική και για τους δύο. Αυτό επαληθεύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι η έκλειψη θα πέσει στον γενέθλιο Ήλιο της πριγκίπισσας Άννας. Όσο αφορά τις χρηματοπιστωτικές αγορές, η όψη Δία-Ουρανού θα πρέπει να οδηγήσει σε αναταραχή της επενδυτικής δραστηριότητας.

ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ Η ΑΛΛΙΩΣ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛEΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ DIANA

Η ολική έκλειψη του Αυγούστου 2017, θα μπορούσε να ονομαστεί μάλιστα ως έκλειψη της «Diana» διότι η ιστορία της, είναι μέρος της έκλειψης του 1999, επειδή συνέβη κατά τη διάρκεια της έρευνας για το θάνατό της. Η έκλειψη του 2017, έχει άμεση συγγένεια με εκείνη του 1999. Η έκλειψη είδε τότε τις αμφισβητούμενες Γαλλικές έρευνες για το θάνατο της Νταϊάνα, της πριγκίπισσας της Ουαλίας και του Ντόντι – στον Λέοντα, το σύμβολο που πάντα συνδέεται με τα δικαιώματα και τη μοναρχία. Γιατί είναι τόσο κρίσιμη η έκλειψη για την ζωή και τον θάνατό της Diana;

Η πρώτη έκλειψη στην ενήλικη ζωή της συνέβη στις 31 Ιουλίου 1981. Παντρεύτηκε τον πρίγκηπα Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981. Η δεύτερη έκλειψη στον κύκλο Saros 145 πραγματοποιήθηκε στις 11 Αυγούστου 1999 κατά τη διάρκεια δύο σημαντικών γεγονότων που αφορούσαν τη Diana. Η μία ήταν η γαλλική έρευνα για το θάνατό της. Η άλλη ήταν η απελευθέρωση μυστικών εγγράφων που έδειχναν την ανησυχία των Αμερικάνων για την εκστρατεία της κατά των ναρκών ξηράς.

Η Νταϊάνα έγινε ιδιαίτερα γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο, όπως η υποστήριξη που παρείχε στη Διεθνή Εκστρατεία Απαγόρευσης των Ναρκών Ξηράς. Τα παιδιά που είδαν την έκλειψη του 1999 θα είναι ενήλικες στην έκλειψη του Αυγούστου του 2017. Οι περισσότεροι μεγαλώσαμε σε έναν κόσμο όπου η ιστορία της Πριγκίπισσας Νταϊάνα δεν έκλεισε ποτέ σωστά.

Ο προσωπικός χάρτης της Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, αποκαλύπτει ότι γεννήθηκε με τον Ωροσκόπο στις 18 μοίρες του Τοξότη και τον Dsc στους 18 μοίρες των Διδύμων. Την ημέρα της έκλειψης του 1999, ο Ήλιος βρισκόταν στις 18 μοίρες του Λέοντα,τ ο ζώδιο των βασιλιάδων, ακριβώς σε σύνοδο με τη Σελήνη στις 18 μοίρες του Λέοντα.

Αυτό που είναι πραγματικά όμως αξιοθαύμαστο για το πεπρωμένο της Νταϊάνα, μετά το θάνατο της, είναι ότι στην έκλειψη του 2017 ο αστρολογικός της χάρτης, ενεργοποιείται και πάλι, για δεύτερη φορά, και μάλιστα ξανά στο ζώδιο του Λέοντα. Γεννήθηκε με τον Βόρειο δεσμό στην 28η του Λέοντα στον 5ο οίκο, ο οποίος κυβερνά τα παιδιά της, Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς και την σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο και άλλους εραστές. Αυτές οι έντονες εκλείψεις θα φέρουν διχασμό και αποκαλύψεις τόσο για την δολοφονία της και για τα υπόλοιπα.

Αυτή είναι μια σημαντική έκλειψη. Εμπλέκει την πνευματική κληρονομιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, επειδή ο χάρτης της ενεργοποιείται – και επειδή ο Λέων είναι ένα αρχαίο σύμβολο της εραλδικής, που συνδέεται με το βασιλιά των ζώων, την ευγένεια, τα βασιλικά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το λιοντάρι εμφανίζεται επίσης στο οικόσημο της Δανίας, της Εσθονίας, του Μαυροβουνίου και της Νορβηγίας.

Ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1948 στις 9.14 μ.μ. στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο γενέθλιος χάρτης του Καρόλου, αποκαλύπτει τον Χείρωνα στις 28 μοίρες του Σκορπιού στον 8ο Οίκο χρηματοδότησης, φιλανθρωπίας, επιχειρήσεων, και περιουσίας. Ο Apollo, (αντιπροσωπεύει αυτό το οποίο εσύ παίρνεις κάτι σαν δεδομένο και ίσως ο Κάρολος να θεωρεί πολλά ως δεδομένα) βρίσκεται στην 28η του Καρκίνου στον 4ο οίκο,ο οποίος κυβερνά την οικογένειά του,τη χώρα του και τις βασιλικές του κατοικίες.

