Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού να αποκτήσουν, να συλλέξουν ή και να δωρίσουν μικρά, πιστά και ανεκτίμητης πολιτισμικής αξίας αντίγραφα έργων της αρχαίας και της βυζαντινής τέχνης.

Αγαλματίδια θεοτήτων, ζώα, όπλα, παιχνίδια και καθημερινά εργαλεία από το 14ο π.Χ. μέχρι τον 13ο μ.Χ. αιώνα συνιστούν έναν πλούσιο κατάλογο 300 διαφορετικών αντικειμένων, τα περισσότερα σε προσιτές τιμές, άγνωστα στο ευρύ κοινό. Οι τιμές κυμαίνονται από 20 ως 280 ευρώ.

Αυτή η πρωτότυπη και άκρως ελκυστική ιδέα μπορεί να αποτελέσει παράγοντα προόδου και εκσυγχρονισμού του ίδιου του ΤΑΠ, καθώς και να κεντρίσει την περιέργεια του κοινού να ψάξει, να ενημερωθεί και να αγαπήσει τον ελληνικό πολιτισμό και τους θησαυρούς που κρύβει.

Το πωλητήριο του ΤΑΠ σας περιμένει να ανακαλύψετε τα υπέροχα αντίγραφα και, εν όψει γιορτών, σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε τα πιο ασυνήθιστα, καλαίσθητα και προπάντων κλασικά δώρα που θα εκτιμηθούν από κάθε γούστο.

 

Σχόλια

σχόλια