Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε, υπό τη μορφή «κοινωνικού πειράματος» μια νέα μέθοδο κλοπής, που έχει γίνει «μόδα» στις Η.Π.Α. και κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και στα μέρη μας.

Σύμφωνα με το βίντεο λοιπόν ο κλέφτης περιμένει το θύμα του από την πλευρά που δεν φαίνεται και μόλις ο ιδιοκτήτης κλειδώνει με τον τηλεχειρισμό απλά ανοίγει λίγο μία πόρτα. Από κει και πέρα είναι πανεύκολο να μπει μέσα και να κάνει ότι θέλει και μπορεί. Από το να κλέψει ότι βρει στο εσωτερικό μέχρι να φύγει σαν κύριος μαζί με το αυτοκίνητο.

Η μέθοδος αυτή κλοπής χρησιμοποιείται συνήθως σε πάρκινγκ εμπορικών κέντρων και σούπερ μάρκετ, ενώ αποδεικνύεται αποτελεσματική όταν ο οδηγός βιάζεται και δεν προσέχει ότι κάτι δεν πήγε καλά με το κλείδωμα. Π.χ. δεν βλέπει την πλαφονιέρα αναμμένη ακριβώς γιατί η μια πόρτα είναι έστω για λίγο ανοιχτή ή δεν παρατηρεί ότι το αυτοκίνητο τελικά έμεινε ανοιχτό και πάλι για τον ίδιο λόγο.

Για αυτόν το λόγο πρέπει κανείς πάντα να ελέγχει το κλείδωμα του αυτοκινήτου του, προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεως.

Σχόλια

σχόλια