Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς μοιράζετε μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για ceviche.

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:25′
Χρόνος μαγειρέματος:0′
Έτοιμο σε:25′

Υλικά

  • 300γρ. λαβράκι φιλέτο (χωρίς κόκαλα και δέρμα)
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 30ml χυμό γιούζου (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 τσίλι, σε λεπτές φετούλες
  • ½ μάτσο κόλιανδρο
  • 5 ραπανάκια
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Κόβετε το λαβράκι ξεκινώντας από την ουρά προς το κεφάλι, σε πολύ λεπτές φέτες.

Το απλώνετε σε ένα πιάτο μία μία φετούλα και το καλύπτετε με τους χυμούς λάιμ, γιούζου και λεμόνι. Αλατίζετε και το αφήνετε να «ψηθεί» για 3 λεπτά.

Σερβίρετε το λαβράκι πάνω στα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με λεπτοκομμένα ραπάνια και φρέσκο τσίλι. Αν το θέλετε πιο «ψημένο» το αφήνετε περισσότερη ώρα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.

Σχόλια

σχόλια