Το Vertex, ως καρμικό σημείο μέσα στον χάρτη, βρίσκεται υποχρεωτικά στη δυτική του πλευρά και συγκεκριμένα από τον 5ο έως τον 8ο Οίκο, δηλώνοντας έτσι την ποιότητα της εμπειρίας, αλλά και την ίδια τη φύση της σχέσης που θα μας κάνει να νιώσουμε πληρότητα. Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και πέρα από τον έλεγχό μας.

Εκτός από την παρουσία του σε κάθε ζώδιο, η οικοθεσία του και οι όψεις με τους πλανήτες, μας δίνουν κάποιες πολύ ενδεικτικές πληροφορίες σχετικά με το πεπρωμένο, τις σχέσεις μας και την εκπλήρωση επιθυμιών.

Για να βρείτε πού έχετε το δικό σας Vertex πατήστε ΕΔΩ.

Το Vertex στους Οίκους

Στον Πέμπτο Οίκο

Τα άτομα με Vertex στον 5ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια παιδική αφέλεια και ίσως ανωριμότητα πολλές φορές. Έκδηλώνουν έντονη κινητικότητα, καθώς βρίσκουν ως σημαντικότερη έκφραση της προσωπικότητάς τους την δημιουργικότητα που θα τα βοηθήσει να κερδίσουν την αναγνώριση του κοινωνικού τους περίγυρου. Κατατρύχονται από πολλές ανασφάλειες, αλλά κυρίως από τον φόβο της απόρριψης. Νιώθουν πάντα αναγκασμένα να αποδεικνύουν την αξία τους, προκειμένου να μην τα εγκαταλείψει ο σύντροφός τους. Όταν, όμως, για οποιονδήποτε λόγο νιώσουν ότι απειλούνται μπορούν να γίνουν εξαιρετικά σκληρά και φανερώνουν μια φοβερή οργή. Επιζητούν την εκτίμηση του συντρόφου τους και όχι να τους καταλογίζει παιδιάστικη συμπεριφορά. Οι πλέον μύχιες ανάγκες και επιθυμίες αυτών των ατόμων είναι η απόλαυση της ζωής, η διασκέδαση, η περιπέτεια, η δημιουργία μέσα από τον κύκλο της οικογένειας. Έχουν έντονη την αίσθηση του ρομαντισμού και της δημιουργικότητας μέσα στην ερωτική τους σχέση.

Στον Έκτο Οίκο

Τα άτομα με Vertex στον 6ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια έντονη αγάπη για την εργασία και ιδίως την υπηρεσία. Τους αρέσει να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και αντιδρούν άσχημα αν τους καταλογίσει κάποιος ιδιοτέλεια στις πράξεις τους. Έχουν βαθιά ριζωμένη την αίσθηση του καθήκοντος και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του, αλλά πάντα κινούνται με ακριβή προγραμματισμό. Μπορούν, κάλλιστα, να φτάσουν στο σημείο να θυσιάσουν κάθε δική τους προσδοκία, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους. Μπορεί, όμως, να ξεπεράσουν τα όρια και χωρίς να το αντιληφθούν να φτάσουν σε σημεία υπερβολής αγιοποιώντας τον εαυτό τους. Θέλουν να κερδίζουν την προσοχή των άλλων για όσα προσφέρουν στους γύρω τους, αλλά και να αποδεικνύουν ότι έχουν ως κίνητρο την αγνή αγάπη για τον σύντροφο τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στην καθημερινότητα και επιδιώκουν την διαλλεκτική σχέση σώματος και ψυχής.

Στον Έβδομο Οίκο

Τα άτομα με Vertex στον 7ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια ακατάπαυστη ανάγκη και επιθυμία να λειτουργούν μέσα σε μια σχέση. Απεχθάνονται και φοβούνται την μοναξιά, λειτουργώντας πολλές φορές παράλογα, προκειμένου να την αποφύγουν. Νιώθουν ανολοκλήρωτα όταν δεν έχουν συναισθηματική σχέση, που μάλιστα πρέπει να έχει τα απαραίτητα εχέγγυα προκειμένου να επισημοποιηθεί, συνήθως με τον θεσμό του γάμου. Αν αντιληφθούν ότι ο σύντροφός τους δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους, δεν θα αντιδράσουν ποτέ εκρηκτικά, αλλά με διπλωματικό τρόπο θα τον απομακρύνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της θέσης είναι πως τα άτομα αυτά μπορεί να σηκώνουν τείχη και απέναντι σε ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν, μόνο και μόνο φοβούμενα την απόρριψη. Έχουν βαθιά ριζωμένη την ανασφάλεια της μοναξιάς και αυτό μπορεί να τα κάνει να φερθούν με απόλυτο και παγερό τρόπο προς τον σύντροφό τους. Βρίσκουν την αυτοέκφρασή τους μέσα από την κοινωνικότητα και τις συναισθηματικές σχέσεις που συνάπτουν.

