Πλήθος ρατσιστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε η επιλογή μιας νεαρής μιγάδας καλλονής ως χορεύτρια σε μια ιστορική και άκρως δημοφιλή εκπομπή της ραδιοτηλεοπτικής αυτοκρατορίας Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι λίγο πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Αντικείμενο της διαμάχης, η άφιξη στα πλατό της σατιρικής εκπομπής «Striscia la notizia» της Μικαέλας Νεάτσε Σίλβας, 23 ετών, γεννημένης στη Μόσχα από Ανγκολέζο πατέρα και Αφγανή μητέρα που ζει στην Ιταλία από την ηλικία των 6 ετών.

Και ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να εξάρουν την ομορφιά της με άλλους να διατυπώνουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η παραγωγή επέλεξε τελικά πραγματικές χορεύτριες για να πλαισιώνουν την κεντρική παρουσιάστρια, δεν έλειψαν και εκείνοι που ανήρτησαν ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια.

«Είναι η γυναίκα του Ταρζάν;», «Φέτος, επιλέχθηκε μια μελαχρινή και μουσουλμάνα και με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, είναι μια πολύ, πολύ άσχημη επιλογή», «Ας επιστρέψουμε στις ιταλικές ρίζες και τον επόμενο χρόνο, σας παρακαλώ, δύο Άρειες» ήταν κάποια από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου.

Μάλιστα, μια πρώην χορεύτρια της εκπομπής, η Αλέσια Μαντσίνι, δήλωσε επίσης ότι λυπάται για την επιλογή των παραγωγώνΤο χρώμα του δέρματος δεν μας διαφοροποιεί. Όμως είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στην Ιταλία και θα ήταν καλό να τιμάμε την χώρα μας».

Ιταλικά ΜΜΕ εντούτοις υπενθυμίζουν ότι κατά το παρελθόν, η εκπομπή είχε προσλάβει μια Ρωσίδα, δύο Αμερικάνες και τρεις Βραζιλιάνες και ότι κανείς δεν σχολιάζει το ελβετικό διαβατήριο της νυν παρουσιάστριας, Μισέλ Χάνζικερ.

Σχόλια

σχόλια