Ο Άρης είναι συνδεδεμένος με τον πόλεμο, τον ανταγωνισμό, τον ιερό αγώνα για την πραγμάτωση ενός ιδανικού, την σεξουαλικότητα και την ωμή δράση. 

Στο ζώδιο του Ζυγού αυτά τα στοιχεία υποβαθμίζονται, καθώς το ζώδιο του Ζυγού θεωρείται για τον Άρη θέση αδυναμίας. Η δράση του Άρη στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, επικεντρώνεται κυρίως στις σχέσεις του με τους άλλους, στους οποίους και δίνει προτεραιότητα, προσέχει την συμπεριφορά του και προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να είναι αποδεκτός, γι’ αυτό και ενώ είναι δραστήριος προχωρά με φόβο μην τυχόν και τους απογοητεύσει.

Ο Άρης στο Ζυγό είναι ένας ανασφαλής Άρης, ο οποίος συνήθως δεν εκτονώνεται με αποτέλεσμα, είτε να γίνεται ειρωνικός, είτε όταν ξεσπά τα ξεσπάσματα του να είναι βίαια. Και παρόλο που είναι ικανός να κάνει τον διαιτητή και να φέρνει την ισορροπία ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετες πλευρές, θεωρείται πολύ κακή θέση για πολιτικούς μιας και δεν μπορεί να υποστηρίξει τις αποφάσεις του, ή είναι δικτατορικός  με δημοκρατικό προσωπείο.

Η βασική του ανάγκη να βρίσκεται σε μια σχέση είναι και η αιτία των προβλημάτων του, καθώς, είτε του δημιουργούν προβλήματα οι άλλοι, είτε τα δημιουργεί ο ίδιος, ενώ έχει την τάση να προχωρά σε αυτοκαταστροφικές κινήσεις για να τραβήξει την προσοχή των συντρόφων του.

Σε ανδρικά ωροσκόπια δίνει ναρκισσιστικές τάσεις, ενώ σε δυσαρμονικές όψεις έχει παρατηρηθεί ότι δίνει ομοφυλοφιλικές τάσεις, και μια ελαφριά αντιμετώπιση της ζωής, ενώ σε γυναικεία, εάν υπάρχουν και άλλοι δείκτες, είναι ένδειξη διαζυγίου.

Ο Άρης στο Ζυγό είναι πολύ καλός σε θέματα μόδας και διαιτησίας. Για να μπορέσει να λειτουργήσει ισορροπημένα θα πρέπει να μάθει να υποστηρίζει τις απόψεις του και να συνεργάζεται αντί να υποχωρεί.

Σε ότι αφορά την υγεία δίνει ευπάθεια στα νεφρά ή χτυπήματα στη μέση.

Ο Άρης θα κάνει την είσοδο του στο ζώδιο του Ζυγού 04/10 στις 7:23 π.μ. και θα παραμείνει μέχρι τις 19/11 στις 9: 40 π.μ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα οι προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις, ενώ στην προσπάθεια μας να τα λύσουμε τα θέματα που υπάρχουν θα κινηθούμε με διπλωματικό τρόπο, ενώ στην προσπάθεια μας να γίνουμε αποδεκτοί είναι πιθανό να αποφύγουμε να υποστηρίξουμε τις θέσεις μας.

Ιδιαίτερα ευνοημένοι από το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού θα είναι τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) καθώς και τα ζώδια της Φωτιάς (Λέοντες, Τοξότες), ενώ θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τα υπόλοιπα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Αιγόκερους).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ζώδιο του Ζυγού  οι όψεις που θα σχηματίσει θα είναι:

