Μια από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές σελίδες στο κόσμο, το Lonely Planet, ανακοίνωσε τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο και ανάμεσα σε αυτές τις 4 καλύτερες της Ευρώπης για το 2018.

Σεβίλλη Ισπανία

Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική, και οικονομική πρωτεύουσα της νότιας Ισπανίας, μια πόλη με απαράμιλλη ομορφιά, παραδόσεις και νυχτερινή ζωή που θα σας εντυπωσιάσει. Επιπλέον η Σεβίλλη είναι από τις πιο ζεστές πόλεις της Ευρώπης και ο καιρός θα είναι σύμμαχος.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Χρυσό Πύργο, το σημείο κατατεθέν της πόλης, το ανάκτορο Αλκαθάρ με τις μεγάλες αυλές και τους πανέμορφους κήπους, καθώς και τη συνοικία Σάντα Κρουθ, γεμάτη με σκαλιστές βρύσες και γλάστρες. Τα τάπας είναι τρόπος ζωής και πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Αμβούργο, Γερμανία

Το Αμβούργο δεν είναι ούτε θυμίζει καμία άλλη πόλη της Γερμανίας αφού η κουλτούρα της διαμορφώθηκε από ένα μείγμα πολιτισμών λόγου του λιμανιού της, ένα από τα ιστορικότερα στον κόσμο.

Μια καταπράσινη πόλη κυρίως την άνοιξη με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ιστορία, κτίρια από κόκκινα τούβλα, κανάλια και γέφυρες που μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.

Αμβέρσα, Βέλγιο

Η Αμβέρσα, γνωστή και ως πόλη των διαμαντιών, είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με φανταστική αρχιτεκτονική, φαγητό και μπύρα.

Διαθέτει το 50 μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο και είναι γεμάτη από αναγεννησιακούς και μεσαιωνικούς «θησαυρούς». Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

Ματέρα, Ιταλία

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με ιδιαίτερη ομορφιά. Είναι γνωστή για τις λαξευμένες σπηλιές και την αρχιτεκτονική όπου μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.
Βρίσκεται στην περιοχή Μπαλιζικάτα της Ιταλίας (η πιο κοντινή γνωστή πόλη είναι το Μπάρι σε απόσταση μιας ώρας) και χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμια Κληρονομιάς το 2004. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τα ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια που είναι σκαλυσμένα μέσα στους βράχους.

Σχόλια

σχόλια