Τέλος, αυτή η έκλειψη συμβαίνει κοντά στο σταθερό αστέρι Regulus, ένα από τα τέσσερα βασιλικά αρχαία αστέρια της Περσίας. Η πτώση σημαντικών ηγετών ή πολιτικών πρέπει να συμπεριληφθεί με αυτό το αστέρι κοντά στην έκλειψη.

Το έτος 1776 το θυμόμαστε καλύτερα για τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Η Διακήρυξη γράφτηκε, υπογράφηκε και διακηρύχθηκε από τους προγόνους του νέου αυτού έθνους. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν πλούσιοι επιχειρηματίες.Έκτοτε, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προχωρήσει για να καταστούν ως το πλουσιότερο έθνος όλων και η χώρα του σύγχρονου καπιταλισμού. Κάτι άλλο συνέβη το 1776, αλλά όχι στις 4 Ιουλίου.

Στις 9 Μαρτίου εμφανίστηκε ένα έργο που θα επηρέαζε την οικονομική σκέψη για αιώνες μετά – το κλασικό «Πλούτος των Εθνών» του Adam Smith. 

Ο Σμιθ ήταν Σκωτσέζος φιλόσοφος και οικονομολόγος. Ο Τζέιμς Τζέφερσον τότε το θεωρούσε το καλύτερο βιβλίο για τα οικονομικά που γράφτηκε ποτέ.

Κατά τη γέννηση του «Πλούτου των Εθνών» και της «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας» ο Πλούτωνας ήταν τοποθετημένος στην 28η μοίρα του Αιγόκερω (δημιουργία και επιτυχία). Ο Πλούτωνας είναι ο αρχαίος ρωμαϊκός κυβερνήτης του πλούτου.

Στο ωροσκόπιο των ΗΠΑ, ο Πλούτωνας πέφτει στον 2ο οίκο των περιουσιακών στοιχείων και κερδίζει δυναμικό.Οι ΗΠΑ προβάλλουν τον πλούτο τους διεθνώς.

Ο πλούτος ισοδυναμεί επίσης με την εξουσία – ειδικά όπου εμπλέκεται ο Πλούτωνας – και στον σημερινό κόσμο το αμερικανικό δολάριο έχει παγκόσμια ηγεμονία. Κάθε φορά που απειλείται η εξουσία – είτε είναι ο Μουαμάρ Καντάφι – ή ο Σαντάμ Χουσεΐν που αρνείται να εμπορευτεί το ιρακινό πετρέλαιο σε δολάρια ΗΠΑ – ακολουθεί μια αλλαγή καθεστώτος.

Τι νομίζουμε ότι θα συμβεί όταν οι ΗΠΑ θα έχουν επιστροφή του Πλούτωνα; Νομίζουμε όχι μόνο ότι πρόκειται για ένα έθνος που απλά μεταμορφώνεται, αλλά και θα αλλάξει τον καπιταλισμό, μέσω αυτής της σχέσης του Πλούτωνα με το τεράστιο έργο του Σμιθ, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Αν διερευνήσετε βαθύτερα, όταν ο Πλούτωνας σχηματίσει σκληρές όψεις, όπως τετράγωνα ή οι αντιθέσεις στις 27-28 του Αιγόκερω,το σκεπτικό γίνεται ακόμα πιο σαφής.

Αυτή η έκλειψη με τον Regulus βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου – Τι σημαίνει

Θα μπορούσε ο Regulus να διασχίσει αυτό το συμβολικό άκρο της σφίγγας, από τον Λέοντα στην Παρθένο,προαναγγέλλοντας την Εποχή του Υδροχόου; Πολλοί αστρολόγοι εικάζουν ότι η Παρθένος θα διδάξει τον Λέοντα να βάλει στην άκρη το Εγώ του, να διανείμει προσωπική δόξα, να γίνει πιο ανθρωπιστική και να σέβεται την ίδια μητέρα Γη. Ο Λέων-Παρθένος, το Λιοντάρι και η Παναγία, αποτελούν το μεγάλο αστρολογικό μυστήριο του ζωδιακού σημείου που ονομάζεται «Η Σφίγγα»:

Ο Λέων-Παρθένος αντιπροσωπεύει το μυστήριο των ηλιακών και σεληνιακών αγγέλων που αντιπροσωπεύουν την ψυχή και τη μορφή αντίστοιχα. Λέγεται ότι ο Λέων κρατάει το κλειδί σε ολόκληρο τον ζωδιακό και σχετίζεται με το μυστικό των ηλιακών Αγγέλων, το μυστήριο του ανώτερου και του χαμηλότερου νου και τη σχέση τους με ένα άλλο.

