Με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών» το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος η οποία κορυφώθηκε πριν λίγο καθώς η κεφαλή έφθασε στην Αμερικανική πρεσβεία.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν εχουνε δουλειά», είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονταν.

Επεισόδια στην Πάτρα 

Στη μόνη πόλη που προκλήθηκαν επεισόδια ήταν στην Πάτρα.

Ομάδα 50 κουκουλοφόρων με καλυμμένα πρόσωπα, σύμφωνα με το tempo24.gr, προκάλεσε υλικές ζημίες σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Πατρέως.

Σε ξεχωριστή διαδήλωση συνδικαλιστές και τοπικοί φορείς τίμησαν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεντρώσεις και στα Χανιά

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα Χανιά για την Πρωτομαγιά.

Στη συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της πόλης στην πλατεία της Αγοράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η εργατική τάξη δεν θα σταματήσει να παλεύει διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον και ειρήνη στην περιοχή».

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Αγοράς κατέθεσαν λίγο μετά, στέφανο στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή Πασακάκι, όπου και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση.

Μήνυμα υπέρ της στήριξης της εργασίας απέναντι σε κάθε νέο μέτρο αλλά και καταδίκης του πολέμου έστειλαν από την πλατεία εκπρόσωποι σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

«Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι δίνουμε καθημερινά τη μάχη για μια πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Νίκος Βουρλάκης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν πορεία στην παλιά πόλη και το Ενετικό Λιμάνι.

Σχόλια

σχόλια