«Άδεια» Boeing 737 Max πετούν στους αιθέρες – Προετοιμάζεται η επιστροφή τους στην ενεργό δράση

«Άδεια» αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max κάνουν την εμφάνισή τους στους αιθέρες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προετοιμάζουν την επιστροφή τους…

Μετά από πέντε και πλέον μήνες αδράνειας, στη σκιά των δύο πολύνεκρων αεροπορικών δυστυχημάτων, οι αεροπορικές εταιρείες κινούν τις διαδικασίες ώστε τα Boeing 737 Max να είναι πλήρως έτοιμα να πετάξουν όταν πάρουν τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Όπως μεταδίδει τοBusiness Insider, πλέον οι αεροπορικές εταιρείες θέτουν σε δοκιμαστική τροχιά τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max, άδεια κατά κύριο λόγο, χωρίς επιβάτες και τα βάζουν να διανύουν συγκεκριμένες αποστάσεις, από και προς διάφορα αεροδρόμια του κόσμου, προκειμένου να προετοιμαστούν οι στόλοι για την επιστροφή τους στην ενεργό δράση, μετά από 5 μήνες που βρέθηκαν καθηλωμένα στο έδαφος.

Τα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 Max σταμάτησαν να πετούν τον περασμένο Μάρτιο, μετά το τραγικό δυστύχημα των Ethiopian Airlines, που κόστισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους. Είχε προηγηθεί το δυστύχημα σε πτήση της Lion Air στην Ινδονησία, όπου έχασαν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

Το τελευταίο διάστημα, οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο που διαθέτουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, επιταχύνουν τις διαδικασίες προετοιμασίας των στόλων τους, ώστε να είναι σε θέση να πετάξουν χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμη κι αν η άρση της απαγόρευσης μετατίθεται ολοένα και πιο πίσω χρονικά. Οι έλεγχοι των αεροσκαφών είναι συνεχείς και σαρωτικοί, διαβεβαιώνουν εκπρόσωποι κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών.

«Εξετάζουμε τις μηχανές των αεροσκαφών κάθε επτά μέρες», δηλώνει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της WestJet. «Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με τις επιταγές της Boeing», τονίζει από την πλευρά του εκπρόσωπος της FlyDubai. «Τα αεροσκάφη μας θα είναι απολύτως έτοιμα να πετάξουν και πάλι, αμέσως μόλις αρθεί η απαγόρευση», διαβεβαιώνει η Norwegian Airlines.

Την ίδια ώρα και μετά το ανυπολόγιστο κόστος της «καθήλωσης» των αεροσκαφών στο έδαφος, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αεροπορικές δίνουν μάχη για να λάβουν αποζημιώσεις από τη Boeing.