Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα.

Ο διορισμός δικηγόρου, που ζητήθηκε από την πλευρά του 46χρονου Ρεθυμνιώτη που διαμένει στην Αθήνα και θεωρείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι είχε ηγετικό ρόλο, στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία ήταν, όπως αναφέρει το cretalive, η αιτία για διακοπή της δίκης.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, έφτασαν από την πίσω πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου οι κατηγορούμενοι αλλά και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Ο επιχειρηματίας χαιρέτησε συγγενείς και φίλους που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του δικαστικού μεγάρου.

Όπως αναφέρει το cretapost, τον κ. Λεμπιδάκη έσπευσε να χαιρετίσει και ο συνήγορος του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη της μάντρας, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτήριο του Μεγάρου στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκαν, από νωρίς, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα.

«Είναι δίκη η οποία στα πανευρωπαϊκά χρονικά αφορά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πράξη. Υπενθυμίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα. Η παρουσία μου σε αυτή τη δική είναι να αναδείξω τα επιμέρους στοιχεία, την προσωπικότητα των εντολέων μου, να δοθεί ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός και να αποδοθούν στον καθένα οι ευθύνες που του ταιριάζουν, και όχι συλλογική ευθύνη. Θεωρώ ότι θα είναι μία πολύμηνη δίκη η οποία θα αναδείξει αυτά ακριβώς που σας είπα» δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ερωτηθείς για το αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του εντολέα του, ότι είναι θύμα εκβιασμού, ο δικηγόρος απάντησε: «Αυτά αφορούν την ουσία της υποθέσεως. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον των τακτικών δικαστών, ενώπιον των φυσικών δικαστών της υποθέσεως. Αυτά αφορούν την απολογία του. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των ισχυρισμών. Οι προσωπικότητες του καθενός εκ των κατηγορουμένων θα αναδειχθούν και θεωρώ ότι το δικαστήριο θα έχει και τον απαιτούμενο χρόνο, κι έχει τα απαιτούμενα εχέγγυα για να καταλήξει σε ορθή απόφαση».