Σε αυτή την παγκόσμια περίοδο έχουμε την κατανομή του σημείου της Σφίγγας σε δύο σημεία (το Λιοντάρι και την Παρθένο, ψυχή και μορφή) επειδή η κατάσταση της ανθρώπινης εξέλιξης και της συνειδητής συνειδητοποίησης είναι αυτή μιας αναγνωρισμένης δυαδικότητας.

Τόσο ο Λέων όσο και η Παρθένος έχουν τις ιδιότητες της καρδιάς και του νου. Τα διπλά μονοπάτια της καρδιάς και του νου, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανθρώπινη εξέλιξη. «Η Παρθένος και ο Λέων συμπαραστέκονται μαζί στον άνθρωπο, για τον άνθρωπο του Θεού, καθώς και για το πνεύμα.» 

Από το να υπηρετούμε τον εαυτό μας περνάμε σταδιακά σε μια εποχή όπου θα εξυπηρετεί ο ένας τον άλλο. (Παρθένος = Υπηρεσία, Υδροχόος = Άλλοι). Τώρα όλα αυτά υποθέτουν ότι το εγώ του Λέοντα είναι κάπως κακό πράγμα!

Αντίθετα όμως, όσοι έχουν μια αδύναμη αίσθηση του εαυτού τους είναι αυτοί που υποφέρουν από ναρκισσιστικές διαταραχές της προσωπικότητας. Μια θετική διέλευση του Regulus στη Παρθένο θα πρέπει να μας δώσει τον Ιερό Γάμο, τον εσωτερικό γάμο μέσα στον εαυτό μας. Ίσως να μάθουμε το μυστικό της σφίγγας.

Ο εσωτερικός γάμος είναι η ένωση των αντιθέτων, του γιν και του Γιανγκ, αρσενικό και θηλυκό, το πνεύμα και η ψυχή ή ο Ουρανός και η Γη. Αυτή είναι η ισχυρή θέση του κέντρου το οποίο μπορεί να κρατήσει τα αντίθετα ή τις διπλές δυνάμεις της ζωής και της ανθρώπινης πορείας για την ένωση.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ,η Μάργκαρετ Θάτσερ,η Εύα Περόν και ο Γκάντι ήταν τα πιο σπουδαία παραδείγματα με την Σελήνη στον 3ο δεκανό του Λέοντα. 

Επομένως, αυτή η ηλιακή έκλειψη θα φέρει ενδεχομένως στο προσκήνιο εντυπωσιακούς ηγέτες σε περιόδους πολέμου ή πολύ κρίσιμες εποχές, όταν θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις “ζωής και θανάτου” και όλα θα πρέπει να γίνουν γρήγορα. Ένας παγκόσμιος ηγέτης όπως ακούγεται; Πάντως η σημαντικότητά του, όποιος και αν είναι, αναδεικνύεται από το στέλλιουμ, είτε για καλό είτε για κακό.

Η Σελήνη προσθέτει μια γενναιόδωρη ατμόσφαιρα σε αυτό τον δεκανό, αλλά όμως θα εξακολουθούμε να υιοθετούμε μια πιο σκληρή στάση προς θέματα αγάπης.

***Αυτό όμως σημαίνει ότι οι ηγέτες θα πρέπει να διακινδυνεύσουν και να τελειώνουν επιτέλους με αυτά τα μέτρα λιτότητας ή τις αντιλαϊκές αποφάσεις για χάρη της μακροπρόθεσμης ευημερίας.

Ο Λέων του 3ου δεκανού δεν δείχνει πάντα την καλή του πλευρά, όπως για χάρη της δημοσιότητας.Ε ίναι ένα ζώδιο εγωιστικό και εκκεντρικό, εκπλήσσει ίσως ότι αυτή η ενέργεια της ηλιακής έκλειψης στην πραγματικότητα περισσότερο είναι για να βοηθάει τους άλλους εκτός από τον εαυτό της (Ειδικά με τον Regulus να βρίσκεται στην Παρθένο έχει να κάνει περισσότερο για την εξυπηρέτηση των άλλων).

Πολλά εξαρτιώνται από το κατά πόσο είμαστε εξελιγμένοι ψυχικά. Οι σκληρές όψεις από το δικό σας χάρτη θα μπορούσαν να μετατρέψουν αυτή την αδίστακτη ενέργεια σε τυραννικές τάσεις, ίσως λόγω του στέλλιουμ και της έκλειψης. Η Σελήνη εδώ δεν παράγει αρκετό θάρρος, ίσως και να μην έχει και τόση σημασία. Οι ηγέτες των εθνών, των εταιρειών ή μιας οικογένειας, συνήθως γίνονται σαρωτικοί και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν όσους φροντίζουν ή και το αντίθετο, αλλά και τα συμφέροντά τους.

