Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Στο Παρίσι τα μαύρα κουτιά – «Δεν πήραμε απαντήσεις»

Στο Παρίσι μεταφέρθηκαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη την Κυριακή στην Αντίς Αμπέμπα. Εκεί θα ερευνηθεί το περιεχόμενό τους, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία μέσω Twitter.

Στο μεταξύ, οι οικογένειες των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος διαμαρτύρονται για ελλιπή πληροφόρηση από την Ethiopian Airlines, καταγγέλλουν ότι «δεν πήραν απαντήσεις» για την τραγωδία και ως εκ τούτου αποχώρησαν από τις συνομιλίες που είχαν με αξιωματούχους της εταιρείας.


Βίντεο-σοκ: Το εσωτερικό του μοιραίου Boeing λίγο πριν την συντριβή

«Είμαι τόσο θυμωμένος», δήλωσε ένας 38χρονος, ο οποίος έχασε τον γαμπρό του στην αεροπορική τραγωδία της Κυριακής. «Μας κάλεσαν για να μας δώσουν αναφορά για τα πτώματα και τους λόγους της συντριβής, αλλά δεν υπήρξε καμία πληροφόρηση».

Ο Σάλταν Αλ Μουτάιρι, ο αδελφός του οποίου βρισκόταν επίσης μεταξύ των 157 επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης δήλωσε στο Reuters ότι «δεν πήραμε απαντήσεις».

Συγγενείς των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί σήμερα σιωπηλά σε αίθουσα ξενοδοχείου της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας για να επιβιβαστούν από εκεί σε λεωφορεία που θα τους οδηγούσαν στον τόπο της συντριβής.

Τον τόπο του δυστυχήματος σχεδιάζουν να επισκεφθούν επίσης μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα, δήλωσε μέλος του προσωπικού των Αιθιοπικών Αερογραμμών.

Οι πτήσεις των Boeing 737 MAX απαγορεύτηκαν στις περισσότερες χώρες στον κόσμο μετά το δυστύχημα αυτό, το οποίο ήταν το δεύτερο για το σχετικά νέο αυτό μοντέλο της Boeing μέσα σε πέντε μήνες. Τον Οκτώβριο, 189 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα ενός MAX 8 της ινδονησιακής Lion Air.