«Γιατί να μην είναι όλα τα αυτοκίνητα σαν κι αυτό;», αναρωτήθηκε ο Lewis Hamilton μόλις πρωτοαντίκρισε τη νέα Mercedes AMG GT R.

Mercedes AMG GT R

Εύλογη η απορία του αν αναλογιστεί κανείς ότι το «Θηρίο της Πράσινης Κόλασης«, όπως το ονομάζει η Mercedes «μεγάλωσε» στο Nürburgring Nordschleife. Την «Πράσινη Κόλαση» δηλαδή.

Mercedes AMG GT R

Ποτέ στο παρελθόν Μercedes και AMG δεν έβαλαν τόση αγωνιστική τεχνολογία σε ένα όχημα παραγωγής, όπως διατείνονται οι δύο εταιρείες.

Το βασικό πεδίο εξέλιξης της καταπράσινης GT R, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Goodwood Festival of Speed, ήταν το Nürburgring, γι’ αυτό άλλωστε και η Mercedes επέλεξε να «παίξει» τόσο πολύ με τις δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν την θρυλική αυτή πίστα: «Πράσινη Κόλαση«.

Mercedes AMG GT R

«Για μένα ένα σπορ αυτοκίνητο με αγωνιστικά γονίδια που μπορεί να κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους πρέπει να είναι μυώδες, να έχει δύναμη, να είναι σβέλτο και γρήγορο, να έχει ισορροπία και να είναι παιχνιδιάρικο. Πρέπει να διαθέτει τολμηρή φινέτσα και να είναι sexy», σημειώνει ο Hamilton που πρωταγωνιστεί στα διαφημιστικά σποτ που έχει ετοιμάσει η Mercedes για την προώθηση του νέου της supercar.

Mercedes AMG GT RΗ νέα εντυπωσιακή κατασκευή κινείται από τον θηριώδη twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων που αποδίδει 585 ίππους και 700 Nm ροπής!

Οι παραγγελίες της νέας Mercedes-AMG GT R θα ξεκινήσουν στις 21 Νοεμβρίου ενώ στην Ευρωπαϊκή αγορά θα φτάσει τον Μάρτιο του 2017.

Mercedes-AMG GT R

Πηγή

Σχόλια

σχόλια