Ανακοίνωση για το θέμα των «Δώρων» στο Δημόσιο εξέδωσε το ΜΕΤΑ Υγειονομικών προτείνοντας: «Αντί να κυνηγάμε μόνο τα αναδρομικά και ουσιαστικά να κυνηγάμε την «ουρά μας», η λύση βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδίκηση με μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις της καταβολής άμεσα του δώρου του Πάσχα και γενικότερα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση :

«Για μια ακόμα χρονιά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως προνομιούχοι και γι αυτό αρνείται να μας χορηγήσει τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας.

Παρά τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους που υπέστησαν όλη την μνημονιακή περίοδο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο αποτελούν τον εύκολο στόχο πάνω στον οποίο χτίζεται το ιδεολόγημα της περικοπής των μισθών και της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας.

Την ίδια ώρα μια βιομηχανία αγωγών έχει στηθεί από δικηγορικά γραφεία με την βοήθεια των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης πουλώντας εμπόριο ελπίδας και «διεκδικώντας» όχι βεβαίως τα δώρα αλλά τα αναδρομικά. Μια διεκδίκηση που με πρόσχημα τις αποφάσεις του ΣτΕ τελικά θα οδηγηθεί στα χέρια της Κυβέρνησης για να δώσει όποια λύση την συμφέρει. Πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι βρίσκουμε συνδικαλιστικά στελέχη που λείπουν από την καθημερινότητα των εργαζομένων αλλά και τους αγώνες που αναπτύσσονται.

Με αυτό τον τρόπο όλοι οι άνθρωποι του συστήματος είναι ευχαριστημένοι, η κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, οι δικηγόροι γιατί τσεπώνουν ζεστό χρήμα, οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές γιατί βγαίνουν από την αφάνεια.

Κι όμως υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός που προτείνει το ΜΕΤΑ: Αντί να κυνηγάμε μόνο τα αναδρομικά και ουσιαστικά να κυνηγάμε την «ουρά μας», η λύση βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδίκηση με μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις της καταβολής άμεσα του δώρου του Πάσχα και γενικότερα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού.

Μια λύση που διεκδικεί ένα μέρος από αυτά που με τα μνημονιακά μέτρα μας αφαίρεσαν και ανοίγει το δρόμο για την συνολική αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που έχουμε υποστεί. Μια λύση που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βρισκόμαστε και ταυτόχρονα θα ενισχύσει το ήδη χαμηλό μας εισόδημα».