Ανοίγει ο δρόμος για να βγούμε από τη μεγάλη περιπέτεια, την πολυετή κρίση και την πολυετή επιτροπεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Κορίνθου– Πατρών.

Όπως είπε η εικόνα μιας χώρας που, παρά τις μεγάλες στερήσεις του ελληνικού λαού, καταφέρνει να στέκεται στα πόδια της και να παρουσιάζει έργα που βελτιώνουν τις υποδομές και ξεκολλά να έργα που ήταν παγωμένα για χρόνια σηματοδοτεί μια χώρα που κοιτά μπροστά.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό όλο το δύσκολο διάστημα τους προηγούμενους μήνες και την περίοδο της πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης και πολλούς να παριστάνουν τις Κασσάνδρες πετύχαμε «να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά».

Τα έργα που πληρώνει ο ελληνικός λαός έχουν ιδιοκτήτη τον ελληνικό λαό, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Το είπαμε στα Τέμπη και ενόχλησε. Το επαναλαμβάνω. Δεν διεκδικεί η κυβέρνησή μας την πατρότητα της ιδέας και του σχεδιασμού για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Αυτά ξεκίνησαν πριν μια δεκαετία. Αυτό που διεκδικούμε είναι ότι καταφέραμε μετά από τέσσερα χρόνια που ήταν κολλημένα να τα ξεμπλοκάρουμε.

Όπως συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τα έργα που ολοκληρώνονται έχουν πολλούς πατεράδες. Τα έργα που βαλτώνουν, τα έργα που υπερκοστολογούνται δεν έχουν κανένα πατέρα. Κανείς δεν έχει κάνει αυτοκριτική και δεν έχει αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επαναδιαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους μείωσε τα επιπλέον κόστη και εξασφάλισε όφελος για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους.

Σπίρτζης: Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας

«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα», όπως είπε, και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

Σχόλια

σχόλια