Καθώς φεύγουμε από τη σεζόν του Κριού, κάνουμε μια πρώτη βόλτα μέσα στο καμένο έδαφος της ψυχής. Ξαπλώστε στη γη, αφήστε τους χτύπους της καρδιάς σας να σας ηρεμήσουν, την ανάσα σας να ηρεμήσει, κάτω στο διαπεραστικό έδαφος. Όλα είναι ακίνητα, ήρεμα. Μια τεράστια, απαλή αγελάδα περνά από ένα ηλιόλουστο λιβάδι. Ανεβείτε στη ράχη της. Πάρτε τη δύναμή της και την αντοχή της και φυτέψτε τες στην καρδιά σας, νιώστε την ζεστή δύναμη να περνάει από μέσα σας. Αναδυθείτε από το κρύο κέλυφος του χειμώνα.

Η σεζόν του Ταύρου έχει να κάνει με το σπίτι και την αίσθηση της οικειότητας. Σκεφτείτε τη φιλοσοφία wabi sabi: μια ιαπωνική έννοια που μεταφράζεται ως η ισορροπία ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό –η απόλυτη ηρεμία.

Είναι ταυτόσημη με την θεία απλότητα και την φυσική ομορφιά. Το wabi sabi είναι σαν να πίνεις τσάι με έναν φίλο το ξημέρωμα σε απόλυτη σιωπή ή να βλέπεις μια αρκούδα να ξύνει την πλάτη σας σε μια βουνοπλαγιά.

Ο Ταύρος μπορεί να είναι χαρισματικός σαν τρυφερό, νέο κλαδί, αλλά δεν είναι από τη φύση του ευέλικτος. Η ψυχή του Ταύρου είναι η γεωμετρική συνάθροιση γωνιών, μερικών απαλών και μερικών αιχμηρών. Η ζωή γι’ αυτό δεν είναι πολύπλοκη.

Ο Ταύρος φυτεύει ρίζες πρόωρα ή σε ένα δυνατό σημείο αν είναι πολύ πεισματάρης για να προσπαθήσει περισσότερο, να εξερευνήσει, να σκεφτεί άλλες γνώμες. Αλλά ο Ταύρος που αντιστέκεται είναι αυτός που κουβαλά το βάρος ενώ ανεβαίνει το βουνό με ικανότητα.

Σκαρφαλώνει, αν και το βάρος γίνεται μεγαλύτερο. Αρνείται να συμβιβαστεί, ακόμα κι αν θα ήταν ευκολότερο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να διοχετεύσει κάποιον το πείσμα του Ταύρου.

Όταν ο Ταύρος δεν δουλεύει, βυθίζεται στην πολυτέλεια. Ο Ταύρος είναι βαθιά συνδεδεμένος και με τα λεφτά και με τα υλικά αγαθά, περισσότερο απ’ όσο θα ήθελε να παραδεχτεί. Αλλά όταν είμαστε εργατικοί, αυτό το αρχέτυπο μας βοηθά να αποκτήσουμε ρίζες.

Μεγάλο μέρος της προσοχής μας θα βρίσκεται στα χρήματα κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, εκτός από τη ζωή στο σπίτι. Ο Ταύρος συχνά δημιουργεί σύμπλοκα ενοχών σχετικά με τη δουλειά. Αν δουλεύει, η ζωή είναι καλή.

Αν δεν δουλεύει, πρέπει να δικαιολογήσει την περίοδο ξεκούρασης του με χίλιες δικαιολογίες. Ο Ταύρος βρίσκει περηφάνια στην οικονομική και υλική ασφάλεια και αν αυτή απειλείται με οποιονδήποτε τρόπο –ή αν νιώθει ότι τον βλέπουν ως τεμπέλη ή προνομιούχο– νιώθει πολύ ανασφαλής.

Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε τα πάντα κατά τη σεζόν του Ταύρου: σκληρή δουλειά, σκληρό παιχνίδι. Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, εξάλλου. Έτσι, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα ξεχάσει τις τάσεις της, την πολυτέλεια, το πλούσιο φαγητό, την άνεση στον χώρο, τα άνετα πουλόβερ κ.λπ.

