Για ένατη χρονιά το κοινό του κινηματογραφικού φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία σκορπισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Ευρώπης, παρακολουθώντας το International Micro μ Festival, από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου. Η κεντρική εκδήλωση του IMMF 2019, στις 12 Οκτωβρίου, είναι το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος, με προβολές ταυτόχρονα σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου το κοινό καλείται να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις αγαπημένες τους ευρωπαϊκές «μικρές» ταινίες σε πρώτη προβολή  καθώς και το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Micro Future: η Τεχνολογία του Αύριο», που είναι αφιερωμένη στην έρευνα και την καινοτομία με ειδικό βάρος στον κινηματογράφο.

Οι θεατές στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του έργου σημαντικών νέων Ελλήνων σκηνοθετών παρακολουθώντας τις μικρού μήκους, με τις οποίες είχαν παλαιότερα διαγωνιστεί στο Micro μ, και τις μεγάλου μήκους ταινίες τους. Στην ενότητα αυτήν  θα παρουσιαστούν τις ταινίες «Βουράτε Γειτόνοι» του Στάμου Τσάμη και «Nocturne» του Κωνσταντή Φραγκόπουλου.