Στον Όγδοο Οίκο

Τα άτομα με Vertex στον 8ο οίκο διακατέχονται από μια μύχια επιθυμία και ανάγκη να ζουν στα όρια. Αποζητούν την απόλυτη ένωση με τον σύντροφό τους και δύσκολα υποχωρούν σε περίπτωση που δεν βρουν αυτό που θέλουν. Μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στον σύντροφό τους, ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη καθώς επιθυμούν την πλέον καθαρή και ίσως και μεταφυσική ένωση μαζί του. Το πάθος τους πολλές φορές είναι ανέφικτο να δαμαστεί και μπορεί να φέρει την καταστροφή. Τα άτομα αυτά είναι θιασώτες της ιδέας ότι η πλήρης και πραγματική αναγέννηση κρύβεται στα ερείπια της καταστροφής μας. Έτσι, δεν θα διστάσουν να αυτοκαταστραφούν αν θεωρήσουν ότι απειλείται η σχέση τους με τον σύντροφό τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της θέσης δεν είναι τόσο η απόλυτη ιδιοσυγκρασία των ατόμων, όσο το ότι είναι πρόθυμα να ξεπεράσουν τα όρια για να εκδικηθούν την προδοσία του συντρόφου τους. Σε αυτές τις καταστάσεις υπερβολής, η ψυχή τους νοσεί, αλλά τα ίδια δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Έκτοτε, κλείνονται στον εαυτό τους και αποτραβιούνται από τα κοινωνικά δρώμενα, προκειμένου να μην πληγωθούν ποτέ ξανά.

Αν το Vertex δέχεται δυνατή όψη από κάποιον πλανήτη (σύνοδο, διάμετρο ή τετράγωνο) τότε μπορούμε να πάρουμε κάποιες από τις παρακάτω ενδεικτικές πληροφορίες:

Με τον Ήλιο: κάποιος άνδρας, πατέρας, σύζυγος ή ένα άτομο που έχει ξεχωριστή θέση και μπορεί να το θαυμάζουμε, επηρεάζει την πορεία μας και τις επιλογές μας. Αντλούμε ζωτικότητα και αυτοπεποίθηση μέσω αυτού. Το πεπρωμένο μας πορεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ατόμου αυτού και πρέπει να αναπτύξουμε ένα κοινό σχέδιο υγιούς συνεργασίας, οριοθετώντας ο καθένας του θέση του ως προς τον άλλο.

Με τη Σελήνη: κάποια γυναίκα, μητέρα ή σύζυγος, θα είναι το πρόσωπο κλειδί στην ζωή μας. Μπορεί να διεγείρει συγκινήσεις με την παρουσία της και να μας απορροφά. Ευάλωτος συνδυασμός που θέλει αρκετή προσοχή, γιατί οι αντιδράσεις είναι ενστικτώδεις και δεν διέπονται από λογική. Μπορεί όμως να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με τις δικές μας ευαισθησίες που έχουμε αγνοήσει. Δημιουργία οικειότητας.

Με τον Ερμή: το άτομο που θα μας επηρεάσει θα χρησιμοποιήσει την πειθώ μέσω του λόγου ή των ιδεών και επιχειρημάτων του. Θα μας έλκουν άνθρωποι με άποψη και με λογική. Μπορεί αυτό να πιέζει ώστε να μπούμε στη διαδικασία μάθησης ή γνώσης. Μπορεί όμως να βρεθούμε στο στόχαστρο κριτικής και να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Με την Αφροδίτη: διέγερση και έλξη από κάποιο άτομο που μπορεί να μας αρέσει ή να μην μας αρέσει καθόλου. Η εκτίμηση και η αισθητική θα παίξουν ρόλο, καθώς αναπτύσσουν τα αισθήματά μας. Μέσα από την έννοια της αγάπης, μπορούμε να βρούμε το πεπρωμένο μας και να ακολουθήσουμε αυτό που ποθούμε, ακόμη κι αν κάνουμε λάθος. Σημαντικό είναι να επιδιώξουμε και εσωτερική ομορφιά, πέρα από την εξωτερική.