Ένα λιοντάρι που βρυχάται, ώστε να προστατέψει τα μικρά της είναι το πιο προφανές σύμβολο αυτής της ηλιακής έκλειψης.

Σε κοσμικό επίπεδο αυτό είναι ο μεγάλος πατριώτης που θέλει να πεθάνει για τη χώρα του. Καλύτερα θα ήταν επίσης να διατηρήσετε τις φιλίες σας πάρα να δημιουργήσετε εχθρούς ή εσείς να γίνετε εχθροί των άλλων. Η αφοσίωση και η αγάπη είναι ό,τι καλύτερο, αν όχι τότε η θλίψη σε περιμένει, αν βέβαια προδώσεις. Στη χειρότερη περίπτωση, εκείνοι που επηρεάζονται από αυτή την ισχυρή ηλιακή έκλειψη θα υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό αν αναζητήσουν την εκδίκηση, και δεν θα νοιάζονται για το ποιον άλλο θα παρασύρουν μαζί τους.

Το τρίγωνο Σελήνης -Ουρανού, στον χάρτη της έκλειψης, μεταξύ 6/1ου οίκου, αναδεικνύει μια ριζική και καινοτόμα ενέργεια. Οι επαναστάτες δεν θα δώσουν δεκάρα για να συμμορφωθούν με το status quo και με τον τρόπο ζωής που τους επιβάλλεται να ζήσουν. Αυτή η όψη συνδέεται με την προσωπική ελευθερία, την επανάσταση αλλά και την μεγαλοφυΐα. Για όσους τους αγγίζει η διέλευση του Ουρανού, τόσο πιο περίεργα θα συμπεριφέρονται. Αυτή η όψη επίσης υποστηρίζει πρωτότυπα και εκκεντρικά μυαλά. Αυτή η ηλιακή έκλειψη ευνοεί τους πρωτοπόρους και τους εφευρέτεςαλλά και όσους σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα.

Θα μπορούσε να υπάρξει έντονος ακτιβισμός σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης εκείνων που ζουν σε άσχημη κατάσταση. Μπορεί να έχουμε την δημιουργία μιας φουτουριστικής διαστημικής κατοικίας που χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης ή φωτισμού υψηλής τεχνολογίας η την εμφάνιση νέας τεχνολογίας η πηγή ενέργειας, ίσως της ηλιακής ενέργειας, πλέον να αρχίζει να εφαρμόζεται στην καθημερινή μας ζωή. Όπως και να έχει όμως, είτε είναι τρίγωνο είτε μια αρνητική όψη, ο Ουρανος πάντα φέρνει ανησυχία, αναμοχλεύει εντάσεις, αναστάτωση η αλλαγές που θα αυξηθούν, σε ένα σημαντικό οίκο που έχει να κάνει με την δημόσια υγεια, τον στρατό, και τις συνθήκες διαβίωσης, τις εκλογές σε μια χώρα, την εργατική τάξη και τα δικαιώματα, την εργασία, τα συνδικάτα κτλ.

Ο Ουρανός όμως συνδέεται και με την τεχνολογία, τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Όμως για τις καιρικές συνθήκες αποδεικνύεται συνήθως αρνητικός, μπορεί να υπάρξει αύξηση ηλιακών εκλάμψεων και καταιγίδων.

Η σύνοδος Σελήνης-Αρη είναι παθιασμένη με την προστασία της οικογένειας και τα αγαπημένα πρόσωπα, αλλά στον 6ο οίκο, μάλλον θέλουμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από τις σαρωτικές αλλαγές που γίνονται σε θέματα 6ου οίκου, αλλά αυτό δεν θα είναι προφανές προς τα έξω η δεν θα εκφράζεται δημοσίως και αυτό διότι όταν αποκαλύπτουμε τις αδυναμίες η το ενδιαφέρον μας για τους άλλους αυτό σημαίνει ότι αποδυναμώνουμε την θέση μας.

Ωστόσο, το τελευταίο, αφορά τον καθένα προσωπικά αλλά θα εκφραστεί μαζικά σε κοσμικό επίπεδο. Άλλωστε η εν λόγω σύνοδος συνδέεται με τις εσωτερικές εντάσεις, την δράση, το μαχητικό πνεύμα, και κοινωνιολογικά συνδέεται με τους σκληρά εργαζόμενους, και πολύ περισσότερο τις γυναίκες.

Όλα είναι στρατηγική, τα ένστικτα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και υπάρχει μια πολύ γρήγορη αντίδραση σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή. Η σύνοδος Σελήνη / Άρη μπορεί να είναι πιο χρήσιμη και θετικότερη για τους αθλητές, σε αγωνιστικά αθλήματα όπως το τένις ή τη ξιφασκία,τον στίβο, και γενικότερα όταν κάποιος πρέπει να προβλέψει τις κινήσεις του αντιπάλου του.

