Στο προσκήνιο βρίσκονται και πάλι οι πολύ μακρινές πτήσεις, καθώς οι κορυφαίοι κατασκευαστές αεροσκαφών έχουν κατορθώσει να πείσουν ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το ταξίδι των 20 ωρών!

Ένα χρόνο αφότου ο διευθύνων σύμβουλος της Qantas, Alan Joyce, προκάλεσε δημοσίως τη Boeing και την Airbus να σχεδιάσουν ένα αεροπλάνο ικανό να πραγματοποιήσει την πτήση από το Σίδνεϋ στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, ο ίδιος δηλώνει τώρα ότι οι κατασκευαστές τα κατάφεραν!

«Είμαστε πλέον σε θέση να πιστεύουμε ότι έχουμε οχήματα που θα μπορούσαν να το κάνουν», δήλωσε ο Joyce, μιλώντας στο Bloomberg.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν 300 επιβάτες και τις αποσκευές τους από το 2022. Αεροπορική εταιρεία και κατασκευαστές ήδη σχεδιάζουν τη διαμόρφωση του εσωτερικού ώστε η πτήση 20 ωρών να μην είναι… εφιάλτης για τους επιβάτες. Στόχος τους είναι να τα αεροσκάφη να έχουν κουκέτες, υπηρεσίες για τη φροντίδα και απασχόληση των παιδιών, ακόμη και χώρο για άσκηση!

Όπως εξήγησε ο Joyce στόχος τους είναι να σκεφτούν έξω από τα καθιερωμένα. «Θα έχετε χώρο για άλλες δραστηριότητες, άσκηση, μπαρ, φύλαξη παιδιών, χώρους ύπνου και καμπίνες; Η Boeing και η Airbus είναι αρκετά δημιουργικές να σκέφτονται (νέες) ιδέες».

Πέραν όμως της Qantas, και άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να σκέφτονται τις πολύ μακρινές πτήσεις. Η Singapore Airlines θα ξεκινήσει και πάλι τις απευθείας πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη από τις 11 Οκτωβρίου με την πτήση διάρκειας 19 ωρών να σπάει το ρεκόρ για την πιο μεγάλη πτήση που μέχρι τώρα κατείχε η Qatar για το δρομολόγιο Ντόχα — Ώκλαντ.