Αντιδράσεις για την ενυδατική μάσκα που φέρει το όνομα και το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Μια εταιρεία καλλυντικών που έδωσε σε μια μάσκα προσώπου το όνομα ηγέτη της Βόρειας Κορέας δέχτηκε τα πυρά αρκετών που υποστηρίζουν πως η μάσκα εκτός από το δέρμα, ωραιοποιεί και την εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το λανσάρισμα της «πυρηνικής ενυδατικής μάσκα ενοποίησης», που φέρει την εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν πήγε και πολύ καλά καθώς ορισμένα καταστήματα αποφάσισαν να αποσύρουν το προϊόν από τα ράφια τους, σύμφωνα με το αυστραλιανό δίκτυο ABC.

Ακόμη και το κορυφαίο κατάστημα Pierrot Shopping απέσυρε τις μάσκες παρόλο που οι χρήστες των social media αναρτούσαν φωτογραφίες της μάσκας, αποκαλώντας τον Κιμ, «χαριτωμένο».

Το προϊόν προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων με την εφημερίδα Chosun Ilbo να μεταφέρει την άποψη ενός άνδρα που διέφυγε από τη χώρα και ο οποίος αποκάλεσε τη μάσκα «προσβολή προς τους Βορειοκορεάτες που υπέφεραν», και σχολίασε πως ωραιοποιεί έναν «δικτάτορα που καταπιέζει και βασανίζει».

Η μάσκα κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και απεικονίζει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας με ένα λευκό πανί στο πρόσωπό του.

Η South China Morning Post επικαλούμενη τα νοτιοκορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσε ότι έχουν πουληθεί περισσότερες από 25.000 συσκευασίες, με κόστος 3,5 δολάρια η μια.

Σύμφωνα με διευθυντή της εταιρείας ένα μερίδιο των κερδών από το προϊόν δίδεται για να κατασκευάσει ένας δρόμος μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.