Εκείνοι που επηρεάζονται από αυτή την όψη κατά τη διάρκεια αυτής της έκλειψης θα αντιδράσουν κατάλληλα σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ένα καλό παράδειγμα, είναι μια νοσοκόμα στο πεδίο της μάχης, η οποία πρέπει να παραμείνει ήρεμη ενώ αισθάνεται γρήγορα ποιον πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα.

Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η Ceres είναι απέναντι από τον Πλούτωνα.Αυτές οι δύο όψεις στο παρελθόν (2010)  έχουν ως εξής..

«Η αντιπαράθεση και ο συμβιβασμός αυτών των δύο νάνων πλανητών είναι μια αναγκαία επανεξισορρόπηση της φύσης, διασφαλίζοντας το γεγονός ότι η ανθρωπότητα τιμά και σέβεται τη σημασία του Θεού (επιστημονική, γραμμική εξέλιξη, φυσικοί κύκλοι και διατήρηση). «.. με άλλα λόγια τους νόμους του σύμπαντος.

Ο νόμος του σύμπαντος όμως, και βάλτε το καλά στο μυαλό σας,ε ίναι πολύ ανώτερος από κάθε εξουσία στον πλανήτη Γη και αλοίμονο σε όποιον δεν τον σέβεται και ξεπερνά τα όρια. (Ομπάμα, Τραμπ κτλ..) Δεν μπορείς να πάρεις τον άνθρωπο και να τον βάλεις να ζήσει έξω από τα φυσικό του περιβάλλον και αυτό ισχύει για όλους τους οργανισμούς στο σύμπαν.

Η Καρδιά του Λιονταριού όμως είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ισχυρότερα αστέρια στην αστρολογία. Φέρνει επιτυχία, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και ο κίνδυνος απώλειας. Η άλλη κύρια επίδραση, είναι ο Ουρανός,ο πλανήτης της αλλαγής και του ενθουσιασμού. Ο σταθερός αστέρας Regulus είναι ανεξάρτητος, υπερήφανος,σίγουρος, ειλικρινής,γενναίος, αγωνιστικός και βίαιος. Ενώ είναι ανοιχτόμυαλος και γενναιόδωρος, ο Regulus θέλει να κατακτήσει και να κυριαρχήσει, να αφήσει το σημάδι του πριν ένας επιτυχημένος αμφισβητίας διεκδικήσει το θρόνο. Η ηλιακή έκλειψη με τον Regulus δίνει επιτυχία, εξουσία, επιρροή, τιμή και πλούτο. Ωστόσο, ο φθόνος και το μίσος που σχηματίζουν οι εχθροί μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, βία και πτώσεις.

Μεσοδιαστήματα Ηλιακής Έκλειψης

Άρης-Κρόνος-Δίας– πλήρης συγκέντρωση της ενέργειας σε ένα ιδιαίτερο σκοπό και ολοσχερή αποκλεισμό από αλλά ενδιαφέροντα. Γρήγορη και ικανοποιητική απόδοση. Η ικανότητα να καταστρέφουμε κάτι πλήρως η να το περιορίζουμε.

Ήλιος-Κρόνος-Αφροδίτη– μπλοκάρισμα, εμπόδια, αλλαγές ,παραίτηση, μοναξιά

Δίας-Κρόνος-Άρης– αστάθεια, έλλειψη αντοχής, αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης η καταστάσεις.

Ήλιος-Άρης-βόρειος δεσμός– ομαδικές προσπάθειες, σχηματισμός ομάδων, ομαδικά σχέδια, ένταξη σε οργανώσεις προφανώς για συγκεκριμένο σκοπό.

Κρόνος-Ουρανός-Βόρειος δεσμός– ανικανότητα να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες η στην κοινωνία, πρόκληση, ενωμένη προσπάθεια απέναντι σε ένα κοινό εχθρό.

Ουρανός-MCΉλιος– έλλειψη αυτοελέγχου -νευρικότητα, ευέξαπτος και ιδιόρρυθμος άνδρας-ηγέτης

Τι Σημαίνει Αναιρετική μοίρα;

Η Ολική έκλειψη Ηλίου θα γίνει στην 29η αναιρετική μοίρα του Λέοντα, που είναι καρμική. Η λέξη «αναιρετική» προέρχεται από το ρήμα «αναιρώ», με λίγα λόγια όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε αναιρετική μοίρα, σημαίνει ότι αναθέτει, ανακαλεί ή ανατρέπει τις βασικές του ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι ο Ήλιος, εδώ, δυσκολεύεται να δεχτεί τις θετικές ιδιότητες του πλανήτη,ενώ επιπλέον συμβαίνουν κάποια καρμικά γεγονότα, που έρχονται για να δώσουν ένα σημαντικό μάθημα, μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε την υπέρβαση!

