Συναγερμός σήμανε στο ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ καθώς υπήρξαν αναφορές για φωτιά.

Τα Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βγαίνει μαύρος καπνός από την καμινάδα του κτιρίου ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική και ο επιθεωρητής της υπηρεσίας ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε φωτιά ενώ από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι ο καπνός συνδέεται με μέτρα «προστασίας» του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το ρωσικό προξενείο και δύο παραρτήματά του στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη να κλείσουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα κτίρια θα παραμείνουν στην κυριότητα της Μόσχας, όμως μόνο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορεί να δίνει άδεια για την πρόσβαση σε αυτά.

Την Παρασκευή η Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας σκοπεύουν να ερευνήσουν το κτίριο του γενικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τα διαμερίσματα του προσωπικού.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου τόνισε ότι το προσωπικό που διαμένει στο προξενείο έχει διπλωματική ασυλία και έχει λάβει εντολή να εγκαταλείψει το κτίριο μαζί με τις οικογένειές τους μέσα σε 10 με 12 ώρες.

Σχόλια

σχόλια