Οι λαχταριστές γαλλικές τάρτες galette, που γεμίζονται με διάφορα φρούτα όπως φέτες ανανά, είναι ένα τέλειο γλύκισμα για να συνοδέψετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Μερίδες:για 4 τάρτες
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:60′

Υλικά

Για την ζύμη

    • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 1 φλυτζάνι βούτυρο, σε μικρούς κύβους
    • 6 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

Για την γέμιση

  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες
  • 1 κονσέρβα ανανά σε κομμάτια
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάτζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τη χωρίζετε σε 4 μπάλες, τις τυλίγετε με μεμβράνη και τις αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Ανοίγετε τις μπάλες της ζύμης με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμα φύλλα με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε τα φύλλα σε ρηχό ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC.

Ετοιμάζετε την γέμιση: Στραγγίζετε τα κομμάτια του ανανά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ σε δόσεις. Ανακατεύετε τον πολτό του ανανά με το τυρί κρέμα, το αυγό, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ.

Μοιράζετε τη γέμιση που ετοιμάσατε πάνω από τα φύλλα της ζύμης αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο 3εκ. περίπου. Στραγγίζετε τις ροδέλες του ανανά από το σιρόπι τους και τοποθετείτε σε κάθε τάρτα από δύο φέτες. Διπλώνετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω πάνω από τη γέμιση δημιουργώντας μακρόστενες τάρτες.

Ψήνετε τις τάρτες στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη τους. Τις σερβίρετε κρύες.

Σχόλια

σχόλια