Η αναιρετική μοίρα συνδέεται άμεσα με το «κάρμα», χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι πλανήτες σε αναιρετική μοίρα, θα είναι όλο προβλήματα και δυστυχίες, σημαίνει απλά ότι θα αποκτήσουμε πολλές εμπειρίες και θα πάρουμε πολλά μαθήματα από τη ζωή! Έτσι και εδώ..

Όμως και η Σελήνη δίπλα, είναι επίσης σε αναιρετική μοίρα, που σημαίνει ότι δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε, αλλά και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Σηματοδοτεί περιόδους με έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ας πάμε στην χώρα μας…Λέων είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης της χώρας μας, όπου ο Αρης στο γενέθλιο ωροσκόπιο του είναι σε σύνοδο με τον Regulus, στον 4οοίκο του ηλιακού του ωροσκοπίου. Η Ηλιακή έκλειψη όμως επισκιάζει τον 4ο οίκο του, τόσο την προσωπική του ζωή, αλλά συνδέεται και με τις αποφάσεις του, για την ίδια του τη χώρα και για θέματα εδαφικά, και τις δύσκολες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει μέσα σε αυτή, ωστόσο εκεί βρίσκεται βέβαια και ο χώρος της αντιπολίτευσης.

Για έναν ηγέτη η θέση του Ήλιου στο κάτω μέρος του χάρτη, δεν είναι καλός οιωνός, διότι έχει να αντιμετωπίσει σφοδρές συγκρούσεις ,αντιδράσεις και προβλήματα, οδηγώντας τον σε αιφνίδιες και πρόωρες εκλογές η σε αποφάσεις που δεν είναι και τόσο ευνοϊκές για την ίδια την χώρα όπως και θέματα 4ου οίκου.

Ο 4ος οίκος δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, τη γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι η αντιπολίτευση (ο 10ος είναι η κυβέρνηση).

Οι ηλιακές εκλείψεις δημιουργούν εμπόλεμες ζώνες και καταστάσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε

Παρόλα ταύτα έχει και ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ,ενώ ο γενέθλιος Αρης του είναι σε σύνοδο με τον Regulus. Όμως μην ξεχνάμε ότι αυτό ταυτόχρονα σηματοδοτεί και εχθρούς μέσα από το κόμμα του και το περιβάλλον του η αλλά και από την αντιπολίτευση η και το ίδιο του τον λαό η να προλέγει την πτώση του από ξαφνικά ανατρεπτικά γεγονότα.

Πρέπει όμως να επιδείξει ιδιαίτερη στρατηγική,η να επιδείξει σοβαρά τις ικανότητες του όπως υποδεικνύεται από τον σχηματισμό του Μυστικιστικού Ορθογωνίου, όπως δείχνει επίσης και το ωροσκόπιό του υπό την επιρροή της έκλειψης και των στέλλιουμ, για καλό.

Όμως ο Άρης στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Αλέξη Τσίπρα, τετραγωνίζει την Σελήνη και είναι σε αντίθεση με το MC. Πολλές είναι οι όψεις που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες και η δημοτικότητά του έχει φτάσει ή θα φτάσει περισσότερο στο ναδίρ.

Το πρώτο έχει να κάνει με διαμάχες και βια και το δεύτερο με την αναξιοπιστία, με τα σχέδια που δεν έχουν βάση, πολλές αλλαγές και την αμφιταλάντευση, που αυτό δεν είναιθετικό για τον ίδιο αλλά και για τον λαό.

Τα μεσοδιαστήματα δείχνουν γρήγορες εναλλαγές,αστάθεια και κάτι που διαλύεται εύκολα σε σχέση με την οικονομία,αλλά και τις αξίες,στον 2ο οίκο. Επίσης και ο άξονας Αρης-Πλούτωνας-ΜC-Βόρειος Δεσμός, συνάδει με επεμβάσεις απόάλλους,ασυμφωνίες με συνεργάτες, αλλά όμως εξάρτηση από άλλους, που επηρεάζουν τις αποφάσεις του,με αποτέλεσμα να προκαλούν αναποδιές,οπισθοδρομήσεις και ατυχίες.
Αλλα σηματοδοτεί και ξαφνικές απώλειες από συνεργασίες με άλλους.

Το μεσοδιάστημα Δία-Κρόνου-Άρη, δείχνει έλλειψη αντοχής, αστάθεια, ασταθής θέληση, επιθυμία κάποιου να εκβιάσει μια αλλαγή στις συνθήκες η καταστάσεις στη ζωή. Η ενέργεια του χωρισμού.

