Με το ποσό των 1000 ευρώ επικήρυξε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λεχαινών τον δράστη της αποτρόπαιας επίθεσης με φόλες σε αδέσποτα σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν πέντε αδέσποτα σκυλάκια και μια γάτα.

Η νέα αυτή επίθεση με φόλες έχει σημάνει συναγερμό στα Λεχαινά, όπου η τοπική κοινωνία αναζητά τους δράστες.

«Κανείς δε μιλά και κανείς δεν ξέρει τίποτα για αυτό το έγκλημα. Και όσο υπάρχει ατιμωρησία τόσο θα συνεχίζεται. Ζούμε μια παράνοια. Μόλις δουν ότι συγκεντρώνονται τέσσερα πέντε αδέσποτα μαζί αμέσως βάζουν φόλες για να τα εξολοθρεύσουν» είπε η κα Τσάγκου που κλήθηκε να δει το πρωί της Τρίτης που εντοπίστηκαν τα νεκρά ζώα περί τίνος πρόκειται.

Ο δράστης. σύμφωνα με το ilialive φέρεται να χρησιμοποίησε κάποιο γεωργικό δηλητήριο το οποίο έριξε δίπλα σε μαρμάρινη βρύση. Το ένα μετά το άλλο τα σκυλάκια και τα γατάκια, άρχισαν να βιώνουν τις συνέπειες της φόλας και μετά από λίγο πέθαναν.

Να σημειώσουμε πως ο αριθμός των σκοτωμένων σκύλων με φόλα στην περιοχή έχει ξεπεράσει τα 100 στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, ενώ είναι πολλά και τα περιστατικά κακοποίησης.