Σύνθημα για «διπλό» του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ από τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος μίλησε για τις μεγάλες «μάχες» με τον Ολυμπιακό.

Ο Τζέιμς Γκιστ στέλνει μήνυμα για αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και break στο ΣΕΦ στους τελικούς της Α1 με τον Ολυμπιακό, καθώς το «τριφύλλι» θα μπει στη «μάχη» με μειονέκτημα έδρας.

«Η σειρά με τη Φενέρ μπορεί να μας πίκρανε, αλλά μας έμαθε πολλά και μας έκανε καλύτερη ομάδα», τονίζει ο Αμρικανός φόργουορντ/σέντερ στην «Πράσινη».

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη σαρωτική εμφάνιση στον τέταρτο ημιτελικό με την ΑΕΚ:
«Είχαμε πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, πασάραμε σωστά την μπάλα και μετά από καιρό βάλαμε τα σουτ. Παίξαμε σαν ομάδα, πραγματικά. Στην άμυνα ήμασταν εξαιρετικοί. Απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο μας, βγήκαμε πολύ θετικά, δεν επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και τα καταφέραμε. Πήραμε μια εντυπωσιακή νίκη και την πρόκριση στους τελικούς. Κάναμε τη δουλειά μας».

-το επίπεδο δυσκολίας των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ: «Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν το μάθαμε τώρα στα ημιτελικά, το είχαμε δει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν όπου είχαν παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Επειδή είμαστε ο Παναθηναϊκός δεν πάει να πει ότι θα κερδίζουμε όλα τα ματς εύκολα. Ότι θα κερδίζουμε μόνο με τη φανέλα. Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη παράδοση και ιστορία από την ΑΕΚ, αλλά για να κερδίζουμε πρέπει να παίζουμε σαν Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ είχε περισσότερα κίνητρα για να μας κερδίσει. Ήταν μεγαλύτερο ντέρμπι για εκείνους. Εμείς έπρεπε να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό και την απαραίτητη συγκέντρωση. Το κάναμε και κερδίσαμε».

-τη… συνέχεια του δρόμου του Παναθηναϊκού: «Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Να πάρουμε ακόμα ένα πρωτάθλημα. Πλέον παίζουμε και πάλι σαν ομάδα και βγάζουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο παρκέ. Είμαστε στον σωστό δρόμο και το ξέρουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ στις αδυναμίες μας και έχουμε βελτιωθεί. Ακόμα και όταν χάνεις και έχεις αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι σου, αν τα εντοπίσεις και δουλέψεις πάνω σε αυτά, τότε μπορούν να σε βοηθήσουν. Τα αρνητικά μπορούν να σε κάνουν καλύτερο».

-τους τελικούς με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε μπροστά μας το τέλος της σεζόν. Μια πολύ δύσκολη, τελική, σειρά με τον Ολυμπιακό. Πάντα είναι δύσκολα με τον Ολυμπιακό. Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν μεγάλες μάχες. Ο Ολυμπιακός μετά και την ήττα του από τη Φενέρμπαχτσε στον τελικό της Ευρωλίγκας, φέτος δεν έχει κερδίσει τίποτα και σίγουρα θέλει να πάρει κάποιον τίτλο. Θα έχει μεγάλο κίνητρο. Εμάς ο μεγάλος μας στόχος τώρα είναι να πάρουμε ματς μέσα στο ΣΕΦ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Και για αυτό προετοιμαζόμαστε. Για αυτό το break. Η σειρά με τη Φενέρ μπορεί να μας πίκρανε, αλλά μας έμαθε πολλά και μας έκανε καλύτερη ομάδα».

Σχόλια

σχόλια