  • Στις 27/10 ο Άρης θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο (15ο 09’), θα μεγεθύνει το άγχος των εκπροσώπων του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσων έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτή τη μοίρα.
  • Στις 05/11 ο Άρης θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα (20ο 54’), είναι πιθανό να ωθήσει τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσων έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτή τη μοίρα, σε επιθετικά ξεσπάσματα.
  • Στις 12/11 ο Άρης θα σχηματίσει όψη εξάγωνου με τον Δία (25ο 42’), θα βοηθήσει τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) και του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσων έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτή τη μοίρα, να πάρουν τολμηρές αποφάσεις.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει ο Άρης  από το ζώδιο του Ζυγού τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Βασική προτεραιότητα για εσάς τους Κριούς αυτή τη χρονική περίοδο θα είναι οι διαπροσωπικές σας σχέσεις . Η είσοδος του κυβερνήτη του ζωδίου σας Άρη, απέναντι από το ζώδιο σας ,στο ζώδιο του Ζυγού στον 7ο Ηλιακό σας οίκο,  θα σας βοηθήσει  να πάρετε αποφάσεις που αφορούν το  μέλλον των προσωπικών σας σχέσεων αλλά και των  συνεργασιών σας. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων θα προσπαθήσετε να ελιχθείτε με διπλωματικό τρόπο, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί μερικές φορές να κάνετε πίσω. Αυτό που είναι απαραίτητο να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να διοχετεύσετε δημιουργικά την ενέργεια σας.

ΤΑΥΡΟΣ

Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού  στον 6ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας κάνει ιδιαίτερα δραστήριους σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα σας όπου θα προσπαθήσετε να υπάρχει αρμονία και ισορροπία, ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας, θα υπάρχουν στιγμές που για να μην διαταράξετε τις ισορροπίες είναι πιθανό να κάνετε πίσω και να ακολουθήσετε τις απόψεις των άλλων παρόλο που δεν συμφωνείτε. Σε ότι αφορά την υγεία σας αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους και γυμναστικής.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Μια από τις πιο ευχάριστες, και ερωτικές περιόδους την χρονιάς ξεκινά  για εσάς τους Διδύμους. Η είσοδος του Άρη στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Ζυγού  στον 5ο Ηλιακό σας οίκο, θα μεγεθύνει την χαρά και την αισιοδοξία σας και θα σας γεμίσει με ενέργεια , βοηθώντας σας να γίνετε πιο δημιουργικοί και να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας γεμίζουν χαρά. Επίσης στο παιχνίδι του φλερτ θα χρησιμοποιήσετε την ευελιξία και την διπλωματία σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στο επίκεντρο της προσοχής σας θα βρεθούν οι οικογενειακές σας υποθέσεις . Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στον 4ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τα ζητήματα που  απασχολούν  το σπίτι , και ένα μέλος της  οικογένειας σας   και να βρείτε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Στην προσπάθεια σας να επαναφέρετε την ηρεμία και την ισορροπία στις σχέσεις σας είναι πιθανό να κάνετε αρκετές υποχωρήσεις, ωστόσο, είναι πιθανό κάποια στιγμή το ποτήρι να ξεχειλίσει και να ανέβουν οι τόνοι.

ΛΕΩΝ

Μια περίοδος έντονης κινητικότητας ξεκινά για εσάς τους Λέοντες. Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στον 3ο Ηλιακό σας οίκο θα κάνει τους ρυθμούς σας πιο γρήγορους, και την καθημερινότητα σας κάθε άλλο παρά μονότονη, καθώς θα έχετε  πολλές και  σημαντικές επαγγελματικές συζητήσεις στις οποίες θα σας δοθεί η δυνατότητα να διαφημίσετε τον εαυτό σας και τα αποτελέσματα της  δουλειά σας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του έχετε και αρκετές μετακινήσεις για τη δουλειά σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μια πιο ήρεμη περίοδος ξεκινά για εσάς τους Παρθένους.  Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στον 2ο Ηλιακό σας οίκο , θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε μια  νέα επαγγελματική συνεργασία με έξυπνες και ευέλικτες κινήσεις η οποία θα σας φέρει εκτός από οικονομική επιβράβευση και ηθική ικανοποίηση. Μαζί όμως την χαρά, είναι πιθανό να σας φέρει και απρόσμενα έξοδα, γι’ αυτό καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα χρήματα σας.

