Αιμίλιος Χειλάκης: «Είμαστε αμόρφωτοι, τι μας έπιασε ξαφνικά με το ιερό χώμα της Επιδαύρου;»

Αιμίλιος Χειλάκης και Αθηνά Μαξίμου βρίσκονται και φέτος θεατρικά στην παράσταση Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, η οποία παίζεται στο Θέατρο Βεάκη. Με αφορμή τη συνύπαρξη τους, μίλησαν στον Άρη Καβατζίκη και το Πρωινό για τη σχέση τους, αλλά και για την αντίληψή τους περί θεάτρου.

Η ερώτηση που τέθηκε από τον δημοσιογράφο αφορούσε πρόσωπα όπως η Ειρήνη Καζαριάν και το πώς νιώθει το ζευγάρι που ο χώρος του θεάτρου είναι πλέον ανοιχτός προς όλους. Αναφέρθηκε μάλιστα και το αιώνιο ζήτημα της Επιδαύρου και το ποιος αξίζει να παίξει εκεί.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου συμφώνησαν ότι όποιος το κάνει για να φανεί, δεν θα μακροημερεύσει. Αν κάποιος όμως έχει την ικανότητα να μοχθήσει γι΄αυτό, τότε θα μπορέσει να σταθεί.

«Αν έρθεις στο θέατρο για να φανείς, δεν θα μείνεις για πολύ. Εγώ είμαι ηθοποιός, όχι επαγγελματίας διάσημος. Όποιος αξίζει θα μείνει. Είμαστε πολύ αμόρφωτοι. «Πώς θα πατήσεις το χώμα της Επιδαύρου που το έχουν πατήσει όλοι οι μεγάλοι ηθοποιοί;» λένε πολλοί. Οι ηθοποιοί στα αρχαία χρόνια δεν πατούσαν το χώμα της Επιδαύρου. Λέγεται ορχήστρα γιατί εκεί ήταν ο χορός. Οι ηθοποιοί ήταν σε μια κατασκευή τριώροφη που δεν υπάρχει πια, το λογίο. Εσείς τι έχετε πάθει ξαφνικά με το ιερό χώμα της Επιδαύρου;»