Ένας άνδρας έκανε πεζοπορία μέσα στο δάσος στο Φορτ Κόλινς του Κολοράντο, όταν άκουσε έναν ήχο πίσω του. Γύρισε και διαπίστωσε ότι τον ακολουθούσε ένα αμερικάνικο λιοντάρι το οποίο ήταν έτοιμο να ορμήσει.

Το αιλουροειδές πράγματι έκανε την επίθεση του και άρχισε να χτυπάει τον άνδρα με τα χοντρά πόδια του, να τον καρφώνει με τα νύχια του και να θέλει να καρφώσει τα δόντια του στο λαιμό του.

Η αντίδραση του άνδρα δεν ήταν εκείνη που θα περίμενε κάποιος από το θύμα. Έχωσε τα χέρια του στο λαιμό του λιονταριού και το έπνιξε.

Στη συνέχεια αιμόφυρτος πήγε με τα πόδια μέσα στο χιόνι σε κοντινό νοσοκομείο. Μόλις είπε τι συνέβη ενημερώθηκε ο σερίφης ο οποίος μαζί με κάποιον κτηνίατρο έφτασε στο σημείο και βρήκε το λιοντάρι νεκρό. Ο κτηνίατρος ύστερα από εξέταση του ζώου είπε ότι ευσταθεί η ιστορία του άνδρα και ότι πράγματι το ζώο έχει στραγγαλιστεί, σύμφωνα με την σχετική δημοσίευση.

Επιθέσεις από λιοντάρια της Αμερικής ή λιοντάρια του βουνού θεωρούνται σπάνιες. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 3 έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1990 μέχρι σήμερα.

Ειδικοί εξηγούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια επίθεση είναι να κάνει πολύ θόρυβο, να κοιτάει συνέχεια το λιοντάρι, να υποχωρεί σιγά-σιγά και να μην το βάλει στα πόδια.