ΠοσειδώναςMC– Βόρειος Δεσμός- δείχνει κάποιες δυσάρεστες σχέσεις, άσχημες συναναστροφές, άσχημα σχέδια και προθέσεις με άλλους που αποκαλύπτονται η θα αποκαλυφθούν.
Προκλητική συμπεριφορά της κυβέρνησης από τον 10ο οίκο.

Δίας-MCΠοσειδώνας –έλλειψη κατοχύρωσης της θέσης του εξαιτίας λανθασμένων επιλογών και βάσεων. Παροδική καλή τύχη, απογοητεύσεις,απώλειες,στεναχώρια εξαιτίας μια χαμένης ευκαιρίας.

Σελήνη -Δίας- Κρόνος- αμεροληψία, αδικία, αμέλεια, κοινωνικές ζημίες, απώλειες,βλάβες, το σταμάτημα της ευτυχίας.

Ερμής-Thuban/ στον 11ο οίκοαυτός που χύνει το δηλητήριο ή κάνει κακές πράξεις, αυτό πρέπει να έχει σχέση με εθνικά μυστικά, κατασκοπεία και θέματα εθνικής ασφάλειας.Επειδή ο Ερμής είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ψέματα η όχι, σίγουρα ο πρωθυπουργός είναι βαθιά συγχυσμένος, μπερδεμένος, ή διακατέχεται από αυταπάτες το λιγότερο.

Όπως και να έχει η όψη αυτή, συνδέεται με την έλλειψη πνευματικής διαύγειαςτα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις, την ανικανότητα να εκτιμά σωστά κάποιες καταστάσεις.

Αφροδίτη-Pollux στον 9ο οίκο – Έντονα και ακανόνιστα πάθη,κίνδυνος αποπλάνησης γυναικών, απώλεια μέσω γυναικών,κίνδυνος δηλητηρίασης. Και βέβαια η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Δία και τον Ουρανό δημιουργώντας παρασκηνιακές εντάσεις,στον άξονα διπλωματίας,με γυναίκα στο εξωτερικό σε σχέση με χρήματα από εξωτερικό.

Το ημιτετράγωνο Ηλίου-Κρόνου δείχνει δυσκολίες στο να ελέγξει τα πράγματα και να πάρει αποφάσεις, ειδικά σε αυτές που του επιβάλλονται.

Το ημιτετράγωνο Ερμή – Ουρανού, δείχνει Ψυχική ένταση. Σταθεροποίηση σε μια άποψη – ακαμψία του μυαλού. Οι ριζοσπαστικές απόψεις αμφισβητήθηκαν. Διακοπή επικοινωνίας ή ξαφνική ανακοίνωση ή νέο δημοψήφισμα; Ίσως και εκλογές;

Όπως επίσης και η αντίθεση Ερμή-Πλούτωνα αλλά και η όψη κουινκαξ Πλούτωνα-Ωροσκόπου, στον άξονα οικονομίας συνδέεται με μια κρίση, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που θα ακολουθήσει γι αυτόν.

Σαφώς δε η ηλιακή του επιστροφή στις 27 Ιουλίου 2017, όπου το MC του είναι σε σύνοδο με τον Castor δείχνει τυφλότητα, άσχημη όραση, δηλαδή κάποιος που δεν βλέπει καθαρά ή είναι κοντόφθαλμος,τραυματισμοί στο πρόσωπο,ντροπή, πληγές,φυλάκιση.
Επηρεάζεται έντονα και από το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα,ενώ ο Πλούτωνας είναι σε αντίθεση με το MC, όπου δείχνει μια πολύ κρίσιμη φάση στην ζωή κάποιου, που συνδέονται με αποκαλύψεις σκανδάλων και κατάχρηση εξουσίας.

Η έκλειψη συμβαίνει στον 6ο οίκο του χάρτη. Τα βασικά θέματα που ενεργοποιούνται με αυτή την έκλειψη σχετίζονται με την απασχόληση, την ανεργία και με τους μισθούς. Εργατικά συνδικάτα, όλοι οι κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων και θέματα εθνικής άμυνας σχετίζονται με αυτόν τον οίκο, καθώς επίσης θέματα δημόσιας υγείας, ιατρικές υπηρεσίες και υγειονομικό προσωπικό.

Ο κυβερνήτης είναι ο Άρης,καθώς ο χάρτης έχει ωροσκόπο στις αρχικές μοίρες του Κριού και μας προδιαθέτει για μια περίοδο έντονης δράσης και αποφασιστικών κινήσεων. Πρόκειται για μια ολική έκλειψη σε σταθερό ζώδιο,σε αναιρετική μοίρα,όλα είναι πιθανά. Οι εντάσεις και η απόλυτη στάση που οδηγεί στα άκρα είναι εύκολο με αυτήν την έκλειψη να φέρουν την χώρα σε δύσκολη θέση σε σχέση με αποφάσεις για οικονομικά ζητήματα και όχι μόνο, δεν είναι απίθανο να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ η έκλειψη Ηλίου επηρεάζει τον 4ο οίκο της χώρας μας. Αιφνιδίως μπορεί να γίνουν και εκλογές.

