Ένα νέο είδος ξενοδοχείου με την επωνυμία Blend Hotel, ιδιοκτησίας της εταιρείας Hotelco Α.Ε, ξεκίνησε τη λειτουργία του στο κέντρο της Αθήνας, όπως είχε προαναγγείλει

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Blend Hotel, που βρίσκεται επί των οδών Αιόλου και Βύσσης 2 έχει στόχο “να κάνει τους επισκέπτες του να αισθανθούν πως βρίσκονται εκεί που όλα ξεκινούν, όλα συναντιούνται, όλα συμβαίνουν, “ενώνοντας τις τελείες” της πόλης”, όπως επισημαίνει σε σε σχετική ανακοίνωση.

Το κτήριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αστικής αρχιτεκτονικής εκείνης της εποχής. Αρχικά κατασκευάστηκε για την οικογένεια Παυλίδη, γνωστό και ως Μέγαρον Παυλίδη. Εκεί στεγάζονταν η εταιρία και το περίφημο “Γλυκισματοποιείο Παυλίδη”, όπου το 1852 δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους.

063_2482e_blend_20190220_pe_iefimerida.jpg

Η αρχιτεκτονική ομάδα, μια συνεργασία του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Αθανασιάδη και της Aeter Architects, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του κτηρίου διατήρησε ανέπαφη την πρόσοψη του, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, επιλέγοντας έναν ανατρεπτικό συνδυασμό ροζ-μπλε που υπογραμμίζει τον feelgood χαρακτήρα του ξενοδοχείου και αναβιώνει με σύγχρονη οπτική τον εμβληματικό αθηναϊκό μοντερνισμό. Το εσωτερικό ανακατασκευάστηκε σε κάθε του λεπτομέρεια, με κύρια γραμμή το νεο-ρετρό ύφος και πολλά σκανδιναβικά στοιχεία design: ένα blend νέου-παλιού, διάχυτο σε κάθε λεπτομέρεια.

To Folk, το εστιατόριο του Blend, φέρει την υπογραφή της ομάδας του Different Beast, έχει λιτή urban αισθητική και cozy διάθεση, ενώ υπόσχεται “West Coast” γεύσεις με βάση τα φρέσκα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.