Όπως ο Ζυγός (που κυβερνάται κι αυτός από την Αφροδίτη), ο Ταύρος απασχολείται πρωτίστως με την αξία. Θέλει η ζωή του να έχει ποιότητα.

Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι «έτσι ακριβώς» και οι Ταύροι θα φτάσουν στα άκρα για να τελειοποιήσουν αυτά που άλλοι θεωρούν λεπτομέρειες.

Έχουν όλα να κάνουν στην πραγματικότητα με τη σωστή διοχέτευση. Μπορούμε να πάρουμε αυτή τη δύναμη και να καθαρίσουμε ολόκληρο το σπίτι μας, να φυτέψουμε στον κήπο, να ζωγραφίσουμε αντί να οργανώσουμε από νευρικότητα κάθε κουτί που δεν κοιτάει ποτέ κανείς. Αν ο Ταύρος ήταν τόσο προσεκτικός με τον χρόνο του όσο είναι με τα χρήματά του, θα πετύχαινε πολλά περισσότερα.

Θα ξέρουμε ότι κάνουμε πρόοδο κατά τη σεζόν του Ταύρου αν νιώθουμε λιγότερο προσκολλημένοι στη φυσική σφαίρα. Το θέμα δεν είναι τι έχουμε αλλά ποιοι είμαστε. Παρόλα αυτά, οι υλικές ατυχίες μπορεί να είναι σοβαρές.

Υπάρχει σίγουρα διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που προσπαθεί να λύσει την προσκόλληση του στα χρήματα και στα αγαθά με κάποιον που δεν είναι προνομιούχος ή οικονομικά σταθερός, κάποιος που παλεύει από την παιδική του ηλικία. Όποιοι κι αν είστε, σάς εύχομαι αφθονία. Σας εύχομαι ζεστασιά και άνεση και καλλιέργεια.

Ο Ήλιος δεν θα είναι ο μόνος που θα κινηθεί στις 20 Απριλίου. Μερικές ώρες αργότερα, η Αφροδίτη θα περάσει στον Κριό. Μία από τις πιο συναρπαστικές ημέρες της σεζόν του Ταύρου έρχεται το πρωί της 22ας Απριλίου, όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο.

Η επιρροή του Ουρανού είναι θορυβώδης και κοινωνική. Είναι μια πολύ ζωντανή, αυθόρμητη αρχή του κύκλου. Εκτός από την φασαριόζικη συμπεριφορά, περιμένετε και το απρόσμενο. Καλή βραδιά για πάρτι.

Ο Ερμής βρίσκει στον Ήλιο στον Ταύρο στις 6 Μαΐου (η Αφροδίτη μπαίνει στο πάρτι στις 15 Μαΐου). Στο τέταρτο της Σελήνης στις 11 Μαΐου, ο Ήλιος σχηματίζει ένα αρμονικό τρίγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω.

Πρόκειται για μια πολύ παραγωγική ημέρα. Δύο ημέρες αργότερα (13), ο Ήλιος σχηματίζει την ίδια γωνία με τον Πλούτωνα. Ακόμα μια πολύ παραγωγική ημέρα, αλλά σε πιο συναισθηματική / πνευματική έννοια –η κατάλληλη ημέρα για να βυθιστείτε στο βαθύ υποσυνείδητο και να κάνετε συναισθηματική δουλειά.

Αυτό που έχουμε σήμερα μπορεί να μην υπάρχει αύριο και δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Αυτές οι αλήθειες καταπίνονται δύσκολα από έναν Ταύρο. Έτσι ο κοσμικός Ταύρος μας μαθαίνει την υπομονή, καθώς αυτός περιφέρεται γλυκά στην κάθε μέρα. Απολαύστε το φως του ήλιου, το νέο γρασίδι και τη γύρη που βρίσκεται όπου ακουμπάνε τα πόδια των μελισσών. Στον διαλογισμό, επικεντρωθείτε στο τσάκρα της καρδιάς.

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Ταύρος: Σταθερότητα και πείσμα