ΖΥΓΟΣ

Η είσοδος  του πλανήτη της δράσης  Άρη στο ζώδιο σας θα εγκαινιάσει μια από τις πιο έντονες και δυναμικές περιόδους της χρονιάς  για εσάς τους Ζυγούς . Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο  ζώδιο σας θα  κυνηγήσετε με δύναμη και πάθος  τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους και δεν θα διστάσετε να  κάνετε πράξη τα όνειρα σας. ‘Όλα αυτά θα τα πετύχετε με μια προϋπόθεση, ότι θα μάθετε να υποστηρίζετε τις απόψεις σας και δεν θα υποχωρείτε για να κάνετε το χατίρι των άλλων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η είσοδος του πλανήτη της δράσης και συγκυβερνήτη του ζωδίου σας Άρη στο ζώδιο του  Ζυγού στον 12ο Ηλιακό σας οίκο θα εγκαινιάσει μια περίοδο έντονου άγχους και  εσωστρέφειας  για εσάς τους Σκορπιούς . Κατά τη διάρκεια της παραμονής η ανασφάλεια σας και η καχυποψία σας θα μεγεθυνθούν με αποτέλεσμα να κρατάτε τα χαρτιά σας κλειστά, επίσης, αυτή η χρονική περίοδος ευνοεί τις κινήσεις στο παρασκήνιο. Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, είναι πιθανό να κάνει την εμφάνιση του στη ζωή σας ένα πρόσωπο από το ερωτικό σας παρελθόν ή να ξεκινήσετε μια ερωτική σχέση η οποία θα πρέπει να μείνει κρυφή.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ημέρα δράσης, λέει το ημερήσιο ωροσκόπιο σας, ότι θα είναι η σημερινή για εσάς τους Τοξότες. Η είσοδος του πλανήτη της δράσης Άρη στο ζώδιο του Ζυγού  στον 11ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας θυμίσει ότι η ζωή σας δεν είναι μόνο δουλειά αλλά έχετε και κοινωνική ζωή την οποία έχετε παραμελήσει. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε με φίλους,  να πάτε σε  διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις διευρύνοντας τον κοινωνικό σας κύκλο, και να έρθετε σε επαφή με  σημαντικούς ανθρώπους οι οποίοι θα αλλάξουν ουσιαστικά την ζωή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με τον σχεδιασμό των επόμενων σας κινήσεων, λέει το ημερήσιο ωροσκόπιο σας, θα ασχοληθείτε σήμερα εσείς οι Αιγόκεροι . Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στον 10ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε ουσιαστικά με την καριέρα σας και να κυνηγήσετε τους νέους επαγγελματικούς σας στόχους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα κινηθείτε ευέλικτα και μεθοδικά και αποτελεσματικά, έχοντας ως βασικό στόχο να διατηρήσετε την καλή σας εικόνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το βλέμμα σας στο μέλλον θα έχετε αυτή τη χρονική περίοδο εσείς οι Υδροχόοι. Η είσοδος του Άρη στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Ζυγού  στον 9ο Ηλιακό σας οίκο, θα σας ωθήσει  αφήσετε στην άκρη τις δεύτερες σκέψεις και να προωθήσετε τα μελλοντικά σας σχέδια , να ξεκινήσετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να προωθήσετε τις γραφειοκρατικές σας υποθέσεις, ενώ για τους νεότερους εκπροσώπους του ζωδίου σας αυτή η χρονική περίοδος είναι ιδανική για να ξεκινήσετε μια ξένη γλώσσα ή τις Σπουδές σας. Σε  προσωπικό  επίπεδο, ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα σας βοηθήσει να αναθερμάνετε την σχέση σας με τον/την ερωτικό/η σας σύντροφο.

ΙΧΘΕΙΣ

Στο επίκεντρο της προσοχής σας αυτή τη χρονική περίοδο θα βρεθούν οι οικονομικές σας υποθέσεις. Η είσοδος του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού στον 8ο Ηλιακό σας οίκο, θα ωθήσει  να ασχοληθείτε ουσιαστικά με τις οικονομικές σας υποθέσεις και να βρείτε λύσεις ώστε να κλείσετε μια και καλή τις  οικονομικές σας εκκρεμότητες απέναντι σε Τρίτους (π.χ. Δάνεια, Εφορία), επίσης, αυτή η χρονική περίοδος είναι καλή για να ξεκινήσετε μια νέα οικονομική συνεργασία, με την προϋπόθεση ότι θα προστατεύσετε τα συμφέροντα σας.

Από την Πηνελόπη Παπουτσή