Με τον Άρη: Θα μας επηρεάσουν άτομα με μαχητική διάθεση, δυναμικά ή εριστικά. Μας παρασύρει η ορμή τους και η πρωτοβουλία τους, αλλά πρέπει να έχουμε υπ’ όψη πως ίσως δεν έχουμε το δικό τους δυναμικό για να τα ακολουθήσουμε στις μάχες που δίνουν. Μπορεί να προκληθούν προβλήματα ζήλιας, πάθους ή ερωτισμού. Σίγουρα θα μας παρακινεί κάθε ένταση, έστω κι αν μας πληγώνει κάποιες φορές.

Με τον Δία: θα μας έλκει κάποιο άτομο που φαίνεται να έχει την δύναμη της διδασκαλίας και θα μας διευρύνει τους ορίζοντες. Ωστόσο μπορεί να μας φέρει μία υπερβολική αισιοδοξία και να μην είμαστε προσγειωμένοι. Μέσω αυτού θα αισθανόμαστε ένα πλεόνασμα ενέργειας και θα ενδιαφερθούμε για θέματα ηθικής ή δικαιοσύνης, αλλά περισσότερο σε φιλοσοφικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε εξισορρόπηση.

Με τον Κρόνο: Καρμική καθαρά επαφή με άτομα που έχουν να μας διδάξουν έστω και με σκληρό τρόπο. Θα ενδιαφερόμαστε για ανθρώπους με κάποια σημαντική θέση στην κοινωνία, ή με κύρος, ή με ωριμότητα. Αυτοί όμως μπορεί να μας βάλουν στα δικά τους «καλούπια» εμποδίζοντας την αυτονομία μας. Στην ουσία η παρουσία τους, αν είναι κυριαρχική, θα μας φέρει μελαγχολία.

Με τον Χείρωνα: θα μας συγκινούν άτομα που παίζουν τον ρόλο του θύματος. Αλλά μπορεί να γίνουν και θύτες μας τελικά. Αν θελήσουμε να γίνουμε ευεργέτες κάποιου, καλό θα είναι να έχουμε πάρει πρώτα την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να αναγνωρίζουμε ποιος μας έχει πραγματικά ανάγκη. Προσοχή στις επιδράσεις κάποιου που μπορεί να αυτό-προβάλλεται ως δάσκαλος, μέχρι να διαπιστώσουμε αν είναι όντως έτσι.

Με τον Ουρανό: θα έχουμε έλξη για άτομα εκκεντρικά, διαφορετικά και επαναστατικά. Θα είμαστε μέσω αυτών σε διαρκή ανατροπή των δεδομένων μας. Μπορεί να φέρουμε όμως διάλυση και αποσύνδεση της ζωής με την πρακτική της πλευρά. Αυτά τα άτομα, αν λειτουργήσουν θετικά, θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε τα ταλέντα μας και θα μας εμπνεύσουν την ελευθερία.

Με τον Ποσειδώνα: η έλξη δημιουργείται μέσα από μία ρομαντική ατμόσφαιρα, ή ένα ψυχολογικό σύνδεσμο που περιέχει μεγάλο ιδεαλισμό. Τα άτομα που μας έλκουν, ανοίγουν ένα παράθυρο προς πνευματικές αναζητήσεις, αλλά μπορεί να μας προκαλέσουν χάος, σύγχυση ή να μας εκμεταλλευτούν. Επειδή δεν θα έχουμε σαφή αντίληψη του τι συμβαίνει μαζί τους, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν κάποιος μας γοητεύει και μας κάνει να ονειρευόμαστε.

Με τον Πλούτωνα: μία δυναμική γοητεία που δεν μπορεί παρά να μας μαγνητίσει, θα έχει το άτομο που θα ασκεί επιρροή στο σημείο του Vertex μας. Θα είναι ισχυρό είτε οικονομικά, είτε θα μας διεγείρει ερωτικά. Η καταλυτική του όμως παρουσία θα είναι διαβρωτική, αν δεν πρόκειται για άτομο καθαρό και ψαγμένο. Μπορεί να μας απομονώσει από το περιβάλλον μας και να αλλάξει τη ζωή μας.

Σχόλια

σχόλια