Με ανοιξιάτικο καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα κυλήσει το επόμενο διήμερο σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές μόνο νεφώσεις θα έχουμε στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και παροδικές μπόρες στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα. Από τη Δευτέρα όμως αλλάζει το σκηνικό με τοπικές βροχές ή καταιγίδες να αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας

Οι άνεμοι το Σάββατο θα είναι βορείων διευθύνσεων με ένταση 3 με 5 μποφόρ, ενώ την Κυριακή θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα στραφούν και πάλι σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Τέλος, η θερμοκρασία, που το σαββατοκύριακο θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 3 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά το μεσημέρι και πιθανή βροχή στα ορεινά. Το θερμόμετρο από 7 έως 23 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, καλός καιρός με τοπική συννεφιά στα βόρεια και σποραδικές βροχές στα ορεινά. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 25 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 1 έως 24 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, καλός καιρός. Βοριάδες 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 22 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπική συννεφιά στα βόρεια και σποραδικές βροχές στα ορεινά το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 4 έως 25 βαθμούς.

Στην Αττική, αίθριος καιρός. Βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

σχόλια