Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis προσήλθε αυτοπροσώπως και παρέδωσε υπόμνημα.

Το Δικαστικό Συμβούλιο επικύρωσε την Παρασκευή την εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis. Η απαγόρευση τού επιβλήθηκε μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία. Ο κ. Μανιαδακης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως σήμερα Παρασκευή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα έκρινε την προσφυγή του για άρση της απαγόρευσης εξόδου. Η προσφυγή του αφορούσε επίσης και ένσταση ακυρότητας της δίωξης που απήγγειλαν σε βάρος του οι εισαγγελείς Διαφθοράς οι οποίοι ήραν το καθεστώς προστασίας μάρτυρα. Η διαδικασία ενώπιον του Συμβουλίου κράτησε περίπου μία ώρα ενώ ο καθηγητής παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο. «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών», επισήμανε.

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

Πηγή