Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Γεροπόταμο Μεσαρας, στο Τυμπάκι.


Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα από το ΙΧ των τεσσάρων αγνοουμένων (φωτο)

Αγνοούμενοι είναι η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου.

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ δεν γνώριζαν καλά την περιοχή, αφού είχαν μεταβεί εκεί από τον Άγιο Νικόλαο, το ζευγάρι και από τις Αρχάνες η μητέρα με τη μικρή της κόρη.

Δείτε σε βίντεο την επιχείρηση διάσωσης κάτω από τη ΦαιστόΟι ποσότητες που κατεβάζει ο ποταμός είναι τεραστιες…όλοι πλεον κάνουν λόγο ότι το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί ως τη θάλασσα. Οι έρευνες βέβαια συνεχίζονται παντού…

Publiée par Δια-SOS-τε τη Μεσαρά sur Samedi 16 février 2019

Oι αρχές ευελπιστούν ότι έχει πέσει η στάθμη του ποταμού επαρκώς, ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες με τη συνδρομή των δυτών. Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 50 πυροσβέστες με 10 οχήματα στην ξηρά. Σήμερα αναμένεται να συμμετέχει στις έρευνες και μία βάρκα.

Εργαλειοθήκη αυτοκίνητου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο της οικογένειας που αγνοείται, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο  ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

Πατέρας αγνοούμενου: Με πήρε τηλέφωνο τελευταία φορά τα μεσάνυχτα 

Από το σημείο όπου παρακολουθούσε με αγωνία τις έρευνες εξέφρασε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ την ελπίδα του για ένα αίσιο τέλος αυτής της δραματικής περιπέτειας. «Εγώ επικοινώνησα μαζί τους στις 12 τα μεσάνυχτα για τελευταία φορά», είπε ο πατέρας του 29χρονου, Μανώλης Γιαννακάκης.

Ο ίδιος απάντησε ότι δε γνωρίζει αν οδηγούσε το αυτοκίνητο ο γιος του ή η νύφη του, αφού και οι δύο συνήθιζαν να το οδηγούν ενώ πρόσθεσε ότι λογικά τους ήταν άγνωστη η περιοχή και έτσι έπεσαν θύματα του συγκεκριμένου σημείου-παγίδα, όπου δεν υπήρχε καμία σήμανση επικινδυνότητας. «Δεν ξέρω αν είχαν ξαναέρθει για εκδρομή, αλλά πιστεύω πως σε αυτά τα μέρη είχαν έρθει για πρώτη φορά», είπε ο κ. Γιαννακάκης.