Ο 12ος οίκος αντιστοιχεί σε καταστάσεις και συνθήκες που φέρνουν αναταραχές και ανισορροπία στην κοινωνία και στην κοινή ευημερία. Πράγματα που είναι κρυμμένα, όπως μυστικές ομάδες μπορεί να αποκαλυφτούν στον δικό μας κόσμο, μυστικές κυβερνητικές οργανώσεις, κατάσκοποι και κρυφοί εχθροί του κράτους και ό,τι μας είναι άγνωστο και άλλα που δεν γνωρίζουμε.

Ο οίκος συνδέεται με τον έγκλημα και τις εγκληματικές δράσεις και ενέργειες, με την τρομοκρατία και με επιβολή νόμων που εξαναγκάζουν ή καταδικάζουν τους πολίτες. Ο άξονας έχει να κάνει με θέματα εργασίας, παρασκηνίου και υγείας και η έκλειψη διακόπτει την ομαλή ροή της καθημερινότητάς μας.

Για την κυβέρνηση σίγουρα προοιωνίζεται μια περίοδος αρκετά έντονης προσπάθειας με δύσκολους οιωνούς, για να πετύχει. Αποκαλύψεις ίσως ταρακουνησουν το πολιτικο σύστημα και ίσως έχουν να κάνουν με την πτώση χρηματηστηριου επί Σημίτη και άλλα πολλά άλλα από το παρελθόν.

Αποκαλύψεις θα φέρουν αναταράξεις στην κυβέρνηση που ισως να προέρχονται από σωματεία ή από μέλη της ίδιας της Βουλής, θέματα οικονομικά και συζητήσεις πάνω σε οικονομικό σκάνδαλο ή σε σχέση με τα έσοδα της κυβέρνησης είναι στο μοτίβο αυτής της έκλειψης.

Ήδη κάποιες εξελίξεις τα τελευταία δυο 24ωρα ειδήσεις λένε ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, με την απόφαση για το ΣΤΕ. Το σκηνικό αναμένεται να είναι ίδιο με το 2015, προφανώς ξαναστήνοντας κάλπες ακόμα και για ένα δημοψήφισμα, όπου στη συνέχεια θα οδηγήσει ενδεχομένως σε εκλογές.

Η Ηλιακή έκλειψη βέβαια επηρεάζει και την Κύπρο που ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα, ως γνωστόν. Το στέλλιουμ της ηλιακής έκλειψης επηρεάζει τον 3 και 4ο οίκο της Κύπρου. Δυσκολίες, εντάσεις και προβλήματα αναμένεται να εκδηλωθούν, με όμορα κράτη, αλλα και σε διπλωματικό επίπεδο με στόχο πάντα τα εδάφη της και το πλούτο της.

Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Άρη στον 4ο οίκο, και αυτό σηματοδοτεί την γνωστή επιθετική συμπεριφορά προς την Κύπρο, με τα νεύρα να είναι τεντωμένα αλλά θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι και ένα ατύχημα η να δεχτεί επίθεση. Άλλωστε η Ηλιακή έκλειψη την επηρεάζει άμεσα.

Θα χρειαστεί όμως μεγάλη ψυχραιμία, από πλευρά κυβέρνησης. Η Σελήνη σχηματίζει ένα ημι-τετράγωνο με τον Ποσειδώνα αλλά και τον Ουρανό,που συνδέεται με την ανασφάλεια και την απογοήτευση του λαού,θρήνο αλλά και απώλεια. Δεν είναι και τόσο απλό να κάνεις εξόρυξη κοιτασμάτων.Τ ο τρίγωνο Πλούτωνα-Δια -Βορείου Δεσμού είναι μια όψη που δείχνει ότι θα την επηρεάσει θετικά σε βάθος χρόνου, στο μέλλον, καταστώντας την χώρα σημαντική σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Βιώνει βαθιές αλλαγές που θα έχουν θετικά αποτελέσματα, διότι είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν αυτό που πρέπει, έστω και με κάποιο κόστος, πάντα, αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όταν τολμάς είναι λογικό ότι θα έχεις και κάποιες απώλειες στη διαδρομή, συναντώντας προκλήσεις, όμως η Κύπρος πιστεύουμε ότι θα είναι τελείως διαφορετική στο μέλλον, από αυτό που είναι σήμερα.

Σχόλια

σχόλια